Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Vijgen


Moestuintjie

Aanbevolen berichten

Beste iedereen.

 

De zomer maakt zijn intrede weer... Dus dat betekend VIJGEN! heeeel veel vijgen!! ik heb 2 vijgenstruiken in mijn tuintje, een struik van wel zeker 4/5 meter hoog en 2 meter breed. de ander is zo’n 3 meter hoog en 2,5 breed, elk jaar procuderen deze samen meer dan 100 kilo aan vijgen, (veels te veel) ik lust geen vijgen. ik heb geprobeerd Jam te maken, Compote, Taartjes, vijgen in rum, gebakken in roomboter met kaneel, met blauwe kaas uit de oven, in port. echt veel geprobeerd maar ik lust ze niet! terwijl ik de struiken super mooi vind! hebben jullie nog recepten hoe ik ze eventueel kan bereiden of hoe ik ze kan eten? bij voorbaat dank.

 

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij ook wat wennen was aan de smaak van warm verwerkte vijgen, maar lust het intussen wel. In jam of taart en met geitenkaas en spek. Maar ik eet ze vooral massaal vers en wat ik niet op krijg, neem ik mee naar het werk, voor mijn collega's.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reactie’s!

 

ik zal nog wel even googlen voor eventuele recepten.. ook deel ik elk jaar best veel uit. zo erg dat mensen in mijn straat ze ook niet meer willen, het is te veel zonde om weg te gooien. de foto is ingezoomd maar dit is hetgeen wat ik rond juli-augustus om de 2/3 dagen van 1 struik pluk.6E6C2387-07FB-45F3-897B-61FF550F64F533431528486028.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Klinkt wel lekker inderdaad Angela. bedankt voor de tip. verkopen heb ik al eens geprobeerd. euro de kilo, maar kwamen niet veel mensen voor normaal €0,50 per stuk bij AH, en groenteboer of reformzaken willen ze niet, omdat deze na plukken nog 2 dagen houdbaar zijn daarna beginnen ze te schimmelen en worden ze heel zacht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...