Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

welk glas voor stalen frame van kas


Poppentje

Aanbevolen berichten

Hallo,

Wij hebben een klushuis gekocht en daarin staat een kas. Nu hebben wij daar geen ervaring mee en zitten met een paar vragen. We hebben al veel nuttige informatie op dit forum gevonden waarvoor onze dank.

Onze kas staat in de tuin welke pal op zuiden staat en is met een stalen frame. Er zit enkelglas en draadglas in. Dit zat met stopverf wat een heidenskarwei was om te verwideren. Wat voor soort glas kan ik hier het beste voor terugplaatsen? Heeft iemand hier ervaring mee?

En kan dit misschien nog veel te warm worden i.v.m. ligging op het zuiden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom hier!

Een kas kan wel warm worden maar daarvoor kun je luchten, raam en/of deur open zetten; het raam kan met een automatische opener en in de deur kan een houten frame met gaas gezet. Op het zuiden is wel fijn in het vroege voorjaar/late najaar want daarmee verleng je je kweekseizoen een paar weken. Of je teelt iets dat graag heel warm staat.

 

Het glas in een kas is meestal tuindersglas, dat is dun, goed licht doorlatend en redelijk goedkoop, ook op Marktplaats. Bevestiging hangt van je stalen frame af (heb je wat foto's van dichtbij?) maar kan natuurlijk met nieuwe stopverf of beglazingskit. In het dak zit meestal veiligheidsglas of draadglas, dat is veiliger

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...