Jump to content

Wat is dit??


Annemie
 Share

Recommended Posts

Hoi!

 

Afgelopen weekend liep ik door mijn tuintje, en tot mijn grote verbazing lagen daar vier groenteplantjes (dat denk ik tenminste ). Iemand heeft ze volgens mij voor de grap gedumpt. Ik ben alleen enorm nieuwsgierig naar wat het is.

 

50341369502110.

 

Ik ben enorm nieuwsgierig!!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Nu ja, dat zegt niet alles. Zijn er verschillende soorten andijvie , en de opkweekomstandigheden bepalen zo jong wel erg het uitelijk.

 

Gewoon maar even verder afwachten dan ? De rozet van je plant is inderdaad niet echt helemaal andijvie-like. Hou je ons wel op de hoogte , met update foto's ? Ik ben wel benieuwd in ieder geval.. Leuk !

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Groenlof, houdt het midden tussen andijvie en witlof...het leuke aan groenlof is is dat je het tot diep in de winter kunt bewaren op een specifieke manier die eigenlijk alleen nog maar door kenners van gebruik van voeding uit de middeleeuwen kennen. Hier heet hij Zuckerhut. Hij wordt dan laat in het najaar geoogst (redelijk diep afsnijden zodat de top van de wortel nog aan de kool zit) en alle buitenste losse bladeren worden verwijderd en meteen verder verwerkt. Dan blijft er alleen nog maar een lange spitste gesloten kool over. Een draad wordt door het onderste harde deel gestoken met behulp van een dikke naald en gevormd tot een lus. De kolen worden zo opgehangen op zolder of een droge schuur aan een balk waar het geen vorst krijgt in de winter.

 

Als men een kool benodigt dan haalt men er eentje, ze zien er dan bruin en verdroogt uit aan de buitenkant.

 

Dan haal je het touw er uit, pelt de buitenste droge bruine bladeren weg tot je op groene wel wat slappen bladeren stoot, snij de voet eraf. Neem een flike bak met ijswater, snij de de toch wel redleijk uitziende groene kool in dikke repen en gooi deze voor een paar uur in het ijswater en presto....de kool herstelt zich prima en kan verder verwerkt worden

 

 

MVG

 

Danuta (voedselnerd)

MVG

 

Danuta

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht eigenlijk aan ijsbergsla op het eerste gezicht, maar misschien word ik nu keihard uitgelachen.

Je kan een blaadje proeven, als het een beetje bitter is, dan maak je grote kans op andijvie

 

Ik weet wie de dader is, en wat het voor groente is!

Je bent de enige die gelijk heeft. De buurman had me zien spitten, en dacht me even te helpen. Hij kwam dat vandaag even opbiechten

 

Het is dus ijsbergsla

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...