Danuta Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Hmmm...er zijn zo veel manieren om rabarber te gebruiken en ik zie op een enkeling na alleen maar moes moes............ik ga volgend jaar de zweeds manier (ouderwetse-zweedse-manier-bewaren-rabarber-t2061.html) gebruiken alhoewel dat niet geheel alleen maar zweeds is volgens mij...ben het wel in andere landen tegengekomen bij rabarber verwerking.......Ik zelf wil geen moes maar stukjes of stelen of 'blaadjes' etc.........maar ook denk ik dat rabarber eigenlijk eht beste gewoon vers smaakt...maar dat vind ik bijna met alles.....) MVG Danuta Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 ........maar ook denk ik dat rabarber eigenlijk eht beste gewoon vers smaakt...maar dat vind ik bijna met alles.....Dat vind ik ook, maar ja, het wil 's winters allemaal niet zo best groeien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted June 15, 2013 Author Share Posted June 15, 2013 Ehm...ik ga vanavond rabarberlikeur maken......(heb eindelijk de kandijsuiker gevonden, toch wel handig een keertje opruimen ) Iemand interesse? MVG Danuta (bijna op weg naar Villach ) Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Hoe doe je dat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danuta Posted June 15, 2013 Author Share Posted June 15, 2013 Heel simpel. 2 dikke rabarberstangen, wassen en in 3 cm stukken snijden,350 gr grove kandijsuiker, wit neem ik maar je kunt natuurlijk ook bruin nemen, de smaak is ook lekker dan.1 zakje echte vanillesuiker en als je hebt, schuif er nog een halve opengesneden vanillestokje bij anders nog een zakje vanillesuiker. Alles mengen en in een afsluibare pot geven. Nu overgieten met 0.75 liter Schnaps, zachte jenever of wodka........licht roeren, sluiten en 2 weken wegzetten op een koele donkere plek. Zeven en in donkere flesjes gieten (bvb bierflesjes), sluiten en donker en koel wegzetten. Voor het drinken goed koelen in de koelkast Om er een winterse smaak aan te geven kun je ook in het eerste stadium een kaneelstokje toevoegen. MVG Danuta (beter dan moes ) Quote MVG Danuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Dat ziet er lekker uit. (en simpel!)Ook eens proberen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 Oef, klinkt goed. Straks eens kijken wat de goedkoopste alco is bij de slijter. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.