Ga naar inhoud

Meintje

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Friesland
  1. Dankjewel. Ben er bijna zeker van dat het bij iedereen moet lukken, wij passen deze methode sinds een paar jaar toe en hebben sindsdien geen knolvoet meer ontdekt bij de planten. Je kunt lange lengtes pvc buizen kopen en deze zelf doorzagen. Het is even een aanschaf maar je hoeft maar één keer te kopen.
  2. Jarenlang geen koolgewassen in onze tuin gehad (behalve boerenkool) omdat we knolvoet in onze tuin hebben. Een aantal jaren geleden kregen wij de gouden tip van een tuincentrum: Knolvoet is een schimmel die alleen in het bovenste laagje van je tuin voorkomt. Hij gaf de tip om pvc buizen te gebruiken. Wij zaaien in potjes tot de plantjes groot genoeg zijn om uit te planten. Bij het uitplanten wordt er een pvc buis van ongeveer 12cm lengte en plm 10cm doorsnee in de grond geduwd. We halen de buis er weer uit en de aarde die erin zit kloppen we eruit. Dan opnieuw de buis er in en die houden we een paar cm hoger boven de tuin uit zodat de aarde niet in contact komt met de nieuwe potgrond in de buis. Plant er in en aanvullen met schone potgrond, compost etc.. Sindsdien gaat het perfect. Heeft ook nog eens voordelen met wieden.
  3. Jarenlang geen koolgewassen in onze tuin gehad (behalve boerenkool) omdat we knolvoet in onze tuin hebben. Een aantal jaren geleden kregen wij de gouden tip van een tuincentrum: Knolvoet is een schimmel die alleen in het bovenste laagje van je tuin voorkomt. Hij gaf de tip om pvc buizen te gebruiken. Wij zaaien in potjes tot de plantjes groot genoeg zijn om uit te planten. Bij het uitplanten wordt er een pvc buis van ongeveer 12cm lengte en plm 10cm doorsnee in de grond geduwd. We halen de buis er weer uit en de aarde die erin zit kloppen we eruit. Dan opnieuw de buis er in en die houden we een paar cm hoger boven de tuin uit zodat de aarde niet in contact komt met de nieuwe potgrond in de buis. Plant er in en aanvullen met schone potgrond, compost etc.. Sindsdien gaat het perfect. Heeft ook nog eens voordelen met wieden.
  4. Haha Jasmin, ja we kennen elkaar! Nee hoor, met je piepers is niets aan de hand, 't ziet er alleen niet zo fraai uit!
  5. Jasmin, heb je de aardappelen geschild in de potten gedaan? Dan is er met je aardappelen niets aan de hand, de vloeistof krijgt dan een witte, melkachtige kleur. Wil je dit voorkomen dan doe je ze ongeschild in de weckpotten.
  6. Ik lees vrij regelmatig mee op het moestuinforum maar heb me nu maar eens aangemeld. Hallo Bertie, Na jarenlang geweckt te hebben in oude weckpotten heb ik twee jaar geleden besloten om alles nieuw te gaan kopen. De weck van twee jaar geleden is niets mis mee maar bij de weckflessen van afgelopen jaar heb ik exact hetzelfde probleem. De wortels, kool en de boontjes zijn lichtzurig. Tot ik eergisteren een pot haricot vert opende. Het rook zurig, heb de boontjes 3 maal gespoeld en opgezet. Toen ik wat beter er aan rook kwam mij een stalmest tegemoet. Dus dat hebben wij ook maar niet gegeten. Ik had al eens op internet gezocht wat de zurige lucht kon veroorzaken, er werd verteld dat dit te maken kan hebben met het gebruik van kunstmest maar wij gebruiken nooit kunstmest, wel koemest en ben dan ook bang dat het hier aan kan liggen. Dit jaar zullen we de moestuin niet gaan bemesten en ik hoop dat we dit jaar geen problemen meer met het wecken krijgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...