Jump to content
  • entries
    11
  • comments
    4
  • views
    521

Entries in this blog

Lentedag

Dat was het vandaag zeker. Nu staan alle tuinbonen in de moestuin. Gedeelte van de erwten ook, maar ze waren Niet allemaal uitgekomen,dus ter plekke wat erwten gelegd. Ook de sjalotjes en uien staan nu in de volle grond. Ben rabarber aan het forceren en dat gaat goed. In de platte kas, nog wat sla gezaaid. En de witte en bloemkool ook daar in gezet Waren nog maar kleine plantjes,maar ik hoop dat ze aan slaan. De bieslook wordt ook veel vol. Al met al heerlijk bezig geweest,nog wat onkruid verw

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Vol huis

O wat staat het vol binnen, met al mijn zaaisels.in de kamer, en zelfs op slaapkamer. Nu stop ik even.in april nog de komkommer. In mei de nzl spinazie.en dan heb ik echt veel vind ik Aardappelen en pootuien gekocht gisteren.monalisa aardappelen.hoop dat ze een beetje smaak hebben.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Lang geleden

Dat ik hier wat geplaatst heb. Maar zal het nu beter bij gaan houden. Alleen foto's plaatsen heb ik nog steeds geen idee van.en ik wil dat zo graag. Maar volop bezig met de grond bezig buiten.binnen heel veel voorgezaaid.teveel eigenlijk.maar moet echt nog wat verzinnen.want er komt nog bij.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Vrijdag 13 april

o heerlijk weer in de ochtend.dus na mijn huishoudelijke karweitjes, naar de moestuin. Ik heb de aardappels verder aangeaard,en netjes geharkt.ze hebben nog wat bemesting gehad.hou het nu tot 12/mei even bij met aanaarden stel dat er nog vorst komt. Verder alvast gaten gemaakt voor de tomaten,komkommers en paprika en daar wat bemesting in gedaan. Maar o o o wat een grote stenen kwam ik daar tegen. Vorig jaar lag daar een pad over. Dus nu kwam ik ze tegen,wat een geploeter. Morgen het laatste

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Weer wat gezaaid.

De rode bieten heb ik er net te weinig van staan,heb er niet veel nodig,want ik eet ze alleen maar.dus wat bij gezaaid. Ook sla, bloemkool, rode kool en knolselderij gezaaid. Komkommer plantjes ga ik kopen,als de tijd daar is,dat is me vorig jaar uitstekend bevallen. Als het morgen wat weer is,ga ik mijn aardappels aanaarden, en wat kalium en koemest korrels geven. De aardbeien gaan groeien iets,een zonnetje zou welkom zijn.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Mijn kleine moestuin

Volgende keer zal ik proberen om foto's te plaatsen. Hoe warm het vorig jaar was, hoe regenachtig is het nu, en gisteren een gigantisch hagelbui,zo een grote stenen, de aardbeien planten, ui,prei, viooltjes liggen totaal plat. Tja niks aan de doen, maar de aardappels doen het goed, waren gelukkig nog niet zo hoog. In de emmer onder een afdak gaat het bijzonder goed. Knoflook, en de spinazie ook. Vrijdag schijnt het mooi weer te worden. Dan ga ik weer lekker onkruid weghalen etc. Witte kool plan

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Weinig

Weinig gedaan in de moestuin. Er staat nauwelijks onkruid. Zag wel al bloemetjes in de erwten.vroeg he? Alles groeit,was vandaag bij het tuincentrum een soort welkoop,en daar stonden de komkommers etc allemaal gewoon buiten.binnenkort zal ik wat foto's maken en plaatsen.fijn paasweekend allemaal.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Opnieuw

Vandaag een herhaling van eerder gezaaide die niet opgekomen waren.oa de citroen komkommer die wil ik zo graag hebben. Vindt het een aparte plant. Wordt ruim een week super weer hier.heb het buiten gezet.het is daar warmer als op mijn slaapkamer.water geven hou ik bij. Nieuwzeelandse spinazie staat in de schuur voor. T.raam.want boven de.18 graden ontkiemt het niet.schuur is kouder. We gaan het beleven.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Nog niet veel gedaan

Alleen sla gepoot gekocht in het tuincentrum. Wel water gegeven.het is nu warm hier. Mijn favoriete pepers,tomaten komen niet op.dus weer van de week richting tuincentrum dan maar kopen.o ja nieuwzeelandse spinazie voor gezaaid. Eerst 24 uur in het water gelegd. Maar ja het is begin van het seizoen. Het kriebelt,maar o o dat geduld weer.de wedstrijd tomaat wel opgekomen.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

Mijn kleine moestuin

Zo het is een feit,seizoen geopend, nu staat er radijs in, de aardappels, knoflook, peulen,morgen de erwten,wel al prei,wortels,en ui gezaaid. Maar opkomen nog niet.tis moeilijke grond, dat leem.maar we gaan het beleven.

Jeanne heijmans

Jeanne heijmans

×
×
  • Create New...