Ga naar inhoud

martine72

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Rheden
  1. De stengel is idd wat verdikt net boven de grond. De plantafstand zou goed zijn, heb tijdig uitgedund. Lang heb ik het gevoel gehad dat er helemaal geen kolen in kwamen en heb toen ook nog een keer extra bemest. Het ras is de bloemkool flora blanca 1445. Dit is een oud nederlands ras. Wellicht heb ik ze toch te laat uitgeplant. Volgens het bolster boek verklein je daarmee het risico op boorders, vroege kleine bloemkooltjes. Of zou dit toch wat anders zijn?
  2. Mijn bloemkolen doen het niet goed.... In het begin zit er een mooie kleine kool in de plant die ik netjes heb afgedekt met grotere bladeren. Tot zo ver alles goed volgens mij. Alleen, zodra de kool verder gaat groeien valt hij bijna uit elkaar en zijn het losse plantjes die er niet meer uit zien. Niets meer mooie bloemkool De kool is vervolgens nauwelijks meer echt te eten. ja verwerkt in soep of zo, maar niet zoals bloemkool zou moeten zijn. Wat doe ik ( ) nu verkeerd of moet ik concluderen dat bloemkool gewoon erg lastig te telen is??? Groet Martine
  3. Maar als je groente na bereiding nog 100 min op 100 graden weckt wordt het dan niet veel te gaar???? Kan ik de groente ik maandag heb bereid en in de pot heb gedaan alsnog wecken of moeten we nu gewoon flink rode kool gaan eten? Groet Martine
  4. Ik heb dit jaar voor het eerst een moestuin en maak dus ook voor het eerst in. Veel groente blancheer ik en dan gaat het de vriezer in, maar ik heb ook veel zuren en chutneys gemaakt. Nu heb ik veel rode kolen en ik wilde deze na bereiding gaan bewaren. Ik heb de nog warme rode kool in uitgekookte weckpotten gedaan, maar heb mijn twijfels of ze wel goed dicht zitten en dus over de houdbaarheid. Ik heb 1 pot getest en deze zat idd nog los. De andere heb ik niet gedurfd te testen omdat ze dan echt nog maar beperkt houdbaar zijn. Moet is deze potten dan ook nog wecken? Ik heb eerder eens in de oven geweckt (constante temperatuur dacht ik, maar doperwtjes hartstikke bedorven) maar dat was geen succes. Ik heb ook geen echte weckketel, wel een hele grote pan. Weet niet of dat ook zou kunnen? Potten jam zet ik altijd gewoon 10 minuten op de kop en dan zijn ze lang houdbaar. Is dat in een weckpot dan anders? Groet Martine
×
×
  • Nieuwe aanmaken...