Jump to content

Planten verhuizen


Helly
 Share

Recommended Posts

Ik heb in mijn achtertuin 4 lavendel planten staan die ik graag wil verhuizen naar de voortuin ivm de moestuin bakken. Verder heb ik ook nog een hortensia in een plastic pot staat die daar heen mag verhuizen, en wat bolletjes die net het groen laten zien boven de grond. Wanneer kan ik dat alles het beste over verhuizen? Moet ik er wel bij zeggen dat het in de achtertuin zonniger is dan in de voortuin. Heeft dat nog enig effect erop?

 

Verder wil ik graag mijn buxus gebruiken om te stekken. Is dat moeilijk of valt dat wel mee? En heb ik daar eea voor nodig?

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Als je je lavendel planten er toch uithaalt kun je ze eventueel ook gelijk scheuren als je je planten wilt vermeerderen of als dat beter uitkomt qua breedte oid.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Ik zou wel je buxus stek met een hieltje nemen, je trekt takjes met stukje bast van ander takje mee, vrij gemakkelijk stek met hieltje moet je maar even google dan zie je plaatje, stekpoeder vindt ik bij buxus overbodig.

Tot eind Maart kun je dit nog doen, je lavendel kun je trouwens nu ook stekken daar kun je wel gewoon kopstek voor gebruiken, ook geen stekpoeder nodig.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Jullie hebben me weer gelukkig gemaakt met de reakties

Ik was al bang dat ik t nog niet kon overplanten en dat ik ze weg moest gooien. En zonder die stekpoeder vermeerderen lijkt mij wel handig, want anders moet ik waarschijnlijk een heel busje kopen voor die paar stekjes die ik wil hebben.

Als dat stekken van de buxus zo snel gaat kan ik er wel een heel rijtje van maken waar ik mijn fruit wil hebben. Lijkt me erg leuk bij fruitbosjes. En kan ik ook een rijtje nieuwe lavendelplantjes neerzetten. Ze lijken mij al erg oud met al die dikke houten stelen. Ze staan ook aardig uit elkaar. Niet echt aantrekkelijk meer.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Nu vrijwel alle vaste struiken, boompjes enzo is nu mooi moment om te verplanten., niet op vorstdagen mar goed dat is wel logisch.

Buxus en Lavendel stekken gaan niet snel, maar wel heel goed is het slagings percentage, gelijk hegjes maken is hardstikke leuk want ziet er gelijk mooi uit, zelf stek ik dan ook vrij dicht op elkaar en dan volgend jaar rond deze tijd waneer ze aangeslagen zijn en wortels hebben dun ik het hegje weer beetje uit en plant daarmee weer nieuw hegje of geef ze aan iemand.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...