Jump to content
Jorieke123

Aangeboden/te koop: Varkensvlees van onze blije varkens!

Recommended Posts

De worst was super lekker !!! Ik zag nog speklapjes in de vriezer, ga ze maandag eten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het vlees is super lekker.

Veel lekkerder dan uit de supermarkt.

En de dieren hebben een veel beter leven gehad dan de meeste dieren die in de supermarkt belanden.

We genieten er nog steeds van!


http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijdag 29 augustus maken wij een ritje naar het zuiden. Vanaf Zelhem zo ongeveer recht naar beneden, met eerst een kleine knik naar Arnhem. Dan dus naar Nijmegen, Venlo, Roermond, Geleen en bij Eijsden het land uit. En dan ook nog een aantal Belgische steden/dorpen

Mocht er iemand vlees willen kopen, die op die route woont, dan kunnen we dat die vrijdagochtend dus heel luxe langs komen brengen.

 

Ik hoor wel of er interesse is

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een aanrader...

Afgelopen weekend 5 kilo vlees opgehaald bij Jorieke en Joep.

Het vlees zag er super netjes verpakt in kleine handzame porties uit.

Inmiddels hebben wij vandaag de eerste pakje bereid: een portie hamlapjes.

En ik moet zeggen het was echt lekker, super mals en vol van smaak.

Ik zou zeggen..... doen!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op de avond van vrijdag 19 september reist mijn zus'je' (die komt helpen met het verwerken van het vlees van een varken dat begin die week naar de slager gaat) met de trein weer terug naar Utrecht. Ze kan dan vlees meenemen voor de liefhebber

 

Mochten er nog speciale wensen zijn qua verpakken (bijv. voor 1 persoon of 3 personen), dan kan dat ook nog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect bakken gaat natuurlijk extra goed met onze heerlijke karbonades

 

Mijn zusje heeft al een aantal klanten in Utrecht komende vrijdagavond. Vrijdag overdag maken we de bestellingen klaar en na het avondeten sturen we haar op pad

 

Er kunnen eventueel nog wat klanten bij, dus woon je in (de buurt van) Utrecht en wil je graag wat vlees kopen, dan komt ze het brengen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ik de volgende keer naar mijn vriendin in Hengelo ga, wil ik graag wat vlees bestellen, als je dan tenminste nog wat in de vriezer hebt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ergens in november gaan er 2 varkens naar de slager. 1 voor de standaard pakketten met heerlijke karbonade, speklappen, gehakt, worst, hamlappen, etc. etc.

En 1 voor de grotere stukken, zoals een achterpoot/bil voor ham, buikspek om te roken, etc.

 

Mocht er interesse zijn voor een groter stuk vlees, om zelf wat mee te maken/drogen/zouten/roosteren, dan kan je dat vanaf nu doorgeven.

Denk dan ook bijvoorbeeld aan een voorpoot/schouder voor gekookte ham, of dat stuk vlees waar de haas door loopt, om Engelse bacon te maken: engelse-bacon-gemaakt-t8435.html? (heb er geen naam voor )

Of een mooi stuk schouder om langzaam te roosteren in de oven. Of ehm... een kop? Om kopkaas van te maken De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Het vlees is dan af te halen in een (nog nader te bepalen) weekend, en we willen tegen die tijd ook weer vlees versturen. Uiteraard verpakken we alles dan zeer goed, en we zorgen dat het koud blijft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, het lijkt er op dat we volgende week, of die week daarop, ook al een keer gaan versturen. Dat ligt even aan het aantal bestellingen.

Versturen doen we op woensdag of op donderdag, en het pakket komt de volgende dag bij je aan. Het vlees is bevroren, en blijft dat ook tijdens de reis.

 

We hebben het normale assortiment. Dus mix-pakketten met karbonades, speklappen, gehakt, braadworst, hamlappen, eventueel lever (voor de liefhebber), schnitzels, etc.

Geen moeilijke zaken, daar schijnen mensen een beetje 'bang' voor te zijn. Dat we er poten en tongen en oren in stoppen ofzo Die zaken kunnen we uiteraard leveren, we hebben er wat liefhebbers voor Maar het zit niet standaard in een pakket.

 

De prijs voor actieve Moestuinforummers is 10 euro per kilo.

 

Daarnaast hebben we rauwe ham:

gedroogde-rauwe-ham-t11788.html

IMG412317501408259095.JPG

 

Voor 3 euro per 100 gram. Je kunt dan kiezen tussen zeer dunne plakjes, een aantal dikkere plakken, of reepjes/blokjes om te bakken.

 

Gerookt kinnebakspek:

gezouten-en-gedroogde-buikspek-t6812.html

IMG468742231411752357.JPG

 

Ik heb er grote stukken van gesneden, van zo'n 250 gram tot en met zo'n 400 gram. Geef maar aan hoeveel gram je wilt, dan zoek ik een stuk wat er dichtbij komt. De prijs is 14 euro per kilo.

 

De verzendkosten van dit alles: 6 euro. Voor die prijs kan ik tot 30 kilo versturen, dus het wordt niet duurder als je meer besteld en/of samen doet met iemand uit je buurt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In week 47 gaat er een mooi (qua vlees/vet ) varken naar de slager. We snijden daar vooral grotere stukken van, zoals hele achterpoten/billen, stukken buikspek, etc. Om nog weer te drogen, roken, zouten, etc.

 

Mochten er mensen zijn die interesse hebben in een mooi stuk, dan kunnen ze dat doorgeven. Vanaf 20 à 21 november kan het dan worden opgehaald.

 

Ik ga zelf nog weer wat verschillende salami-recepten uitproberen, en in ieder geval 1 ham zouten om daarna te drogen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat komt vast door de kookprogramma's op tv, ik heb er een tijdje geleden een aantal keer buikspek gezien !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgende week gaat het laatste varken-van-dit-jaar naar de slager. En er zijn nog wat mooie stukken te reserveren!

 

Een prachtige ham bijvoorbeeld, zoals op deze foto's.

 

IMG554867151417159160.JPGIMG555154061417159165.JPG

 

Het exemplaar op de foto weegt 12,4 kilo, gewogen zonder pootje (die ging in de snert ) We kunnen hem ook kleiner snijden, als ie anders bijvoorbeeld niet in je oven past Mooi stuk vlees om te roosteren/bakken voor kerst! Of juist om te zouten, en daarna een klein jaar ergens op te hangen. Voor rauwe ham.

 

Dan is er nog een mooie lever te verdelen, een ribstuk (zelf aan te geven hoeveel ribben dat stuk mag meten), een kop, pootjes, en mooi dik rugspek.

 

En natuurlijk een tong, een hart, en dat soort zaken. Als je met kerst eens wat anders wilt serveren, zeg maar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jorieke,

 

Ik hou mij aanbevolen voor een lekker groot stuk vlezige ribben aan een stuk.

Ik zal even opmeten hoe lang mijn ovenschaal is zodat ik hem ook in een keer in de oven kan doen.

Daar kom ik op terug:-)

 

Gr Nasuada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...