Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je vandaag (of gisteren) in de tuin gedaan? 2019


Erny

Aanbevolen berichten

Vertel waar je in de tuin mee bezig bent geweest. Eventueel ook als inspiratie voor anderen of om gewoon te delen wat je hebt gedaan.

 

Ik heb vandaag wat kleine Pruimeboompjes (de Wichters van Thea) gesnoeid. Het was zonnig, droog, het waaide en de temperatuur was boven de 6 graden. Leek me wel goed tijdstip.

 

Ook alle gewonnen bloemenzaden uit de laadjes (van zo'n schroevenkastje) gehaald om thuis te drogen.

 

En afgelopen avond heb ik vuurtje gestookt want we (ik en Zowie) waren naar het huisje gevlucht gezien het vuurwerk hier in de buurt zo erg en hard was dat zelfs mijn Zowie afgelopen zaterdagavond zo schrok dat ze daarna gewoon twee dagen angstig is geweest (behalve 's nachts). Daarvoor had ze nergens last van. Dus het leek mij het beste om haar geen extra trauma te bezorgen, hier is ook altijd een groot vuur dus veel mensen en veel vuurwerk.

En het is een goede beslissing geweest. Ze was heel blij, nog met een vriendinnetje hondje gewandeld en gespeeld en haar staartje is de hele tijd hoog op haar rugje geweest en niet meer zielig tussen haar pootjes.

Volgend jaar weer!

P.S. Het uiteindelijke grote geknal heb ik gemist want toen lag ik lekker te slapen. Blijkbaar is Zowie er ook doorheen geslapen want anders was ik wel wakker geworden van haar. Om drie uur gingen mijn ogen open en dacht ik..... HET IS STIL !! Misschien deed dat mij wel ontwaken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 januari mijn meest favoriete dag van het jaar !

Alle compost die klaar is uitgereden over de bedden in de voormoestuin. Volle compostbak omgeschept naar de geleegde. De beek met een hark bewerkt en alle watermunt en waterkers eruit getrokken en naar de lege compostbak gesleept.

Paardenmest gelegd bij bomen en op een stuk achter waar aardappels komen.

Hek geplaatst om de kippen tegen te houden zodat ze niet naar de voormoestuin kunnen.

De hazelaarhut weer in vorm geknipt.

Takkenhakker die we van Frans hebben gekregen in gebruik genomen en de takken van de hut ermee fijngemaakt ( topding Frans, heel erg blij mee.)

Kruiwagen vol gehakt en dit over de lasagna verspreid.

Tevreden rondgekeken..wat een start van 2019!!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een appel, een peer en een boom van onbekende makelij geamputeerd.

De bomen waren dermate vergroeid dat het wel parasols leken in plaats van bomen met een kroon.

Het is misschien niet de goede tijd, maar als ik het niet doe gebeurd het nooit.

We zien wel of het goed komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje Mellie dat ziet er ehhh veel uit (zou er best doorheen willen snuffelen)

 

Gisteren op tuin 1 voor tegels en bloembollen te verhuizen. Het was niet helemaal mijn dag.

Aangekomen op de tuin bleek er ingebroken te zijn.... Waarom geen idee. Het houten hekje wat geen cent meer waard was is grof doorgebroken.

Terwijl je de deur (van tuinhek) er zo uit kan liften om binnen te komen grommmm. Sloten op de huisjes en de kas waren nog in orde. Had met de afgelopen vrije dagen ook al alles mee naar huis genomen. Dus ja gordijnen stonden open en goed zichtbaar dat er niets te stelen was. Improvisorisch het hekje gerepareerd met tuinafval en prikkeldraad.

Om de sfeer nog wat gezelliger te maken zei de spit krak en doe het zelf maar. Dikke 1000 bloembollen verplaatst.

 

Nu overdenken om pepers te gaan zaaien.

You can bury a lot of troubles by digging in the dirt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er was gisteren nieuwe paardenmest gebracht, dus vandaag maar gelijk de aspergeplanten bemest en de plek voor de late aardappels.

Omdat het hier zo'n lekker weer is ook maar gelijk het uienveldje en de plek van de vroege aardappels van een laagje compost voorzien.

Het verdeeld ook lekker met dit weer hier aan de kust.

 

Ik gooi een spitvork compost omhoog en de wind verspreid het gelijkmatig over de grond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor het eerst dit jaar bezig geweest. Een half bed geschoffeld, de goudsbloem dus genekt en wat compost gestrooid.

Het oude kolenbed de mislukte laatste koolplantjes eruit gehaald, en er stonden nog wat oude mini koolrabi. Dit bed was lekker los door de compost van begin 2018 en diverse giften dcm bodemverbeteraar. Alle onkruid en goudsbloem daar ook geschoffeld en wat compost uitgestrooid. Bed ernaast zat nog e.e.a. kweekgras paardenbloem en boterbloem in, dit er allemaal uitgehaald. 3 volle emmers zooi uit 6 vierkante meter. Tuin nu half winter klaar, moet nog een gedeelte.

Er staan nog oude rode bietjes, zijn deze te eten of beter op de composthoop gooien of gewoon kapot schoffelen en laten liggen?

Onkruidmanager 1.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Noet heel lang bezig geweest in de tuin. Wat thijm geknipt en de peterselie ingekort. Dat blijft maar groeien... ook wat anjers gepoot in een pot die toch leeg staat te zijn.

 

Voor de liefhebber de truuk:

 

Ik heb anjers gekocht en heb het snoeiafval a la ‘me moeder’ gepoot in een pot. Ik ben altijd stikjaloers op de bijzondere anjers die mijn moeder in de tuin heeft staan en had er afgelopen jaar een paar uitgegraven. Mijn moeder lachte zoals ik naar mijn zoontje van 3 lach als hij iets doms schattigs doet... niet best! de opheldering volgde snel. Ze stopt de uitgebloeide anjers en de afgeknipte stelen altijd in de grond. Dat heb ik vervolgens afgelopen zomer met succes gedaan. Vandaag zag ik anjers liggen en dus knip en poot actie. Heel leuke paarse met stippelstrepen. Wordt vast wat. Tenzij de vorst toeslaat.

 

17a4299ac49c487d1468e502d6a0ac14.jpg

 

8a4cb38d737666d54a41f7f05573c0b9.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...