Ga naar inhoud

halfsweetginger

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Ninove
  1. Hallo Erny, dank voor de reactie, ik had inderdaad ook elders gelezen dat het Kaam zou kunnen zijn. het is geruststellend te vernemen dat het ook bij andere mensen zich voorgedaan heeft. volgens mij is het inderdaad ook geen schimmel. dat zou makkelijk te herkennen zijn aan de pluizige structuur, en een niet zo fijne geur. ik ben blij dat ik met het product gewoon verder kan
  2. Dank voor de reacties, Maar onmiddellijk een vervolgvraag. 2 weken geleden heb ik komkommers klaar gemaakt voor fermentatie. In een fermentatiepot met waterslot en stenen om de groenten beneden te houden. Pot stond op kamertemperatuur. Nu heb ik gezien dat er op het fermentaievocht een soort van witte schuimlaag is ontstaan. Zie foto (deze is wel wat wazig). Ik heb de pot eens geopend en deze ruikt wel fris naar komkommer. Heeft iemand een idee of de groenten nog kunnen eetbaar zijn? En indien niet wat er zou kunnen verkeerd gelopen zijn? Is dit normaal of niet? Heeft nog iemand dit voor gehad? Hoe kan ik met de groenten verder gaan? Overbrengen naar andere pot? Schuim afscheppen? Niets doen? ..... Veel dank voor reactie. Groeten, Bart
  3. Hey Erny, Dank voor de reactie. Mag ik nog vragen hoe het overbrengen naar kleine potten met schroefdeksel precies verloopt? Spoel je de groenten af? Voeg je er watef aan toe in de kleine pot? Fermentatiebocht? Groeten, Bart
  4. hallo, vooreerst wil ik zeggen dat ik nieuw ben bij dit forum en ook nog maar net ben begonnen met fermenteren en hierover dus nog niet veel weet, echter heb ik wel een vraagje omtrent bewaring van gefermenteerde producten. ik ben begonnen met het fermenteren van mini komkommers, Libanese komkommers. kruiden, komkommers, water en zout ..... de laatste heb ik toegevoegd in de voorgeschreven verhouding (4 theelepels op 225 ml water), want de sterkte van de pekel blijkt belangrijk te zijn. tevens zorg ik er voor dat alle stukjes komkommer mooi onder vochtniveau blijven. ik was begonnen met een kleine hoeveelheid. de fermentatie duurt minstens een week. ik zat gisteren aan een week en heb geproefd en de smaak zit goed toch vrij zout. ik vraag me nu af hoe de smaak evolueert bij langere fermentatie? wordt het zout minder hevig? vandaag ben ik aan de slag gegaan met een echte fermentatiepot (een vrij grote met luchtslot) en heb er anderhalve kilo komkommers in klaar gezet maar nu heb ik een vraag omtrent het bewaren van dit product. hoe lang kan je de fermentatie laten doorgaan? overal lees ik dat de fermentatie stopt als het product bewaard wordt onder de 10 °C ..... ik heb wel een kelder maar ook in de zomer is het er warmer dan 10 graden lijkt me. ik lees ook dat je de pot na opening nog minstens een maand kan bewaren in de koelkast..... maar ik heb geen koelkast waar ik anderhalve kilo komkommers en andere gefermenteerde producten kan in bewaren lijkt me. moet ik het product uit de fermentatiepot met waterslot overscheppen in potten type weckpot of confituurpot? en kan ik dat zo dan wel langer in de kelder bewaren? alle tips hierrond zijn welkom, dank om me op weg te zetten, groeten, bart
×
×
  • Nieuwe aanmaken...