Jump to content

Goedkope (moes)tuin boeken (en dvd's)...


Castaneda
 Share

Recommended Posts

(Edit: ik realiseerde me even niet dat de meeste mensen misschien hun boeken niet in het engels bestellen, voor diegene is dit dus niet echt relevant. Maar als je een beetje makkelijk engels kunt lezen loont het misschien wel om te kijken, als je geinteresseerd bent, want vele interessante boeken (van bijv. Acres Usa over energien in de grond, waarom onkruid groeit, oplossingen voor ziekte en plagen enz.) zijn niet in het nederlands verkrijgbaar.)

 

Even off topic: ik zie net de link van nicolette naar amazon.co.uk bij het welkom van Naiobi in de Voordeur, ik dacht maak er maar een nieuw topic van, anders vervuil ik iemand zijn welkomst. Amazon.co.uk is de site waar je zeer goedkoop boeken en dvd's kunt bestellen (soms meer dan 50% goedkoper dan bijv. bol.com) (wel een creditcard nodig ).

 

Boeken zoek ik vaak wel even verder, want die zijn elders soms nog goedkoper (het kan bijna niet), een goede site hiervoor: http://www.usedbooksearch.co.uk/ . Hier kun je wereldwijd gebruikte, maar bijna altijd ook nieuwe, boeken kopen die met verzending uit het buitenland vaak veel goedkoper zijn dan hier in Nederland.

 

Een goedkope nederlandse website met Nederlandse en Engelse boeken is: http://www.boekwinkeltjes.nl/ En natuurlijk marktplaats en ebay, maar marktplaats heeft weinig keus.

 

En voor boeken gerelateerd aan onze moestuintjes en andere vormen van landbouw vindt ik dit de beste site, met de mooiste boeken (die je dan elders goedkoop kunt kopen ): http://www.acresusa.com/books/books.asp?pcid=2

 

Ik weet niet of jullie veel boeken aanschaffen of zoeken, maar het loont dus om even het web in het buitenland af te struinen, zeker als je wat speciale boeken wilt hebben.

Comprehend and copy Nature

Link to comment
Share on other sites

Het is de moeite waard om de in de bibliotheek te kijken.

Ik bestel inderdaad regelmatig tuinboeken uit engeland.

Straks weer lekker struinen over de koninginnedag markt op zoek naar boeken. Op marktplaatst is ook het een en ander te vinden.

 

Als je een kleine tuin hebt is het boek van Carol Klein ook erg leuk. Die heeft in dit boek een 3m2 tuin ontworpen met verhoogde bakken. http://www.ako.nl/product/9789021545448/groente-uit-eigen-tuin-jaarplanner-carol-klein/

Ik heb deze in het engels omdat ik m in het nederlands relatief duur vond.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hey een bekende inderdaad, bij hun bestel ik ook verreweg de meeste boeken, maar tot nu altijd via amazon.co.uk of abebooks.co.uk. Misschien is het direct nog beter. Wist niet dat ze een eigen site hadden.

 

Edit: jezus, ik heb even gekeken, maar op hun directe site zijn ze nog goedkoper inderdaad, niet altijd, maar de 9 van de 10 boeken die ik zo net even bekeek wel. Maar die 10e kon ik elders weer voor de helft van de prijs bij een ander krijgen, dus ze zijn niet altijd de goedkoopste.

 

Edit 2: Berti, bedankt voor je link, de Bookdepository is zo langzamerhand ook mijn favoriete website

Edited by Guest

Comprehend and copy Nature

Link to comment
Share on other sites

Berti, kan me voorstellen waarom je een boekenjunkie bent geworden. Wat een leuke boeken hebben ze daar over moestuinieren. Op Amazon UK hebben ze er ook genoeg van Je kan ze zelfs een beetje inlezen. Geweldig.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Heeft u al een moestuin?

 

Soms ploft er zo’n boek op je deurmat dat je aan het denken zet. Het boek ‘Als de pinautomaten leeg blijven’ van Meindert Reus is er zo eentje. Wanneer je regelmatig nadenkt over de gezondheid van ons financiële stelsel, is het automatisch een boek dat je wilt lezen, ongeacht de inhoud. Het boek zet je aan het denken over de gevolgen van een ineenstorting van ons stelsel.

 

Nu ben ik er al langer van overtuigd dat een ineenstorting onafwendbaar is, maar wat betekent dat dan? Betekent dat een crash à la 1929 of 1987? Dus veel goedkopere beurzen waarbij de handel de dag erop toch weer overgaat tot de orde van de dag? Betekent het een sluiting van Wall Street gedurende 5 dagen zoals met 9/11 of hebben we het over een situatie die vergelijkbaar is met 1914 toen de Dow Jones op 30 juli sloot op 71,42 om pas op 14 december 1914 weer te open op 56,76?

