Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Vlinderstruik wordt opgevreten


Bart.V

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

 

Een prachtige vlinderstruik in m'n moestuin, wat denk je zitten de slakken erweer op (hebben ook voedsel nodig, maar mijn bladeren gaan er zo wel aan.) De wortels lijken ook wel aangetast, kan dit zijn vanwege de natte grond? Ik geef hem regelmatig water.

Waar heeft mijn vlinderstruik last van?

 

IMG_20180622_164335.jpg

IMG_20180622_164343.jpg

IMG_20180622_164351.jpg

IMG_20180622_164358.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja. Dit ziet er niet zo gezond uit. Vlinderstruiken zijn redelijk probleemloze struiken eigenlijk. Je zegt dat je water geeft ( wat bij een vlinderstruik die al wat langer staat niet echt nodig is ) , maar wanneer doe je dat ? Op welk moment van de dag ? Liever niet in de volle zon.

Geef je water vanuit een slang ? vanuit een gieter ? vanuit een emmer ? Kan het zijn dat de emmer / gieter / slang ook eerder wat anders als inhoud heeft gehad dan alleen maar water ? Een emmer waarin cement gemaakt is geweest bv ? of iets met benzine ? Of iets anders ?

 

Er bestaat wel een schimmel waar ( zeldzaam ) de vlinderstruik last van kan hebben, maar of dat dit beeld geeft ? Nooit gezien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie, ik denk eerlijk gezegd dat het allemaal niet zo spannend is. Misschien wat zon tekort (daardoor lichte schimmelgroei) en wat slakkenvraat. Mee dat de struik naar het zonlicht toe groeit en groter wordt zal het probleem met de wortels van zelf oplossen. De slakken hou ik in ieder geval in de gaten. Het bruine stuk bij de grond hoort in ieder geval bij een houtachtige struik, die ander van mij aan de andere kant van det tuin heeft dat ook en die is verders gezond. Bedankt mensen voor de input ik kan weer verder!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...