Jump to content

Nieuwe rubriek volkstuinverenigingen


LucV
 Share

Recommended Posts

Deze nieuwe rubriek 'Volkstuinvereniging' is bedoeld als virtuele ontmoetingsplaats voor de vele honderden volkstuinverenigingen die Nederland en België rijk zijn. Zonder het te weten zitten er hier op het forum leden van dezelfde vereniging of zijn er mensen op zoek naar een vereniging in dezelfde woonplaats.

 

Op een volkstuincomplex heeft een groot deel van de tuinders jarenlang ervaring met het telen van groenten en fruit. Er is relatief veel kennis aanwezig maar in de praktijk kan daar niet altijd optimaal gebruik van gemaakt worden. Het doel van deze rubriek is dan ook om de leden van een volkstuinvereniging online kennis te laten maken, te informeren, te inspireren en te verbinden. Het contact in de moestuin wordt dan nog leuker.

 

Opzet rubriek: per vereniging een topic

De rubriek heeft de volgende opzet: Leden maken een bericht aan met daarin de naam van de volkstuinvereniging en de plaatsnaam, bijvoorbeeld "Nijverdal - Hof van Heden". Een dergelijk openingsbericht kan informatie bevatten over het complex. Leden en bezoekers die bij dezelfde vereniging zijn aangesloten kunnen zich vervolgens aanmelden of de berichten volgen. Deze opzet kan de interactie op het volkstuincomplex vergroten en geeft leden van volkstuinvereniging (nog meer dan eerst) de mogelijkheid om hun vragen, kennis en ervaring te delen met anderen.

 

Het zou daarbij leuk zijn om via de voorzitter, andere bestuursleden of via het prikbord de huurders te laten weten dat dit gedeelte van het forum bestaat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...