Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichten en vragen over drogen, inmaken, inkuilen, zuurkool/melkzuurgisting, enz.
Gebruikersavatar
Patrijs
Berichten: 1112
Lid geworden op: Di 19 Apr 2016, 16:09
Moestuin Seizoen: Bekijk update (82)
Woonplaats / locatie: Aan de voet van Lands Hoogste Duin
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Patrijs » Wo 31 Okt 2018, 22:25

Dit experiment vraagt wel bijna om een foto!

Gebruikersavatar
appelvrouw
Berichten: 15490
Lid geworden op: Di 24 Mei 2011, 14:44
Moestuin Seizoen: Bekijk update (235)
Woonplaats / locatie: NO Frankrijk
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor appelvrouw » Wo 31 Okt 2018, 22:58

Ja Erno dat zou mooi zijn.. ik ben ook erg benieuwd. De pot is niet toevallig van glas zodat we de laagjes kunnen zien?
Ons voorhuisje ( 5 pers.) verhuren we regelmatig..bij belangstelling: stuur me een pb!

Waar de mol is is er hoop!

Gebruikersavatar
Erny
Berichten: 8384
Lid geworden op: Ma 05 Dec 2011, 18:45
Moestuin Seizoen: Bekijk update (19)
Woonplaats / locatie: Groningen
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Erny » Do 01 Nov 2018, 00:03

Nee helaas geen inkijkje en een foto levert alleen maar een bruine zuurkoolpot op. ;)
Die van de Brouwmarkt destijds Jet. :cool:
Registreer hier je fenologische waarnemingen:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =974732508

Gebruikersavatar
JudithD
Berichten: 136
Lid geworden op: Ma 28 Sep 2015, 08:45
Moestuin Seizoen: Bekijk update (2)
Woonplaats / locatie: Twente
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor JudithD » Ma 05 Nov 2018, 17:50

Grrrrrrrrrr. Onze rode zuurkool lag gisteren verrot in het vat. Bah, wat een stank. Jammer hoor. Geen idee waar het fout is gegaan, waterslot zat er nog op. Dikke witte schimmel zoals op brie, en zwarte schimmel op de stenen, alles weggegooid.
It ain't what you do, it's the way that you do it

Gebruikersavatar
Mellie
Berichten: 1814
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 08:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Woonplaats / locatie: N Holland
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Mellie » Wo 07 Nov 2018, 16:27

Aaa das sneu Judith... zo zonde.

Ik ben appelstroop met kersen aan het maken a la Spitskool. Ruikt heerlijk en de prut smaakt heel lekker. Benieuwd hoe de stroop ervan gaat worden. En hoe veel... daar maak ik me nog wel het meest zorgen om geloof ik. Of het wel genoeg is :-D :-D

Afbeelding

Gebruikersavatar
Kruidenvrouwtje
Berichten: 479
Lid geworden op: Wo 25 Jan 2017, 13:16
Moestuin Seizoen: Bekijk update (30)
Woonplaats / locatie: Dordrecht
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Kruidenvrouwtje » Wo 07 Nov 2018, 17:16

Afhankelijk hoe prut de prut is kan je daar nog fruitleer van maken
You can bury a lot of troubles by digging in the dirt

Gebruikersavatar
Mellie
Berichten: 1814
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 08:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Woonplaats / locatie: N Holland
Contact:

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Mellie » Wo 07 Nov 2018, 19:13

Ik was van plan het als appelmoes te eten. Ha! Als ik er aan toe kom voordat de kinderen het hebben opgegeten. Smaakt echt heel lekker zo met dat vleugje kers erdoor! (En ik heb erg gegniffeld om je zin ‘hoe prut je prut is’ Snapte precies wat je bedoelde!)

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1928
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Charly » Vr 09 Nov 2018, 12:49

Afbeelding
Droogbonen 24h weken
Meer dan verdubbeld in volume. Wauw!
“Bonen” bestaan uit: pronkbonen, spekbonen, snijbonen, citroenbonen. Allemaal dus alleen de binnenste boontjes van geoogst. Pronk- en citroenbonen bewust, andere bonen omdat ik ze te lang had laten hangen.
Oh ja. Plus een zak rode linzen die ik al eeuwen had liggen.
Na het weken in water met zout een paar uur zachtjes koken.
Afbeelding
Ze hebben nog steeds een beste bite. En heerlijke smaak. Ik weet echter dat als ik ze uit de vriezer haal dat ze een stuk zachter zullen zijn.
Afbeelding
Heerlijk in bonensoep, chili, taco’s enzo! Blij van. :)
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
angela
Berichten: 5673
Lid geworden op: Za 17 Nov 2012, 18:00
Moestuin Seizoen: Bekijk update (66)
Woonplaats / locatie: Brabant
Contact:

Re: Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor angela » Vr 09 Nov 2018, 20:59

Ik bewaar ze altijd gedroogd, in de vriezer neemt zo veel plaats in beslag.

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1928
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)

Berichtdoor Charly » Za 10 Nov 2018, 11:19

Heb je helemaal gelijk in idd Angela. Maar ik ben ‘een luie mens’ en heb geen zin om per portie bonen voor te weken en te koken. Wil het gewoon kant-en-klaar kunnen pakken. :shh: ;)
wees bevriend met kleine dingen


Terug naar “Inmaken en Bewaren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten