Ga naar inhoud

rvamerongen

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rvamerongen

  1. Ik had vorig jaar geen last van voorjaar of najaars storm; maar wel van 1tje in de zomer. Kap in duizend stukjes. nu gebruik ik 25mm hoge druk pijp. Verschil 20-25mm is toch behoorlijk. Kappen zijn max 200cm lang 45 diep en 65hoog. de kap en zijkanten zijn van golfplaat; voor en achterzijden wil ik weer van fijn gaas doek maken. Hoe zetten jullie dat vast? Vorige keer had ik een overmaat pijp gebruik met over de hele lengte een brede gleuf geslepen zodat het over het frame buis met gaas zou passen. Ik wil gaas gebruiken vanwege oververhitting ( zon staat er van <10:00 tot zonsondergang) en dat de wind erdoor kan. werkte redelijk maar denk dat het poly gaas van beroerde kwaliteit is. twee vragen - wat is kwalitatief een goed gaas dat geen vliegjes en rupsen doorlaat. en hoe zouden jullie het vast zetten? bedankt voor het meedenken. btw, het gaat hier over hydroponics.
  2. Inderdaad erg handig. Ook de bakken om ze in de winter binnen te zetten, neem ik aan. Bloembollen er tussen had ik niet aangedacht. Ik wil zoiets creeren aan de west zijde van mijn tuin. De afscheiding is een gazen hekwerk. Schat dat de zon van 10:30 tot zonsondergang er op kan schijnen. Wil de onderste twee rijen/lagen gebruiken voor kruiden en dan drie rijen/lagen voor aardbeien. Heb je wat statistieken van je opbrengst per soort en totaal? Kan dan een beetje gaan inschatten hoeveel opp. ik nodig heb. Welke soorten heb je?
  3. Bedankt voor de reacties. Ik heb inmiddels 6 nesten/kolonies weggegraven. Nog niet onder het terras. Ik zag in alle nesten meer dan 5-10 koninginnen. Wist niet echt dat dat kon zoveel. Waren honderden vliegende mieren, mannetjes. 1 nest was schat ik een massieve mieren kolonie klont van 30-40 cm buiten wat er omheen liep kwa gangen. De olijf had ik volledig uit gespoeld tot echt alleen de wortels en ngo zaten en vliegende mieren in. Nu deze in grote kuip gedaan met Munt plantjes. Ook maar wat andere gelijk mee genomen. De kleine even niet meer buiten gelaten. Op het terras aan de randen als ik er ga staan zakken diverse stenen. Lijkt wel een explosie, was begin dit jaar niet zooo erg. Had voorgaande jaren wel heel veel mieren, maar nu is echt erg. Ik ga mieren doosjes halen en Baur mieren poeder. Heb al 5 flessen 1,5L puur azijn in de gaatjes gespoten. Ze vliegen er letterlijk uit. Maar halve dag later zijn ze er weer. btw, is een nest een kolonie? of kan het zo zijn dat er in een nest meerdere kolonies aanwezig zijn? Of kan een kolonie uit meerdere nesten bestaan? Edit. Over de foto's hierboven. Zulke eieren zie ik ook, en inderdaad in aantal dat je gemakkelijk een gebakken kippenei kan benaderen.
  4. Beste, Paar jaar geleden heb ik al drie van de 6-7 flinke mieren kolonies verwijderd ( uit gegraven ), maar ze blijven terug komen. In het stukje tuin ( 20m2 ) daar zitten nu wel weer 7 of 8 nesten. En dan nog in een paar plante bakken. Ik heb een olijfboompje welke in een plastiek bak staat. Met EPS aan de binnen kant. In die planten bak met de olijf stikte het van de mieren, paar druppels azijn en het is zwarter dan zwart van de mieren. EPS is bijna weg gevreten. De kleine van 13 maanden kruipt daar rond en zij en wij worden regelmatig gebeten. Al drie zakjes baking soda erover in de bak en ja een week of twee mier vrij. Maar ja de eitjes komen uit en voila, weer een wereld stad van mieren. Nu de olijf uit de pot gehaald en is 1 bonk met wortels en daarin het mieren nest. Heb de wortels volledig uitgewassen in een ton met water en azijn. Als je ziet hoeveel mieren er uit kwamen. Ook vliegende mieren en eitjes komen boven drijven, maar koningin nog niet gezien. Ik wil alles in een grotere kuip zetten zonder de mieren. Hoe nu verder? Wat kan ik nu nog doen om de wortels mier vrij te maken? Nog eens kort in 1:1 water azijn zetten zodat de rest het ook niet meer zien zitten. Maar wat dan nog met de eitjes? Tussen de wortels tijdens opnieuw planten nog een lading bakingSoda strooien? Enige suggesties?
