Hoi allemaal, Mijn naam is Laszlo en ik ben dit voorjaar ook begonnen met moestuinieren op kleine schaal in het zuiden des lands. Ik woon nog thuis (ben net de tienerjaren ontgroeid), maar studeer in Wageningen (dus daar zal ik waarschijnlijk ook een deel van de landbouw kriebels hebben opgedaan). Vorig jaar vooral enthousiast geraakt door het programma Groenland (op het Vlaamse Een) en al wat aangeprutst. Dit jaar proberen we vanaf de start van het seizoen mee te doen. Aangezien ik de tuin dien te delen met de rest van de familie en ik in verband met de studie ook niet altijd even veel tijd heb, hebben we het kleinschalig aangepakt. Tweetal plastic bakken die makkelijk te verrijden zijn en sinds gister hebben we ook een kruidenbak. Onze twee minikasjes en in de emmer zit aardappel, die nog weinig tekenen van leven laat zien. Misschien ook iets te vroeg gepoot, of misschien ben ik wel gewoon ongeduldig.. In de eerste bak komen de spinazie en kropsla al aardig op. Alles in de bakken is geplant op carnavalszondag. In de andere bak zitten knoflook, die het tegen verwachting toch doet, en wortel, die wat langer nodig lijkt te hebben om te kiemen. De witte vlek is een vleesthermometer (wetenschappertje spelen) waarmee blijkt dat de temperatuur bijna nooit onder de 10 à 9 graden zakt. Het systeem lijkt dus te werken! En tot slot onze kruidenbak onder een zeiltje. Gister ingezaaid (bosui, bieslook, oregano en peterselie met ruimte voor basilicum later in het jaar). Het is allemaal niet veel en de oogst zal het zeker niet halen bij wat ik hier de afgelopen weken in sommige topics voorbij zie komen, maar het is een beginnetje! Ik hoop hier op het forum vooral veel van jullie te mogen leren, alhoewel ik ook veel zelf probeer op te zoeken. Ik hoop zelf natuurlijk ook een steentje bij te (kunnen) dragen! Zoals ze bij ons zo mooi zeggen: Houdoe! Laszlo