groenteboerin1978 Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Hoiiiiiiii Ik geloof dat mijn paksoi is doorgeschoten hij heeft knopjes of heb ik het verkeerd.Dacht kan ze nog wel even laten staan ze waren nog niet zo mooi vol heel dun.Nou dan is er maar 1 optie van de bloemtjes genieten denk ik eten wordt het niet meer geloof ikWie heeft hier nog meer ervaring mee Groetjes nelleke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 jahebben we hier ook regelmatig bij vroege paksoi en wisselende temperaturensnel eten of laten staan, als je geen knolvoet hebten nieuwe zaaien natuurlijk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groenteboerin1978 Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Oke, zou je paksoi ook kunnen invriezen voor te gebruiken bij oosterse gerechten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elizabet Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Kan sowieso. Als je ze eerst even blancheert, blijven ze waarschijnlijk wel wat beter van structuur. Overigens schiet paksoi ook vrij snel door bij te weinig vocht, dacht ik. Kan dat de oorzaak zijn? Quote elizabet.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
groenteboerin1978 Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Dank je, nee denk het niet heb ze eigenlijk elke dag water geven misschien toch te vroeg gezaaid begin april ik weet het niet hoor vond het wle jammer ze staan er zo mooi bij.Maar zo kani er ook nog wat aan hebben als ik nasi eet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elizabet Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Ook niet, denk ik, de mijne waren nog wel vroeger (maart voorgezaaid, heel april overdag buiten gestaan, mei de grond in) en heel mooi, wat aan de lage kant maar heel vol. Maar t zal ook per sooirt verschillen.. Quote elizabet.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Paksoi schiet in deze periode meestal door. Zie ook:https://www.moestuinforum.nl/paksoy-t5425.htmlhttps://www.moestuinforum.nl/wanneer-weer-zaaien-doorschieters-t9570.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groenteboerin1978 Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Dank jullie wel ga nu opnieuw zaaien 21 juni langste dag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liefhebber Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Beste groenteboerin,mijn paksoy schoot ook altijd door als ik in april of mei zaaide. Ik zaai nu na de langste dag, en sindsdien gaat het prima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groenteboerin1978 Posted June 16, 2013 Author Share Posted June 16, 2013 Dank je wel ga volgend jaar weer proberen tuintje wordt nu al te vol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Lokman Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 mijn paksoi heb ik direct na het zien van de bloemetjes geoogst (gelukkig maar enkele met bloem)ik heb gewoon de paksoi in gesneden (behalve de kern met bloem) geblancheerd en ingevroren.Chinese kool geeft ook snel bloemetjes btw. grtz, Jan Quote "Natura non nisi parendo vincitur " Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuubvG Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Ik ken alleen late paksoi, dacht dat ze net als andijvie gingen doorschieten als je die te vroeg zaaide. Nu is er inmiddels vroege andijvie en vroege paksoi? Dat wist ik niet. Goed, ik ben nog op tijd voor de late soort. Vorig jaar had ik bij de laat gezaaide een enkele schieter. Dat schieten gebeurt ook wel als ze te lang droog staan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olijf73 Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Hai, kan je ze echt niet meer eten dan als er bloemen in zitten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goudsbloempje2 Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Je vraag is me niet helemaal duidelijk maar als een paksoi er nog mooi uitziet en hij is gaan schieten eet ik hem gewoon op. Zodra er bloemen worden gevormd gaat de plant wel vaak hard achteruit dus ik zou niet te lang wachten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSDG Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Nog wel te eten maar hier werden ze enorm draderig en daardoor onprettig qua textuur. Smaak is zoals altijd niet heel uitgesproken en nu dus ook niet. Quote Nurture your plants, love your soil, work with nature, respect whatever it gives you. Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.