Jump to content

Aardbeien overwinteren in pot?


groene harrie
 Share

Recommended Posts

De plant is goed in staat om een winter te overleven in een pot ja. Op zich zijn aardbeien als plant wel volledig winterhard. Maar wat je wil natuurlijk is dat de bloemaanleg, deze zomer en dit najaar gemaakt ook die winter doorkomt.

Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Hoe groot is de pot waarin de plant overwinterd ? Hoe staat de pot opgesteld. Vol in de open ruimte ( koude vrieswind ), beschut ed ?

Wanneer maak je je stekken ? Nu ?

 

Ik heb , door omstandigheden gedwongen, mijn stekken van het vorige seizoen in pot laten overwinteren. Moet ik er wel bij zeggen dat ze in ruime potten stonden, tegen elkaar gepakt en met een dubbel vlies-doek eroverheen, met daar bovenop de sneeuw geschept. Ze hebben het prima gered en ook prima vrucht gedragen ( vroeg in het voorjaar op de bedden uitgepoot.

Link to comment
Share on other sites

Mijn aardbeienplanten staan altijd buiten in hoge en lage bakken en slechts enkel plant zijn uitgevallen. rond de 3 a 4 stuks van de ruim 50 planten.

En ik dek geen enkele bak af.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Vorig jaar heb ik in mijn achtertuin zo'n 120 stekjes in kleine p9 potjes laten staan, wegens omstandigheden geen tijd voor gehad om ze uit te planten. Ik had verwacht een groot gedeelte kwijt te raken maar dat viel mij hard mee. Ik had alleen in de winter wel wat water moeten geven want ze waren echt heel droog. maar uiteindelijk zijn er maar zo'n 20 die het niet overleeft hebben. En dat met de exteme vorst die we nog gehad hebben.

Maybe Slowpoke is pretty slow downstairs in the feet, but he's pretty fast upstairs in the cabeza.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...