Jump to content

Torda

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 1. Geeen probleem, de meer info de beter. Mieschien leer ik er dan ook nog wat van! Ik heb zelf mijn moestuin in bakken, ong 40/50cm van de grond af, maar ik las op internet dat muisen nog wel degelijk kunnen springen, dan zit mijn muur er naast ook niet mee die ruw is. update op het aantal vangsten: zaterdag op zondag: 2 nachts zondag: 1 overdag zondag op maandag: niks in alle nachten is er niks opgegeten, er is wel iets klein beetje geknaagd aan mijn nieuwe sla. Na werk ga ik even verder kijken desnoods plaats ik de val er naast kijken of ik zo iets vang! bedankt iedereen voor de info, en idd @Patrijs
 2. Kleine update over vannacht, ik werd vanmorgen wakker en in 1 val zat er weer een hoor! De andere val was afgegaan zonder iets te vangen. Ik heb er nu 2 vallen bij gekocht en zal deze vannacht op andere plekken neer zetten. ik begin ook een patroon te zien dat is al volgt: het blad word opgegeten zodra er niks gevangen word, en zodra ik iets vang onder mijn komkommer plant verdwijnt er ook geen blad. Dus als er een muis in het val over de plant ligt word er niet gegeten. Ik heb ook weer sla gekocht poging nummer 3 om deze te groeien, om te zien of het nog gegeten word en probeer er 1/2 af te schermen met een bovenkant van een broeikas, op deze manier weet ik of deze eter uit of via grond kan of komt. ik hou jullie op de hoogte voor de geïnteresseerden bedankt en tot gauw!
 3. Hallo, ik heb vannacht geen muizen gevangen, wel is er weer een gros aantal blad weg. Er zit een rupsen net omheen dus ik ben radeloos wie mijn indringer nu is. Geen enkel spoor van slakken.
 4. Hartelijk dank voor de info, wat met mijn sla gebeurde is als volgt ze stonden in open lucht, ik had ze eerst zelf als zaad laten komen super trots natuurlijk het was mn eerste sla maar zodra die ongeveer 3/4 cm hoog was plotseling nachts verdwenen, toen bij lokale tuin winkel nieuwe gehaald die ongeveer 4/5cm waren. Die stonden ook 1 nacht ook wederom nachts verdwenen. Zonder enig spoor van slak of wat dan ook. Ik woon tevens midden in de stad. Misschien is dat ook nuttige info. Aparte dieren kunnen hier slecht komen op de grote van muizen en ratten na. nogmaals bedankt iedereen voor de nodige informatie tot nu toe! En het meedenken en voor jullie tijd!
 5. Wat is dit en/of eet dit evt mijn blad dan op? Of eet een hele hongerige muis ook kleine sla plantjes en blad van een tomaten struik? sorry voor de hoeveelheid vragen, allemaal nieuw dit. laatste foto is blad van komkommer, misschien houd deze war meer informatie voor jullie kwa eetpatroon? de muizenvallen staan ook weer opnieuw!
 6. Het lijkt mij van dichtbij een huismuis, ik was eerst nog in twijfel met een rat, hij heeft wel een langere staart. en aangezien wij altijd last hadden van slakken lijkt het me geen spitsmuis, dan was ik denk ook niet zoveel oogst kwijt?
 7. Ding ding ding, Bit wint een prijs. En heb er 2 gevangen vannacht, een waar mijn hond aangaf en de ander onder mn komkommerplant.
 8. Even een update en ik ben weer radeloos: ik heb vannacht netten om de komkommer etc gedaan dus er zou geen vogel bij kunnen. Vanmorgen voordat ik naar werk ging gekeken. Alle komkommers van klein tot bijna rijp weg. Ook 25/35cm van de grond (hij groeit Tegen een muur). Wellicht kan het dan een muis zijn aangezien ik geen lijken of sporen van de slak ook zie ik bij schemering geen slak. Onze hond zit altijd wel in bepaalde hoeken te snuffelen en “pointen” dat er wat zit. Misschien blijkt ze toch niet zo achterlijk haha. dus het kan een idee zijn een muizen val neer te zetten. Iemand nog enige tips voor eventuele bodembedekking in een moestuin? bedankt in ieder geval voor jullie hulp tot nu toe!
 9. Ik heb pokon korrels tegen slakken, ben momenteel bezig met netjes spannen om te zien of het van buiten de aardebak/plantenbak komt of binnen en zie dat er ook aan mijn paprika gegeten is op redelijke hoogte deze stond wel dicht bij een muur.
 10. Bedankt voor de reactie ik heb slakken gif gestrooid en niet zo beetje ook over een periode van 4 week. Kan het dan nog steeds de slak zijn? Ik weet wel uit verleden vorig jaar dat er een aantal naaktslakken waren in tuin kon zien aan sporen, maar ik zie nu geen enkel spoor meer?
 11. Blijkbaar niet gezien vanmorgen hebben ze ook bij de komkommer gezeten, iemand enig idee?
 12. Hartelijk dank beide al voor jullie reactie! Ik zag vanmorgen toevallig dat er een nieuw blad is wat aan is gevreten, ik zal hier vanavond een foto van maken! bewerking: ik heb tot nu toe geen of een enkel spoor gezien van een slak.
 13. Hallo Lezer/Lezers, ik ben sinds kort met een tuin/moestuin begonnen het gaat me vooral om de moestuin. Was zeer trots dat mijn eerste zaden uit waren gekomen na enkele week, maar op het gegeven moment begon er het een en ander te verdwijnen! Balen natuurlijk! Eerst zelf gegoogeld en gezocht nou kwam ik op het volgende uit: slak of aardrups dus ik voor bijde een biologische en diervriendelijke bestrijding aangeschaft. Maar helaas was mijn sla inmiddels al weg. Maar tot mijn verbazing bleef er gegeten worden aan mijn (moes)tuin, ik vraag jullie om hulp aangezien ik niet veel ervaring heb en ik met lege handen sta. Ik zal wat extra info plaatsen en een foto. Wat er word opgegeten: Sla klim clematis (foto) onderste blad van mijn tomaten struik (wat ik weg geknipt heb aangezien er niet veel van over was) 1 aardbijen plant (deze was niet al te sterk) Wat er niet gegeten word: Rucola tuinkers komkommer paprika gezonde sterke aardbijen planten Iedereen bedankt alvast voor jullie moeite!
×
×
 • Create New...