Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tunnelkas: voor-nadelen ingraven folie?


Han

Aanbevolen berichten

Ik heb een tunnelkas ( 4x6m )met 5 bogen overgenomen voor tomaten . Naar aanleiding van het zien van ( Ierse) Youtube tutorials, heb ik een greppel gegraven van 50 cm diep waarin de folie straks langs de kas hangt. Door er steeds met een voet op te gaan staan in de greppel kan ik de folie dan volledig strak trekken. Dan heb ik de clips niet nodig die de folie schijnen te kunen beschadigen.

Maar ik bedenk me nu twee potentiƫle nadelen :

1 ik lees hier dan de folie weleens omhoog wordt geklapt om te kunnen luchten: dan kan dan niet.

2 is er een nadelige invloed voor de waterhuishouding: de grond onder de kas wordt afgesneden van de omringende grond?

Voordeel is wel een stevige verankering in de grond en een volledig strak getrokken folie. Wat is jullie mening over de optie ingraven (vooral n.a.v. ervaringen).

Er is behalve een deur verder geen ventilatieluik. Zou een deur voldoende zijn of zou een tweede deur aan de andere kopse kant noodzakelijk zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Je maakt het jezelf veel te moeilijk. Ik gebruik deze methode:

tunnelserre-folie-bevestigen-t23681.html

Nadeel van dat ingraven is onder andere dat wanneer je het zaakje aan het einde van het seizoen moet opruimen, je weer een hele klus hebt met uitgraven, en dat je je dat nooit lukt zonder beschadigingen. Ik monteer en demonteer mijn tunnelkas ieder jaar binnen een uur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals de link van Tani heb ik het ook gedaan, scheelt een hoop graafwerk. Na 1 seizoen was het groene plastic overigens 1 grote gatenkaas dus bespaar je de moeite om dat in te graven wat dat kan volgend jaar opnieuw.

Ik heb er nu goed kasfolie met anticondens laag op zitten. Dit kostte meen ik 70 euro voor een kas van 6X3m. Even wat dikke witte softtape over de buizen en dan op een wat warme dag eroverheen spannen en vast zetten met hout. Dit zit er nu al 2-3 jaar superstrak op en groot voordeel dat condens niet meer op je planten druppelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...