Ga naar inhoud

Robin de Koning

Members
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Oke dank voor de reactie. Ik heb nog één vraag. Tijdens de fermentatie ontstaan er luchtbellen tussen de groente. Is het goed om deze weg te halen om de groente vervolgens weer door te laten fermenteren? Of kan je dat beter niet doen?
  2. Maar kan je het verder wel gewoon eten? Of zorgt het er ook voor dat de stammen op de groente worden aangetast? Ik heb overigens het water afgegoten en de groente in een nieuwe schone pot overgeheveld en wat extra zout toegevoegd. Kijken of dit nog een verschil maakt.
  3. Ik ben de laatste tijd volop verschillende groente aan het fermenteren. Nou krijg ik af en toe een soort laagje schimmel op het wateroppervlak. Nu ben ik benieuwd of dit ook de groente aantast die onder water staan? Of is dit verder geen probleem?Bijgevoegd een foto.
  4. Maar behoudt het op deze manier de probiotische stammen?
  5. Ik ben sinds kort begonnen met het gaps dieet. In de eerste fasen van dit dieet fermenteer je zelf groente, waarvan je in het begin alleen de sappen mag nemen. Nog niet de groente zelf dus. Ik vind het zonde om de groente weg te gooien. Mijn vraag is of het mogelijk is om nadat je de sappen hebt gebruikt, de groente opnieuw onder water te zetten en in de koelkast te bewaren om deze een aantal weken later te eten? En is het hierbij nodig opnieuw zout aan het water toe te voegen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...