Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Over moestuinforum


LucV

Recommended Posts

Op https://www.moestuinforum.nl worden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin met elkaar gedeeld.

 

Nieuwe generatie

Het ultieme doel zal dan ook zijn om een nieuwe generatie enthousiast te maken om hun eigen voedsel in de moestuin te kweken. De huidige en nieuwe generatie hebben de afgelopen tijd andere prioriteiten gehad dan het kweken van groenten en fruit in de eigen tuin. De moestuin is nog steeds een beetje pase binnen de huidige en nieuwe generatie. Het is zogezegd een activiteit om "opa" bezig te houden. De kennis over het kweken van groenten mag niet verloren gaan.

 

Er zijn veel redenen om een moestuin te beginnen maar ook reden genoeg om het niet te doen. Punt is wel dat je in een moestuin heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag op kantoor. De smaak van een tomaat die de tijd krijgt om aan de plant te rijpen of het kennismaken met verse dopertjes zouden al genoeg moeten zijn om mensen te overtuigen. Door tijd te nemen om zulke planten en vruchten te kweken wordt voeding iets unieks. Op deze wijze kun je iets op tafel brengen wat zelfs het duurste restaurant je niet kan bieden.

 

Verassend en uitdagend

De moestuin blijft boeien, verassen en uitdagen: met elk nieuw seizoen, dat weer helemaal anders is dan het vorige, met elke nieuwe plant, waarin weer onverwacht veel te ontdekken valt, met elk nieuw verhaal, dat ons leert opnieuw of op een andere wijze te genieten.

 

Bijdrage

Deel je ervaringen, tips en teeltbeschrijvingen op deze site. Help mensen die een probleem hebben en hou ze enthousiast voor het moestuinieren.

 

  • Ieder zal zijn eigen manier hebben om iets te doen maar vaak zit er wel een basis middenweg in. Zeker als beginnende moestuinier zal je dagelijks bijleren. Niet alleen door het te doen maar ook door verhalen en tips van anderen te krijgen.

 

Veel lees en schrijf plezier!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...