Jump to content
Jorg

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2

Recommended Posts

sojabonen, selder, chinese oystersaus (die is zouter en heter dan de thaise hebben we gemerkt) komkommer, tomaat, balletje, rijst

Share this post


Link to post
Share on other sites

een warm net gebakken desembroodje met lidlwalnootjes en pruimen-rozijnen-gember jam

Share this post


Link to post
Share on other sites

rode kool met appeltjes zonder appeltjes, pink fir aardappeltje, balletje gehakt, uien-appelsaus ivm geen appeltjes

 

(dzz:

rode kool zonder appeltjes is dus écht geen optie in huize RobO maar er waren nog geen appeltjes rijp....dus maar appel-uiensaus gemaakt:

verse ui braden in olie en roomboter, appelsap erbij, snufje zout en peper, snufje porcinibouillon, binden met meel-boter-melk mixje, beetje crème fraiche en dat alles op smaak dus geen hoeveelheden in dit receptje )

Share this post


Link to post
Share on other sites

pasta, snijbiet met oude kaas, tomatensalade, vleesje met ui en knof en tomaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

frietjes van Sarpo Mira aardappeltjes met mayo van een vers eitje van de kippen met zelfgemaakte wijnazijn (rode haha, dus roze mayo) met gebakken pompoen in knoflookolie met salie, daarbij tzatziki van Khiva-komkommer met knoflook, wollige munt en Hongaarse Kefir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heerlijk heerlijk allemaal...

 

Hier de eerste tomatensaus van het jaar van eigen tomaten voor bij de spaghetti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gevulde courgette met tonijn en roquefort. Met een tomatensaus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tomaten met Basilicum en veel Balsamico en dit keer échte Buffelmozzarella (verwenmomentje) ipv de goedkope koeversies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier een nigellavijgenwalnotenzuurdesembroodje met echte paardenworst (hongermomentje )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gebakken aardappelen met kapucijners en een kipfilet schnitzel (die laatste van de Jumbo )

Share this post


Link to post
Share on other sites

En net wat pepers gebakken in olijfolie. Jalapeno's en d'Espelette en Padrons.

Feta met wat Turkse yoghurt en peterselie en bieslook geroerd.

Jalapeno's en Espelettes opengesneden na bakken en gevuld met de Feta.

Padrons met zeezout bestrooid. Zat helaas geen pittige bij dit keer maar de Padrons waren wel duidelijk het lekkerst van smaak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker stukje varkensvlees gehaald bij de slager, met gebakken aardappeltjes uit de eigen tuin en erwtjes die ik eerder al had geoogst en ingevroren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pink fir, kabeljauw met mosterdsausje, selderij, wortel, yoghurt met bramenjam

Share this post


Link to post
Share on other sites

frieslander, witlof, ham en kaas, tomaatjes, thijm, de 1e maiskolfjes

 

(witlof 15 min stoven met 3 lepels water 1 lepel boter wat honing en thijm en P&Z, uit laten lekken en mengen met kaassnippers edam, sausje van melk boter nootmuskaat en dan in de oven op 200 graden tot het sausje bubbelt en lichtbruin wordt)

Share this post


Link to post
Share on other sites

chili con courgette, boontjes, selder, bb, gehaktje, tomaat, ui, knof, blackbean saus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zwavelzwam!!! Gebakken in olijfolie en roomboter met zout en peper... Verrukkkelijk!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...