Jump to content

Raster voor de Makkelijke moestuin


Recommended Posts

Wie kan mij vertellen wat de juiste naam is voor het materiaal dat wordt gebruikt voor de rasters van de makkelijke moestuin. Het zijn plastic witte strips die in het MM boek "afdekstrips" worden genoemd. Maar heb deze nog niet kunnen vinden in de bouwmarkt.

 

Waar kan ik ze vinden? Op welke 'afdeling'?

Waar zijn ze eigenlijk voor bedoeld?

Alles wat mij kan helpen om ze te vinden De gespannen touwtjes vond ik niet echt prettig werken afgelopen jaar

Groetjes uit de Betuwe

Link to comment
Share on other sites

Ik heb zelf mijn bak gemaakt in een grote U vorm en is overal 60cm diep. Heb inmiddels ook al rvs boutjes en moertjes, nu dus alleen de strips nog... Maarja.. wat zijn het en waar vind ik ze

Groetjes uit de Betuwe

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Waarom gebruik je niet gewoon houten latjes? Die zijn veel breder verkrijgbaar en in allerlei soorten en maten. Kunststofstrips zit je mee opgezadeld straks mochten ze bros worden door UV of breken. En een latje kan je altijd een tweede leven geven, zij het voor een ander project, zij het in de vuurkorf...

Link to comment
Share on other sites

@ sunny82 Dank je wel, dan heb ik een idee waar te zoeken!

 

Als je de juiste hebt schijnt het jaren mee te gaan ook onder invloed van uv. De rvs boutjes en moertjes heb ik tenslotte al.

Afgelopen jaar heb ik gebruik gemaakt van wit/plastic touw. Ging op zich prima, het staat er nu nog netjes bij, maar is toch lastig even weg te halen bij het schoonmaken van de bak en het aanvullen met compost. Ook is mijn bak vrij diep en niet tot de rand gevuld. En zou graag iets hebben dat op de aarde ligt, hoe ver ik de bak ook heb gevuld dat seizoen.

 

Dus als er iemand is met de juiste benaming en functie van de plastic strips, dan hoor ik dat graag. Kan ik ook in de bouwmarkt aankomen met een betere uitleg als; Hallo, ik zoek van die lange witte plastic afdekstrips of zo?? Weet u misschien waar ik deze kan vinden?

Groetjes uit de Betuwe

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

breiwol straks gaan je planjes ook in de macramé

 

Jelle van makkelijke moestuin gebruikt in stukken geknipte lamellen. K zit zelf ook nog te bedenken wat ik zal doen.

Vakverdeling hoort bij een makkelijke moestuin als zand bij de zee. Zonder verdeling kun je niet goed aan gewas rotatie doen zonder dat de boel in de war gaat op zo'n klein oppervlakte. Ook kun je zo mooie afwisseling van gewassen maken waardoor een mooi pallet van soorten ontstaat.

In de kern van alle problemen schuilt een kans

Link to comment
Share on other sites

Ik had begrepen dat gewaswisseling niet nodig was in een bak, omdat ze toch allemaal dicht op een kluitje staan? Ik dacht dat als je aan het einde van de zomer een keer heel de grond door elkaar schept alles weer prima is voor volgend jaar. Alleen een schepje compost nadat je een vakje geoogst hebt.

 

Het raster is inderdaad nodig anders is het geen sfg . Blijft alles ook lekker een beetje orderlijk gescheiden en lekker overzichtelijk! Ik ga gewoon een raster maken van hout. Die platte latjes zijn hartstikke goedkoop in de bouwmarkt en is lekker stevig en waait ook niet zo snel weg ! In het sfg book schroeven ze die latjes ook wel eens op de bovenste rand, dan waait het in ieder geval niet weg.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

In principe maakt het niet uit van welk materiaal je raster is gemaakt. Het is slechts een middel dat helpt om je bak zo optimaal mogelijk te gebruiken. Maak je raster wel zo zodat je het kunt optillen, dat is zo nu en dan wel handig. Mijn raster is gemaakt van geknoopt dik sisaltouw.

 

Een regel die ikzelf gebruik is dat ik nooit hetzelfde gewas ga telen in een vak dat net is geleegd, je krijgt zo vanzelf wisselteelt.

 

Forestier

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@else prachtig spul maar wel wat prijzig maar ja dan heb je ook wel 650 meter, wellicht een idee om zo'n rol te kopen en (de kosten) te delen met andere forumers?.

Heb dat goedje gescoord bij stratenmakers, het zat om pallets stoeptegels. Foto's volgen.

 

Wat ook wel handig is als je het op de aarde wil hebben liggen zijn plastic afdekplaatjes van elektrakabelgootjes.

 

schermafbeelding-2013-04-14-om-1715391365955145.55

 

In de bouwmarkt bij de elektra afdeling.

In de kern van alle problemen schuilt een kans

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...