Jump to content
Jorg

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2

Recommended Posts

lekker soepie uit eigen tuin: Zelhems gehakt rul gebakken en daarbij meegebraden brunoise gesneden groenten: prei, courgette, snijbietsteel, wortel en sperzieboon. afgemaakt met fijngehakte peterselie en selderij en natuurlijk bouillon.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

roggebroodje, warm uit de oven, dit wel uet hoor...

 

(dat doen we zo:

500g gebroken rogge met 500 g kokend water weken onder je eigenste warme dekbedje voor 6 uur

theelepel zout en 300g vijgen en 100g volkorenmeel en twee lepels honing erbij roeren

6 uur in de oven op 100 graden en intussen naar de verjaardag van je zwager gaan

samen met de botlotto's voor de soep morgen die toch lang moeten garen

snijden, warm, plakje geitenkaas...

ik neem er nog 1

)

Share this post


Link to post
Share on other sites

komkommersoep gemaakt van snackkomkommer..

Had een weekje niet geoogst & er hing zo'n goeie 2kg aan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanmiddag een grote pan courgette tomaatsoep gemaakt, heerlijk alles uit eigen tuin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vis uit de oven geserveerd op een bedje van in boter gestoofde groente en kruiden: courgette, prei, paprika, tomaat, knoflook, salie, peterselie, bieslook, selderij en na het bakken bestrooid met dille. 3 kleuren perziebonen er nog naast geserveerd..


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vis uit de oven geserveerd op een bedje van in boter gestoofde groente en kruiden: courgette, prei, paprika, tomaat, knoflook, salie, peterselie, bieslook, selderij en na het bakken bestrooid met dille. 3 kleuren perziebonen er nog naast geserveerd..

 

damn, 'k krijg al terug honger als ik dit lees

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanmiddag een boterham met zelfgemaakte courgettejam en vanavond lekkere verse snijbonen uit de tuin!


Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

zuurkool met frieslanderpuree en gebakken rosevalletjes en vleesjes Elzas style

 

zuurkool uep 5 minuutjes stoven in drupje Rieslinger met wat extra peper en wat kummel

rosevalletjes uit de oven met wat kummelpoeder

op de schaal streepje gebakken appel en randje halve druiven en takje laurier erop leggen, en de vleesjes boven op

vleesjes: worst, plakjes spek, plakjes grillworst, plakken bacon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren van alles geoogst en afgeleverd bij Piccardthofvrinden waar ik vervolgens ´s avonds kwam eten.

 

Voor het eerst dus courgettebloemen gegeten... wilde ik eigenlijk al heel lang maar nam de moeite er nooit voor. Nu bereid op Griekse wijze door Griekse man.

 

IMG186640681407429542.JPG

 

Ook een lichtgroen courgette ging door het beslag en gepoft...

 

IMG187748881407429544.JPG

 

Bloemetjes voor de sla...

 

IMG186338281407429540.JPG

 

Eerste Bosque Blue en Jaffa tomaat...

IMG1861-Bosque-Blue-en-Jaffa89131407429538.JPG

 

En nog rode ui en komkommertjes...

 

IMG187975011407429546.JPG

 

En net heb ik weer een lading Padronnetjes en andere groene pepers gebakken in olijfolie en opgegeten met zout erover.

Ook wat jonge courgettes in die olie gebakken en met yoghurt opgegeten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

andijviesla met kliekjes

slokje sap pruim-zwartebes-kruisbes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geroerbakt: NZ spinazie, komkommer, Leuvense selder, peper, paprika, knoflook.

Geroosterd: romatomaten [en kip].

Gekookt en daarna gebakken: aardappelen, Langedijker muizen.

Edited by Guest

zie update MTF teeltwedstrijd 2020: peper

zie ook deelnemerslijst in het tweede bericht van het wedstrijdtopic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanavond mn eerste homegrown tomaten-basilicum-mozarella salade van het seizoen gegeten... één met eigen tomaten en basilicum dus.

 

En nóg maar eens wat courgettes in olie gebakken en verorberd met yoghurt met munt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pasta, courgette, paprika, ui, sla, tomaat, met Heinz ketchup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wéér tomaten met mozarella ( gaat mij niet gauw tegenstaan ) . Ik wordt dik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spaghetti met pure tomatensaus van de eerste romatomaatjes en lekkere grote bak pesto gemaakt (met de hand in de vijzel) van de Basilicums (met knoflook, olijfolie, zout, geroosterde pittenmix).

Natuurlijk Parmezaan erover.

Share this post


Link to post
Share on other sites

balletje sjonnie boer, snijbonen, wilde rijst, ketjapsausje, bramen toe

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...