  5. Beste Gert, Dank je voor je reactie. De monsters zijn genomen op het kavel, dat voordat, ik het koop, in tweeen gesplitst gaat worden. Er heeft een flat gebouw gestaan wat al jaren leeg stond. En zo te zien zijn daar twee van geteste grond samples de negatiefste. Ander vraagje. Gewoon voor beeld vorming. Als je grond aan geleverd krijgt in een open stalen container die, zoals altijd roest en losse verf schilfers bevat, en de grond zit daar een half jaar in, zal dit dan verontreinigen?
  6. Beste Moestuiners Ik ben al een tijdje bezig met een stukje grond van 20 x 35 ongeveer. Huis en schuur straks erop en stukje gras en boompjes. De rest, 1/3 zo ongeveer word een moestuin met Appels, peren, kersen en een pruimen boom. Wil graag wat bessen en bramen struiken. Dan de groente zoals div sla, spinazie, wortelen, courgettes, witlof, andijvie, broccoli en aubergine Fruit aardbeiden Kruiden, zo een beetje wat er maar te kweken valt, van Koriander tot tijm . Een en ander achter glas en eventueel in verhoogde bakken, maar ga in deze vraag even uit van kweken in volle grond. Nu heb ik een grond rapport, de gemeente schrijft ergens dat het licht verontreinigd is, maar weet geen kavel exact aan te duiden en de verkoper zegt dat het schoon is. Ik heb een uit gebreid rapport met tientallen waarden van diverse metingen. Nu zijn er enkele meet punten die boven de AW2000 waarden liggen. Betreft PCB's in bovengrond ( som van de verschillende PCB's ) = 0,052 ( AW2000 = 0,006 , tussen waarde 0,16 en interventie waarde 0,32 ) Mojybdeen in grond water op 2 meet punten 6,4 resp 12 ( AW2000 = 5 , tussen waarde 153 en interventie waarde 300 ) Dus net licht verontreinigd. Er zijn nog wat ander PAC waarden, metalen en minerale olien, maar heb geen vergelijking waarden. Wat zijn jullie gedachten om dit te verminderen? Tuin een drainage geven zodat water niveau altijd laag blijft en dat de regen de beide producten laat weglopen via drainage in de loop van de tijd? Grondwater ligt redelijk diep, alleen als het hard regent blijft het lang nat en vormen zich veel plassen. Dus moet toch met drainage werken. Of als er iemand is die een rapport goed kan lezen wil ik dat eventueel prive mailen? Gezondheid en gezond verstand voor alles toch!? Alvast bedankt.
  7. Na de diverse artikelen gevonden te hebben over het Noorden en perenbomen, toch een vraagje omdat niet overal duidelijk hoe groot de oppervlakte is en wat er de zon tegen houd. Ik heb 3-4 m x 14m vrij aan de Noord-Oost zijde van het perceel. Aan de oost zijde een muur van 120 cm hoog, aan de zuidzijde een woning van 340cm hoog, noord en west zijn vrij. Zat dus aan twee Clapp's Favourite en Japanse kers, omdat er aan die zijde meerde Japanse struiken/boompjes komen. Zou ik aan de oost zijde als eerste een andere Boom plaatsen die winterhard is en de wind voor de andere bomen wat wegneemt? Is er een Japanse struik of boom die dit op zich kan nemen en in de winter toch wat bebladerd blijft.? Japanse esdoorn? Is in de zomer dus beschut. Of de Clerodendron trichostonum kan lekker hoog worden. En misschien de Fargessi? Wat suggesties of ervaringen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...