Jump to content
Sign in to follow this  
Thessa

Mierikswortel welk deel gebruiken en hoe veel?

Recommended Posts

mierikswortel welk deel gebruik je om te eten?

er zitten knolletjes en wortel(tjes) aan, ? kan het nergens vinden....

ben een pan hot en spicy tomatenchutney aan het maken en help...daar moet het in

hoe veel ongeveer ?? iemand een idee ??


kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

De wortels gebruik je.... geen idee wat de knolletjes zijn (even aan ruiken, als ze ook naar mierikswortel ruiken kan je die denk ik ook gewoon gebruiken, ik gebruik alle ondergrondse onderdelen van de plant).

Hoeveel... hangt af van wat je lekker vind. Dus zou in ieder geval dan niet téveel doen. Je kan altijd weer meer toevoegen als de smaak niet genoeg doorkomt.

Even raspen en kijken hoe scherp ie is... en naar aanleiding daarvan de hoeveelheid bepalen die je door je gerecht mikt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Engeland zijn ze er gek op, dus misschien vind je door te googlen op horseradish meer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

top zo snel antwoord !

zouden jullie de rasp even mee fruiten en daarna mee koken in de pan of alleen mee laten gaar koken ?

ik dacht aan een theelepeltje per kg chutney .... zou dat wat zijn ?


kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

nee, wij fruiten ze niet mee, =wegsmaak, we raspen ze rauw in de slasaus, over de pannenkoeken, doen ze in de mayo, het is familie van de mosterd dus je kunt het gelijkelijkerwijs gebruiken

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm...ik ga het toch proberen....ik moet 25 flessen inmaken voor een bestelling dus rauw gaat niet lukken...

ik laat weten hoe het gegaan is


kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je duits kent..... In Duitsland en Oostenrijk wordt het ontzettend veel gebruikt, vers, in een mosterd soort, zo in een potje of op roombasis. In Oostenrijk heet het Kren en in Duitsland Meerrettich.....

 

Normaal is Mierikswortel een lange penwortel met zijtakken zeg maar....die een beetje knollig aan kunnen doen aan het uiteinde maar echte bolletjes zijn meestal een andere soort (wasabi)

Je gebruikt Mierikswortel altijd in beperkte mate, het is redelijk scherp en sterk maar is ook slecht voor je in grote hoeveelheden, pijnlijk plassen, bij erg veel eten in 1 keer zelfs bloederige diaree....gebruik het een beetje voorzichtig zoals je een scherpe mosterd zou gebruiken.....

 

 

MVG

 

 

Danuta


MVG

 

Danuta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...