 

Wanneer ik de schrijver mag geloven, zal de laatste situatie meer voor de hand liggen dan de voorbeelden ervoor. Meindert Reus, die zelf als werknemer bij de DSB-bank genoeg crisiservaring opdeed, gelooft namelijk dat ons financiële stelsel in elkaar klapt met als gevolg dat ons geld geen geld meer is. Dus een AEX uitdrukken in een getal zoals 338 is dan niet meer mogelijk, aangezien het hier om 338 euro gaat en die euro is niet meer. Een Dow Jones van 10.674 is evenmin denkbaar want het gaat om 10.674 dollars. Een appel bij de groenteboer kost geen € 1 meer, want de euro is verleden tijd.

 

Ruilhandel dus. Dat is het woord dat opduikt op het moment dat ons stelsel niet meer bestaat. Knipt u mijn haren, dan krijgt u van mij een boek. Eén boek te weinig, is twee boeken dan akkoord? Deze voorbeelden brengen je terug naar de essentie van geld, want wat is geld eigenlijk? Oorspronkelijk is het een ruilmiddel, bedoeld om rechtstreeks ruilen te vereenvoudigen. Inmiddels is het door sommige centrale bankiers verworden tot een middel om de economie te proberen te stimuleren of om banken overeind te houden. Honderden voorbeelden uit de historie laten zien dat het bijdrukken van geld uiteindelijk altijd op een fiasco uitdraait. Maar we noemen onszelf specialist van de Grote Depressie van de jaren ’30 en dan is ineens alles geoorloofd en denken we serieus dat het dit keer wel gaat werken. Hoe dom kan een mens zijn.

 

Hoe dan ook, als ons geld geen geld meer is, heeft dat onvoorstelbare en enorm ingrijpende gevolgen. Uw spaargeld is verdwenen en uw salaris of inkomen kan ook niet meer giraal uitbetaald worden. Om in uw onderhoud te voorzien, zult u een dienst moeten verrichten of handel moeten drijven. Want alleen dan heeft u recht op een tegenprestatie. Meindert Reus’ boek geeft, zoals de voorpagina aangeeft ‘een handleiding voor na de echte crash’. Je moet dus wel de hobbel van het omvallen van ons stelsel genomen hebben. Want alleen dan zul je openstaan voor hetgeen de schrijver aanbeveelt.

 

Dat begint in hoofdstuk 1 al goed: ‘Haal uw geld van de bank’. Dat doet niemand, tenzij iedereen het ineens gaat doen. Ofwel een ‘bankrun’ en in onze tijd een ‘electronic bankrun’. Een paar muisklikken en weg is het geld. Althans van die ene rekening bij die ene bank, maar waar klik je het vervolgens naar toe? Kennelijk is de aanschaf van wat goud of zilver nog niet zo’n gek idee! Minstens zo belangrijk zijn de hoofdstukken erna: ‘Zorg voor water en voedsel’ en ‘Begin een moes- of volkstuin’.

 

Het boek bevat veel praktische tips met betrekking het sparen van regenwater, het zuiveren van dat water, welke gewassen zich goed met elkaar verdragen en interessant zijn voor je moestuin, welke kruiden je kunt gebruiken, et cetera. Voorts bevat het nuttige informatie over het aanleggen van een noodrantsoen en welke ‘noodschappen’ gekocht zouden mogen worden. Voor wie dit alles erg somber vindt, zijn er ook nog enkele hoofdstukken gewijd aan humor, meditatie en liefde.

 

Voor wie de hobbel van het omvallen van ons stelsel heeft genomen, is dit een onmisbaar boek en wat mij betreft ‘must read’. Al is het maar voor het creëren van een stuk bewustzijn. Laten we met z’n allen hopen dat het financiële stelsel het gaat houden, want dat voorkomt een hoop narigheid. Je kunt echter maar beter voorbereid zijn, voor het geval het anders gaat dan je hoopt.

 

Elmer Hogervorst

 

http://www.dekritischebelegger.nl/economie/heeft-u-al-een-moestuin/

Link to comment
Share on other sites

Heel interessant artikel Rick. De reakties eronder spreken ook voor zich. En sommigen houden zichzelf nog steeds voor de gek

Ik heb genoeg filmpjes op YouTube gezien waar ze het hebben over de wereldeconomie, de banken en het steeds maar weer bijdrukken van geld. Voor mijn idee heeft dat al geen enkele waarde als je ziet in getale ze dat al hebben gedaan. En het is een on going proces die niet ophoudt voor er een bank omvalt... en nog een... en nog een. Dan ben ik blij met mijn veggies in de achtertuin. En mijn verzameling handige en informatieve boeken

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...