Bestrating leggen

Mensen die graag dingen zelf maken voor de moestuin kunnen hier terecht om doe het zelf projecten te bespreken, zoals het bouwen van een kas, compostbak, rozenboog, etc.
DeKlusjesman
Berichten: 31
Lid geworden op: Za 13 Feb 2010, 20:12
Contact:

Bestrating leggen

Berichtdoor DeKlusjesman » Do 18 Mar 2010, 23:07

Tips voor de aanleg
Het belangrijkste van de bestrating is de ondergrond. Verwijder altijd de teelaarde (de zwarte grond) en leg uw pad, terras of oprit altijd op een stevig zandbed. Kies daarvoor het juiste soort zand. Afhankelijk van de ondergrond en de belasting moet deze zandlaag minimaal 15 cm dik zijn. Is de ondergrond erg zacht, stort dan eerst een laag baksteenpuin en daarop zand. Tegelijk met het aanstampen of aantrillen dient u het zandbed te besproeien.

    •Zorg dat het zandbed goed geëgaliseerd en uitgevlakt wordt.
    •Houd vooral bij het maken van een terras rekening met zogenaamd ‘afschot’, een lichte glooiing om (regen) water naar één kant af te voeren. (1 á 1.5 cm per meter) Bij een smal paadje is dit minder belangrijk, maar een breed pad kunt U beter iets ‘bol’ leggen.
    • Zorg dat de tegels in hun geheel vlak op het zandbed rusten en goed op elkaar aansluiten.
    •Stenen kunt U in allerlei patronen (verbanden) leggen.
    •Klop iedere steen na het leggen goed aan. Bestrating van (beton)steen na het aanleggen nog eens aantrillen.

Terug naar “Doe het zelf”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast