Jump to content

Gageltuin

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  In het midden
 1. ah, dat verklaart een hoop! Nou ja, we gaan voor de heerlijke knollen en gelukkig staan ze op het noorden.
 2. Onze aardperen zijn intussen meer dan twee meter hoog maar er is nog geen bloem(knop) te bekennen. Ik las net op wikipedia dat er alleen bloemen zijn in mooie zomers en tsja..... Hebben jullie al bloemen?
 3. daar ga ik eens wat over afbeeldingen op googlen! edit: ik vind er geen afbeeldingen van,dus ik ben nog niet helemaal gerust. zal eens kijken of ik er één op de foto krijg
 4. Zitten in meerdere bedden! Ze zijn ongeveer 1.5-2cm lang, doorzichtig/wittig en ze friemelen. Wat is het en wat moet ik ermee? Kan het kwaad? We hebben al eea uitgezaaid: biet, wortel, ui, verschillende bladgroentes en ook de 'kraamkamer' in huis is bijna klaar om uitgeplant te worden....
 5. bedankt Jos, ik zal de zoekfunctie beter raadplegen, ik was na 2 pagina's al opgehouden De twee stukken die ik nu heb zijn dikker dan gember, maar zeker geen knollen, wel erg lekker! Kan ik de stukken van 12 cm nog kleiner maken zodat ik er méér kan poten? Of is 12 cm wel nodig?
 6. We hebben aan de rand van de moestuin een strook gepland voor aardperen, juist omdat ze zo hoog worden en mooie bloemen geven. Nu hebben we van de biowinkel aardpeer gekocht om te eten, maar kunnen die ook de grond in? Ik heb nog twee stukken van 12 cm over en aan één van de uiteinden schiet er een klein worteltje, zoals bij een aardappel. Dus: hoe pak ik dit aan?
 7. hier was het plan om iedere twee weken een nieuw stuk in te zaaien, zodat we de oogst ook kunnen spreiden. De erwten hadden we een nachtje in het water gezet om ze een voorsprong te geven. De tuinbonen waren we vergeten oeps.
 8. Tsja, het is pas ons tweede seizoen hè En nu, zal ik ze water geven? De grond voelde wat droog (=mix van veen en zand)
 9. Ben ik toch te vroeg begonnen? 1 week geleden heb ik vroege soorten in de volle grond gezaaid, met van dat vliesdoek erover heen. Toen ging ik weg en zouden mij moestuinmaatjes het in de gaten houden. Ik vermoed dat er geen water gegeven is...moet ik nog bij ze checken. Vanochtendzag ik dat nog helemaal niets op gekomen is. Zal ik maar opnieuw beginnen?
 10. Nou, dragen en voeden is enórm verslavend, heel gezellig en leerzaam! Zeker nu met dat slechte weer waardoor ik niet makkelijk de deur uit ga met twee kleine kinderen! En nu zijn we dus weer bezig met de moestuin. Hopelijk morgen tijd om de prei voor te zaaien. Mijn man heeft een mooie hoge tafel voor de kweekbakken getimmerd die voor het raam kan staan. Zo krijgen ze veel licht en zijn ze relatief veilig voor de peuter des huizes.
 11. voor natuurlijk ouderschap: www.dragen-en-voeden.nl We houden ons bezig met AP, Attachment Parenting, en UP, Unconditional Parenting
 12. Hallo, samen met mijn man en nog twee vrienden heb ik een moestuin van ongeveer 75m2. Deze is zo goed als aan huis en dat is wel zo fijn aangezien we twee kleine kinderen hebben (2jr en 4mnd). Ik ben vrij actief op een forum voor natuurlijk ouderschap waar ook een moestuin onderwerp is, maar daar kan ik lang niet al mijn vragen beantwoord zien. Ik heb vorig jaar veel gelezen hier en veel tips opgedaan. Komend jaar is het tweede jaar dat de tuin bestaat en we zijn alweer volop bezig met het uitzoeken van het zaad, het tekenen van een plan en (nog steeds) genieten van de dingen die nu nog in de tuin staan: spruitjes en veldsla! Nou, mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het wel! groet!
 13. Hier heb ik vorig jaar een beschrijving van gevonden.....érgens op het net. Maar nu dus onvindbaar. Ik herinner me dat je er zo'n hoog en vierkant wasrek voor nodig hebt en dat je dat dan bespant met folie. Ik heb alle 'ingredienten', nu het stappenplan nog. Weet iemand waar ik het over heb en kan die het linkje plaatsen?
×
×
 • Create New...