Ik heb dit jaar voor het eerst een moestuin en maak dus ook voor het eerst in. Veel groente blancheer ik en dan gaat het de vriezer in, maar ik heb ook veel zuren en chutneys gemaakt. Nu heb ik veel rode kolen en ik wilde deze na bereiding gaan bewaren. Ik heb de nog warme rode kool in uitgekookte weckpotten gedaan, maar heb mijn twijfels of ze wel goed dicht zitten en dus over de houdbaarheid. Ik heb 1 pot getest en deze zat idd nog los. De andere heb ik niet gedurfd te testen omdat ze dan echt nog maar beperkt houdbaar zijn. Moet is deze potten dan ook nog wecken? Ik heb eerder eens in de oven geweckt (constante temperatuur dacht ik, maar doperwtjes hartstikke bedorven) maar dat was geen succes. Ik heb ook geen echte weckketel, wel een hele grote pan. Weet niet of dat ook zou kunnen? Potten jam zet ik altijd gewoon 10 minuten op de kop en dan zijn ze lang houdbaar. Is dat in een weckpot dan anders? Groet Martine