Jump to content

Gezocht: zaden van kiwi-bes.


Recommended Posts

Ik ben op zoek naar wat zaad van kiwi-bessen. (Dus niet de grote kiwi, maar de Actinidia arguta). Een moeilijkere en tijdrovende teelt uit zaad die ik graag eens zou proberen. Over enkele jaren zou ik een 20-tal planten over willen houden en in een parkbos willen uitplanten als een "vruchten-wal". Dat de planten niet ras-echt zijn of van verschillende rassen komen is precies de bedoeling. Hier en daar zijn er wel planten te koop van enkele rassen kiwi-bes, maar naar zaadjes ben ik al enige tijd tevergeefs aan het zoeken. Misschien dat mensen op dit forum me verder kunnen helpen?

 

Alvast bedankt!

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Na lang zoeken heb ik er gevonden bij een Engels zaadbedrijf en een in Californie. In Engeland een kleine bestelling gedaan, omdat ze ook diverse aparte bomen in hun zaadcollectie hebben. Ik ben benieuwd! http://www.plant-world-seeds.com/

 

Bedankt alvast voor je aanbod, Nancy! .... misschien kom ik er in september nog op terug. Ik heb sinds september een 2-slachtige in de tuin staan (ras = Issai), maar heb intussen ook begrepen dat dat geen echte kiwi-bes is. Ik ben zeker van plan om nog enkele planten van andere rassen te zetten in mijn eigen tuin, want de besjes zijn echt heerlijk. Maar de reden waarom ik zaad zoek en wil opkweken, is dat ik als een experiment een soort wal van kiwibessen wil aanplanten op een open plek in een snoep-bos. Daarvoor is de aanschaf van een 20 planten (a 12 tot 17 Euro) toch wat te duur.

 

Ik heb nog een vraag naar jullie ervaringen, omdat ik nogal tegengestelde geluiden hoor. Zijn vogels een "plaag" voor kiwi-bessen? Ik heb gelezen dat vogels er af blijven, maar ook dat ze er dol op zijn, vergelijkbaar met druiven en kersen. Wie kan daar wat meer over zeggen?

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Van vogels geen last gehad, ik had alleen niet veel besjes omdat de slakken er halverwege het seizoen mee vandoor waren, had het te laat in de gaten maar de slijmsporen hadden ze verraden, volgend jaar komen er slakkenkorrels bij te liggen!

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...