Ga naar inhoud

GardenBoys

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door GardenBoys

  1. Hallo, Ik vroeg mij af of bonenstaken alleen gebruikt worden voor stokslabonen of dat ik ze aankomend seizoen ook kan gebruiken voor de erwten en de kapucijners. Ik dacht zelf om de bonenstaken die ik over heb korter te maken en die dan in dezelfde opstelling te gebruiken voor de erwten en de kapucijners, ze groeien minder hoog dacht ik.. Ik vind zelf bonenstaken er veel mooier uitzien dan een hekwerk wat ik wel is zie, vandaar. Alvast bedankt voor de antwoorden.
  2. Mijn opa zette altijd sla tussen de bonenstaken. Dat doen onze buren op de tuin ook en ik was het zelf ook van plan maar ben het eigenlijk vergeten. Het is ook wat ik regelmatig hoor van andere tuinders dat er sla tussen gezet wordt.
  3. Hallo, Ik heb vorige week stokslabonen gezaaid(dubbele Westlandse). Ik heb een mooi rijtje bonenstaken staan en ik dacht laat ik het maar gewoon proberen. Ik vraag mij alleen af of ik nu te laat ben? Daarbij aangevuld, ik heb ze dus vorige week maandag gezaaid, en een kwart is nu opgekomen, na 7 dagen eigenlijk, en nu na 10 dagen vraag mij ook af of die andere nog op kunnen komen? Als dat niet zo is, is er enig idee waarom maar een kwart is opgekomen, wat zijn zoal de mogelijk oorzaken? Heeft het overigens nog zin om bij de staken waar niets is opgekomen, daar nog bonen bij te leggen? Het is inmiddels 4 juli en ik las ergens dat 20 juli de laatste datum is, maar ik weet niet of dat ook opgaat voor stokslabonen? Alvast bedankt voor de antwoorden.
  4. Hallo, Ik heb een aantal soorten andijvie gezaaid met de bedoeling om deze te koken, niet om als salade te eten. Een van die soort en is Frisee,tenminste, daar kwam ik pas achter nadat ik het geoogst had en mij afvroeg waarom het er niet als echte andijvie uit zag . Na wat zoeken op Google zag ik dat het Frisee was, geen succes dus. Ik heb ook andere andijvie gezaaid en dat ziet er nu uit zoals op de foto. Het is geen krop zoals gewone andijvie of zoals de Frisee. Mijn vraag is wat dit voor andijvie is, ook geschikt om te koken of is het ook enkel geschikt om als sla te eten? Volgens het zakje had ik ze wat eerder moeten oogsten, dan groeit het weer aan. Het is een wondere wereld voor mij, die groentewereld
  5. Bedankt voor de reacties. De paardenmest is vers uit de stal. De damp komt er nog vanaf als de boer ze naast de tuin heeft gelegd. Als ik jullie antwoorden zo lees lijkt dat mij dus geen goed plan Wel een goede tip om de paardenmest wel aan te nemen maar dan gewoon te laten liggen voor het voorjaar. Maar goed, dan is het dus ruim een half jaar oud, is eigenlijk nog te jong he. Ga ik over nadenken.. Ik heb al een en ander gelezen over het mulchen, lijkt mij interessant genoeg om ook is mee te experimenteren. En wat je al zei, gewoon gaan proberen. Dat had ik al in gedachten, de grond maar via de gewassen met mij te laten praten en aan de hand daarvan leren/bijsturen. Ik heb er sowieso veel zin in. En na je tip om hier is wat te gaan zoeken, kon ik niet meer op de site komen, ik hoop dat hij nu ik serieus wil gaan zoeken in de lucht blijft
  6. Allen, Ik ben een nieuwe tuinder, in Oktober begonnen op 160 m2 tuin wat eruit zag als een jungle. Er is de afgelopen jaren niet op geteeld dus, alleen veel onkruid. We hebben alles eraf getrokken tot we alleen het korte spul overhielden(Zie de voor foto) en zo'n zes weken geleden heeft een kraantje alles omgespit, zo'n 50cm diep. De grond bestaat voornamelijk uit klei, en tijdens het omgooien van de grond zagen we dat er onder de toplaag af en toe wat zand zat, maar het hoofddeel bestaat uit klei. Zo'n 3 weken geleden zijn we begonnen met het maken van bedjes, we hebben er 9 gemaakt, en