Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Voorstel NMM Iens (Frl)


roeier

Aanbevolen berichten

Graag zou ik mensen uitnodigen deze nazomer in Iens. Misschien ben ik wat laat met dit uiteindelijk op het forum te zetten, maar Tjuchem lijkt nog maar kort terug, dus het voelt vroeg voor mij om al over een volgende bijeenkomst te praten.

De locatie zal mensen aanspreken; ik zit in een oude stelpboerderij midden in een vogelweidegebied. Het is een ydillisch plekje, erg rustig, een langsvarend motorbootje is zowat de enige drukte die je hier hebt. Je vindt Iens (Nederlandse naam: Edens, maar die naam is erg ongebruikelijk) ergens tussen Franeker en Sneek, in een landschap met vooral weilanden en kleine terpdorpjes.

Ik ben trouwens niet de eigenaar van de boerderij, ik huur er alleen een appartementje, en mijn binnenruimte is klein, ik hoop op wat mazzel met het weer en dat het buiten kan; de tuin is mooi en ruim en gevuld met oude fruitbomen.

 

Ik zit aan een datum in September of misschien nog eind Augustus te denken. Oktober wil ik ook niet uitsluiten. Als mensen liever in het voorjaar zouden komen mogen ze dat ook best zeggen, ik zou hier zelf haast liever een paar keer een klein groepje mensen willen hebben dan een grote groep in één keer. Ik moet iedereen met een roeibootje ophalen, want over water is de enige manier om hier te komen. Als iemand wil helpen met roeien zou dat ook heel welkom zijn.

Het zou mogelijk zijn om een klein tochtje per roeiboot te maken als deel van de NMM; een kleine excursie over water zie ik zelf wel zitten. Er zijn waarschijnlijk wel twee bootjes voor zoiets beschikbaar.

 

Een bezoek aan een moestuin lijkt hier moeilijk, maar in andere opzichten denk ik dat dit een prachtig plekje is om bij elkaar te komen, mogelijk dat het mensen die niet in het noorden zitten ook aanspreekt.

 

Hebben mensen een idee van welke datum hen zou passen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh dat lijkt me wel heel leuk! Ik wil deze zomer in elk geval een keertje naar Friesland, want dochter is daar ergens in een weiland momenteel aan het werk op de set van de nieuwe Kameleon-tv-serie als assistent-set dresser (zo stoer!) , dus ik zou het misschien kunnen combineren. Een zaterdag zou mij dan het beste uitkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is hier zeker leuk, ik ga dit onderwerp ook gewoon een tijdje openhouden, dus niet te snel doorstrepen vanwege een gebrek aan belangstelling.

Misschien dat zo toch nog wat mensen er bij komen, en een klein groepje kan leuk zijn, dus laten we even afwachten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie deze post nu pas. Ik vind het een leuk plan. Ik kan nu op veel zaterdagen nog wel. Dus mijn voorstel is een paar data te noemen en te proberen tot een afspraak te komen. Wat mij betreft liever eind augustus of september (9 september niet) dan oktober.

met groene groet,

 

koolrabi

https://zolekkergezond.nl/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zaterdag 26 Augustus?

Zaterdag 2 September?

Zaterdag 16 September?

 

Ik las een voorkeur voor een zaterdag in jullie reakties. 26 Augustus zou al over 3 weken zijn, dat is misschien wat snel, maar ik zet het er toch neer als een optie; met een klein groepje verwacht ik dat veel voorbereidingstijd met ruillijstjes niet nodig is, en ik hou wel van een beetje spontaan met niet al te veel gedoe vooraf.

 

Maar er mag nog best een roeibootje-vol mensen bij, dat wel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later ...

Misschien moeten we met een busje naar het zuiden en de tuin van Aalterse Willy kraken voor een middagje. Het schijnt daar wat droog te zijn, maar dat is toch prima voor een NMM?

 

Wat Iens betreft, ik woon hier nu een jaar (sinds 18 Sept. 2016) en voor mij is eind April, begin Mei het gebied op z'n mooist. Bloeiende weilanden, links en rechts zie je broedende watervogels in de vaarten, en het riet is nog niet zo hoog, dus betere uitzichten.

Wat dat betreft zou het voorjaar ook prima zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...