Ga naar inhoud

erik6024

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Almere
  1. Volgens de route planner is het een uurtje rijden. Dat heb ik er best voor over.
  2. Ik ben ook al een tijd naar appel boompjes aan het kijken maar heb geen idee welke rassen ik zou moeten kiezen. Er zijn zo enorm veel rassen dat ik het echt niet meer weet. Daarnaast krijg ik van verschilende kwekers verschillende adviezen. Het lieft zou ik de appels eerst willen proeven voordat ik straks een appel koop die ik niet lekker vind. Weten jullie kwekers waar dat ( uiteraard in het najaar) mogelijk is?.
  3. Allereerst dank voor de vele reacties. Na aanleiding van Oscardevos (leuke naam trouwens) heb ik, op mijn werk, even snel de pH van een aantal bodem monster gemeten. Deze is inderdaad aan de hoge kant (pH varieert tussen 7.8 en 8.2). Het zou dus heel goed kunnen dat binden met Calcium de reden is dat de kolen een fosfaat gebrek krijgen. Het klopt trouwens ook dat de kolen er nu prima uit zien en alleen in het begin dit probleem had. Dit mysterie is in ieder geval opgelost. De vraag die nu bij mij op komt is hoe ik pH van de bodem weer de goeie kant op kan krijgen (pH 6.5 is geloof ik optimaal). Wat betreft het kopen van compost is dit helaas geen goeie optie voor mij aangezien compost nog best wel duur is (voor mijn budget in ieder geval.) Ik kan in het voorjaar bij de gemeente gratis compost halen en denk dat ik dat zeker zal gaan doen in de hoop dat de tuin daar over tijd toch beter van zal worden. En uiteraard ben ik zelf compost aan het maken. Dank voor de tips op dat gebied. Ik ga deze herfst op bladeren jacht. @Appelvrouw: Ik heb de kolen een paar weken terug al geoogst en opgegeten. Ze waren klein maar fijn en erg lekker. Ik kan dus helaas geen foto's meer maken. @Pippi: Ik vergat in mijn vorige post te reageren op het feit dat amsterdamse bak zomerwortelen zijn. Ik heb deze gekocht met de gedachte om een deel gedurende de zomer te eten en een paar te laten groeien als winterwortels. Ik zal op zoek gaan naar een "echte" winterwortel voor volgend jaar.
  4. Ik heb de kolen voorgezaaid in potgrond en daarna uitgepoot (± 2 weken later) in de volle grond. Ongeveer een maandje nadat ze in de volle grond stonden kregen de kolen de eerste paarse bladeren. Meestal zijn het de onderste bladeren die paars worden. De paarse bladeren blijven er gewoon aan zitten en gaan dus ook niet dood. Hoop dat dit de info was die je zocht.
  5. Ik ben juist de kunstmest gaan gebruiken omdat de resultaten dit jaar en vorig jaar tegen vielen. Ik begrijp uit jullie verhaal dus dat dit niet de juiste weg is om het probleem op te lossen. Ik was dit jaar al wel begonnen met het maken van mijn eigen compost maar aangezien ik eigenlijk alleen maar gras heb en verder niet veel snoeiafval heb van een heg of iets dergelijks heb ik niet heel veel compost van mezelf. @ Pippi. Ik ga morgen meteen wat wortelen zaaien op het aardappel veldje. Ik dacht dat voor de meeste groentes al te laat zou zijn. Het veldje is na het rooien van de aardappelen inderdaad niet meer bemest. Ik hoop dat deze poging dan beter gaat. Alvast bedankt voor jullie hulp en verdere tips zijn meer dan welkom.
  6. Hoi iedereen, Ondanks dat ik toch echt wekelijks op het forum rondsnuffel zijn een een aantal vraagjes waar ik geen antwoord op kon vinden. Aangezien ik deze problemen nu 2 jaren achter elkaar heb wil ik ze toch graag bij jullie neer leggen. 1) Bij zowel mijn spitskool als bij de koolraap worden de bladeren na verloop van tijd paars van kleur. De kool groeit prima door en levert ook een goeie kool maar ik vroeg mij af of dit misschien een probleem kan worden. 2) Mijn wortelen zijn vaak klein van formaat als ik ze oogst. Als ik ze echter wat langer laat staan dan "schieten ze door" en worden ze erg taai en zijn ze niet lekker meer. In beide jaren heb ik dit probleem gehad en beide jaren heb ik amsterdamse bak gezaaid. 3)Dit jaar had ik voor het eerst aardappelen geteeld. Vanwege de angst voor phyto heb ik voor vroege aardappelen gekozen. Nu ligt het stukje grond waar de aardappelen stonden al vanaf begin juli braak. Aangezien de hele moestuin ong 20 m2 is vind ik het zonder om het niet meer te gebruiken. Zou ik hier volgend jaar nog iets anders na de aardappelen kunnen verbouwen. Ik heb dus een kleine moestuin in almere en volgens mij is het stuk wat ik ervoor heb uitgekozen erg zandering. Maandelijks geef ik een handje koemestkorrels aan alle planten en (op advies van mijn vader) om de maand een hand vol kunstmest (gazonmest van Pokon). Alle hulp is meer dan welkom.
  7. Dank jullie voor de tips. Ik ga kijken of dagelijks en meer water geven helpt.
  8. erik6024

    bittere komkommers

    Beste allen, Ik heb een vraag omtrent de komkommers, Het ras weet ik niet aangezien we ze 2 jaar terug hebben gekregen bij de dekamarkt. Nu waren de komkommertjes van de afgelopen 2 weken soms erg bitter maar andere waren weer heerlijk. Ik had op internet al gezocht maar ik snap niet helemaal hoe het kan dat ongeveer de helft van de komkommers erg bitter is en de rest erg bitter. Het gaat trouwens over een ras met zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen maar de zaadjes van de komkommers zagen er niet uit alsof ze al rijp waren. Heeft iemand een idee waarom sommige bitter zijn. Als het gebrek aan water zou zijn dan verwacht ik dat alle komkommers bitter zouden zijn en niet de helft goed en de andere helft bitter. De 2 planten staan buiten en krijgen om de dag elk ongeveer 10l water. Alvast bedankt
  9. erik6024

    hallo

    Als nieuw forum lid en moestuin groentje wil ik mij even kort voorstellen. Mijn naam is Erik en heb na 2 jaar moestuinieren in een paar potten dit jaar de stoute schoenen (of laarzen) aangetrokken en ben aan een moestuintje begonnen. Het is nu 10 m2 maar dit moet in de toekomst wel wat meer gaan worden. Foto's heb ik op het moment niet maar zodra mijn vrouw tijd heeft heeft ze beloofd foto's te maken en zodra ik ze heb zal ik deze posten
×
×
  • Nieuwe aanmaken...