Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin)


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Morgen neem ik mee naar moeders: Aardappeltjes Frieslander van buurman Frans, sjalotjes, uien, bieslook, kropsla, Roma-sla en Roma-sla-rood, verse knoflook en... haar favoriet....waarschijnlijk de laatste oogst peultjes... (ze heeft al wat meer peultjes-maaltjes gehad hoor... Deels zet ik die ook voor haar... )

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Lekker allemaal!

Ik kom toch eens bij jullie allemaal eten, maak ik een rondje Nederland en nodig ik mezelf iedere avond ergens anders uit

 

Wij eten zo aardappeltjes(Rattes) met in room en verse ui gemarineerde haring. Gestoofde stengels snijbiet met roomboter, peterselie en salie..witte bessen toe

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Wat een heerlijkheden. Ik loop wel met je mee Jet

 

Vanochtend tuinkers op broodje kaas, vanavond salade van Black Seeded Simpson (mooie grote geribbelde bladeren), een vers gekookt bietje, tuinkers en een O-I kers bloem, en een gesnipperd uitje van de groenteman. Vergezeld van nieuwe aardappeltjes (ook van de groenteman), en een gehaktbal (heb nog geen Jimmy ).

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Bietjes (gewoon gekookt, heeeeeerlijk zoet ) met sla en gebakken aardappeltjes met spekjes. Nog niet van eigen varken. (maar heb net even gevoeld, en Jimmy is er wel klaar voor )

 

Ga je hem ook zelf slachten dan? haha

hebben me vader en broer met nog meer hulp ook eens gedaan in brazilië met onze varken Karin.

Dat beest wilde maar niet dood

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
Vanavond sla, en het beetje spinazie wat ik heb kunnen oogsten

Was toch lekker Jeanne?

 

Wij ook sla met tomaat en komkommer en wilde rucola....en gewokt snijbietsteel met courgettes en ui..knoflook

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Oeeeee dat ziet er echt zalig uit zeg!

 

Vandaag een gemengde salade met een beetje witte kool, sla, radijs, wortel, komkommer,tomaatjes, uitje, erwtjes, een bietje en een heerlijke dressing.

 

Eerstelingen aardappels gestoomd, een slavink en een restantje Sugar Snaps die we met het oogsten over het hoofd gezien hadden

 

Toetje, m'n eigen aardbeitjes

 

Dus alleen het vlees uit de super en de rest zo uit eigen tuin, 't is net winkelen alleen hoef je niet af te rekenen

Link to comment
Share on other sites

Ijsklontjes, of mini ijsjes gemaakt van witte bes, aalbes, framboos, aardbei en braam (van mijn tamme braam van vorig jaar wat in de vriezer lag, rest vers geplukt gister)

 

2 smoothies gemaakt en in 5 ijsblokjesvormpjes gegoten, nu elka dag 2 mini ijsjes uit de tuin

 

En andijvie, ik heb van 6 kroppen alle buitenste bladeren ervanaf gehaald en geroerbakken als extra aanvulling bij een al bestaande maaltijd.

De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Link to comment
Share on other sites

selderijsoepje (= kippenfond, porcinibouillonblokje, selderijstengel en wat blad, even met de staafmixerd en dan binden met wat maizena)

+ bietjessalade, stoomaardappeltje om te prakken, varkenshaasje + uitje + knoflook + sju ...voor de gasten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...