Jump to content

DennisH

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 1. DennisH

  Hallo

  Vandaag officieel de sleutel gekregen van de poort zodat we aan de gang kunnen op onze moestuin! 130m2 en een slootje!
 2. DennisH

  Hallo

  Of dat Primo BGE nog steeds speelt weet ik niet, maar wat ik van latere teams heb gelezen konden ze koken op wat ze wilde!
 3. DennisH

  Hallo

  Ja er zitten jury leden het aantal hangt af van het aantal deelnemende teams Als je 60 teams hebt heb je 60 juryleden die zitten per 6 aan een tafel en bij deze tafel staat weer een table captain die de ingeleverde boxen toont aan de juryleden! Als je wil jureren moet je een cursus Certified BBQ Judge volgen die een aantal keer per jaar gegeven worden!
 4. DennisH

  Hallo

  Bij de Jack Daniels is dat ook niet meer, dus je maakt daar ook kans. Bedoel je WBQA?
 5. DennisH

  Hallo

  Nee hoor je kan prima deelnemen in de VS, er is veel te regelen qua materiaal. Het is zelfs zo dat er ca. 2 jaar geleden een wedstrijd tussen de Europeanen en de Amerikanen is gehouden en die is gewonnen door de Europeanen. Boston Butt is idd het bovenste deel van de schouder met het schouderblad er nog in! Een brisket Hot & Fast doen we ca. in 4 Ć” 5 uur eerst in ze geheel en daarna delen we de flat en de point, de flat zijn de plakjes op de foto en de point de blokjes . Sous vide bereiding ik ook af en toe wel maar Boston Butt, Brisket of Procureur niet daar is m'n waterbak te klein vooršŸ¤£ Met de KCBS wedstrijden gebruiken we eigenlijk alleen krulpeterselie als opvulling in het bakje, evt mag je ook groene sla soorten of boerenkool en nog wat andere groene soorten mogen gebruiken!
 6. DennisH

  Hallo

  We hopen dit jaar nog te kunnen tuinen! En die foto's gaan goed komen!
 7. DennisH

  Hallo

  Wij doen mee aan zogenoemd KCBS sanctioned wedstrijden. Je hebt 4 categorieen waaraan je mee moet doen 1e kip, 2de spareribs, 3e Boston Butt (Varken) en 4de Brisket. Zaterdagochtend rijden we naar de wedstrijdlocatie waar we onze partytenten opzetten en al onze spullen klaarzetten, in de middag wordt is het wedstrijdvlees geĆÆnspecteerd door de organisatie en vervolgens is er captains meeting. Als je LO & Slow bereid gaan de BBQ's ca om 23:00 en als je HOT & Fast doet ca 4:30 's ochtends! Zondag om 12:00 moet je je box met kip inleveren, 12:30 Spareribs, 13:00 Boston Butt en om 13:30 de brisket De juryleden weten niet van welk team ze het vlees proeven. Als alles is ingeleverd gaan we even zitten en vervolgens alles inpakken en laden en dan gaan we tussen 16:00 en 18:00 naar de prijsuitreiking. Per categorie worden plaats 4 t/m 10 genoemd en mogen plaats 1 t/m 3 naar het podium komen als alle categorieĆ«n zijn gedaan wordt de tweede plaats algemeen (Reserve Champion) bekend gemaakt en vervolgens de eerste plaats (Grand Champion) Daarna gaan we weer naar huis
 8. DennisH

  Hallo

  Ik wil me graag voorstellen! Zoals je wel kunnen zien aan m'n gebruikersnaam mijn voornaam is DennisšŸ˜€ Ik ben een verwoed BBQ'er 100+ keer per jaar en doe ook mee aan wedstrijden met mijn team. Een aantal jaren geleden hadden we een heel klein moestuintje in de achtertuin maar die hebben we moeten beĆ«indigen om diverse redenen. Maar nu zijn we bezig om een stuk tuin te krijgen in bij de plaatselijke vereniging om de hobby een tweede leven te geven! Ik denk dat ik bij jullie veel kan leren en dat ik tzt mijn kennis weer kan overbrengen!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...