ben ik aan het cultiveren geslagen. Met zo'n grove drietand de grond los maken dus. Wat mij opviel was dat de grond vrij zwaar was qua bewerken. Dit is wat ik overal lees, dus daar ben ik nu ook in de praktijk achter gekomen. Toen we die zonnige periode hadden was de grond erg hard, en ik merkte afgelopen weekend dat na een paar buitjes het een stuk soepeler gaat(Zie de Nu foto). Ik zie ook dat het cultiveren er voor zorgt dat de grond wel wat beter bewerkbaar wordt. Maar goed, nu de vraag. Mijn buurman op de volkstuin heeft mij nu geadviseerd om er verse paardenmest op te gooien en vervolgens de tuin te frezen. Dit om de grond beter bewerkbaar te maken...Hij heeft dit vier weken geleden gedaan en direct daarna zaden de grond in gegooid(spercibonen, uien, aardappels, capucijners). Is dit een goed advies? Het advies roept bij mij weer allerlei vragen op door de dingen die ik heb gelezen. Is het niet te laat? Het is bijna april. Is het voor de grond wel goed om er verse paardenmest in te gooien? Wat zijn de gevolgen daarvan? Is het frezen wel een goed idee op kleigrond? Ik heb ergens gelezen dat je dan de structuur van je grond goed verpest. En is de structuur van mijn huidige grond dan zo slecht dat er niets op kan groeien of is het puur een moeilijker/makkelijker bewerken verhaal? Gaat door de paardenmest mijn grond vruchtbaarder worden dan deze nu is? Of juist niet? Ik was eigenlijk van plan om de grond te blijven cultiveren, planten te gaan zaaien en aan de hand van de groei, of juist het niet groeien , af te lezen hoe het met de grond er voor staat. Zoals jullie kunnen lezen, ik zie door de bomen het bos niet meer haha... Ik hoor graag jullie visie. Als jullie meer informatie nodig hebben dan hoor ik het wel, die lever ik direct aan Ik heb nog even een voor en na foto bijgevoegd om een indruk te krijgen. Alvast bedankt voor de moeite van doorlezen en reageren. Voor(zoals het er voor de ton en de deur uitziet zo zag het er uit vlak voor het omspitten met de kraan): Nu:
  7. Bedankt allemaal voor de leuke reacties. Over de beplanting, we hebben wel een aantal planten/bomen gered. De rabarber en kruiden hebben we geslacht, een appelboom, perenboom en een druif hebben we kunnen behouden. Die kas was trouwens door en door verrot dus daar viel weinig meer mee te doen, we zijn nu op zoek naar een nieuwe kas, 5 bij 3 meter, tweedehands, dus als iemand nog tips heeft??? Verder was de tuin zelf al een ravage, er staan ook nog vier schuurtjes die bij elkaar gespijkerd zijn waar elke keer als we een deur openden een verassing stond te wachten (En wat zit er achter deur 2 Gaston!). Autobanden, asbest golfplaten, potten en pannen, puin, nog meer puin enz. Nergens een gouden schoffel te bekennen in ieder geval. De schuurtjes gaan er trouwens ook aan, alleen op de wat langere termijn. Fotos van George, ook wel bekend als Gorgeous George volgen snel.
  8. Hallo, Wij zijn Frank, met vrouw en 3 kinderen, en George, zonder vrouw en met 1 kind(mocht je interesse hebben dan mag je een mailtje sturen haha) en hebben sinds een half jaar een volkstuin(160m2). Ik begreep dat jullie gek zijn op foto's dus gooi er gelijk drie fotos bij van de tuin zoals wij deze overgedragen kregen. Wat een ravage he Inmiddels is de kas gesloopt, de puin geruimd en gaat binnen nu en twee weken de kraan in de tuin om alles van de grond te schrapen en vervolgens de grond om te gooien. Zodra dat gebeurt is gooi ik er weer nieuwe foto's op. Altijd leuk, een before en after look toch? Wij zijn beginners, hebben wel wat kennis in onze omgeving maar ik zal hier regelmatig komen om veel te lezen en af en toe wat te vragen, of wellicht vaak wat te vragen. We hebben er zin in!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...