appelvrouw Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Neem voor 4 personen een flinke spitskool. Zet aardappels op..net zoveel als je anders voor boerenkool of andijviestamp doet.Maak hier een puree van met olijfolie, een scheut melk en eventueel het vocht van de kool. Zout, peper.. Bak ondertussen een pak spekjes zachtjes uit. Snij de spitskool in fijne en niet al te lange repen en voeg deze toe aan de spekjes.Laat hooguit 8 minuten stoven totdat de spitskool fijn van smaak is geworden maar nog niet helemaal zacht is. Snij twee ons komijne(óf jong belegen, geiten, rook)kaas in blokjes.Schep de kool door de puree, voeg op het laatste moment de kaasblokjes toe. Eet met een kuiltje sju van gisteren... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gem Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Normaal ik maak het anders....ik stoof de kool in de boter met een flinke lading kerrie.Uitgebakken spekjes gaan er ook door bij mij en een lading geraspte kaas.Heb nog een half spitskooltje liggen....mooi om het vanavond zo eens te maken Quote ~I believe in God, only I spell it Nature~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.