Jump to content
Jorg

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2

Recommended Posts

Stamslabonen. Zo van het land in de pan naar mijn buik


Vriendelijke groeten,

 

Holland

Share this post


Link to post
Share on other sites

en een heerlijk hollandse hap: bloemkool kaassausje frieslanderskruim balletje gehakt ijs met framboos

Share this post


Link to post
Share on other sites

jammmm

hier ontbeten met een vers dadeldesembroodje

Share this post


Link to post
Share on other sites

pasta met zalmsnippers, prei, creme fraiche, lemonkomkommer, black tomaatje

ijs met pruim, bramen toe

Share this post


Link to post
Share on other sites

roggebroodje makreel ivm alleen thuis

(dzz: had eigenlijk zalm willen kopen maar die was euro 30 per kg bij de viswinkel en wij kopen hem normaliter bij de Makro voor euro 10 per kg )

Share this post


Link to post
Share on other sites

rijst, tauge uep, sajoer boontjes/wortel, tempeh, lemonkomkommer, sambal bij

Share this post


Link to post
Share on other sites

pink fir uit de oven, gevulde paprika (rijst, bouillon, stukjes courgette, stukjes tomaat, snippertje oude geitenkaas), sla

Share this post


Link to post
Share on other sites

De eerste pompoensoep!!!!..... van de Small Sugar. Is mooi oranje dik vruchtvlees en hele dunne schil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

de eerste knolselder soep (was nog een kleintje maar een smakelijk kleintje)

rode kool, roseval, ragoutje, rood appeltje gebakken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Courgettesaus met dingen uit de tuin, pasta gevuld met paddestoelen en een lekkerbek en geraspte parmezaanse kaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De eerste Galia-meloen. Heerlijk Had niet veel langer moeten wachten met open snijden. Was bang dat hij nog niet rijp was, maar hij was al zeer rijp


Vriendelijke groeten,

 

Holland

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarhana soep (uit een pakje...) opgeleukt met:

Courgette in dunne reepjes, peperpoeder, platte peterselie, bieslook, munt, knoflook, limoen, cirtroenbasilicum, wat tomatenpuree, paar verse tomaatjes op het eind in de kom en een fluts Turkse yoghurt er bovenop en een scheutje olijfolie.

Met een stuk Turks brood natuurlijk.

 

Edit: 200 pagina's hebben we al weer volgegeten!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren turks brood pizza

met gehakt, ui, knoflook, tomaat, courgette, diverse kruiden.

 

echt genieten om zoveel uit eigen tuin te eten

Share this post


Link to post
Share on other sites

vanavond staat er aardbeirabarbercompote op het menu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rijst, selder taugeh sajoer, balletje roedjaksaus, eitje pindasaus, rundvlees anijs, snijboon kokos, ijs met bramen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rode spitskool salade met tomaatjes, eitjes, spekjes, appeltje, uitje en wortel met crème fraiche.

Met gebakken krieltjes op zn Hollands ( spekje, uitje en champignons ) en balletje gehakt.


http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...