Jump to content

Annemay

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hierbij nog wat beeldmateriaal!
  2. Hai! Mijn cherrytomaten groeien goed! Zo goed zelfs dat de bloemtrossen wel erg groot worden/veel bloemen dragen. De tros blijft zich maar vertakken en ik vraag me af of ik deze moet dieven. Het zijn geen echte dieven, er komt geen blad aan, alleen extra bloemen... Ergens las ik dat je niet meer dan 10 tomaatjes aan een tros moet laten zitten om goede tomaten te krijgen, maar ik kan nergens vinden of dit ook bij cherrytomaten het geval is Alle tips zijn welkom!
  3. Beste RobO en acpronk, Heel hartelijk dank voor jullie reacties! ik heb hem voorlopig nog met rust gelaten omdat hij nog steeds vrucht draagt, vanmorgen nog een stevige handvol geoogst, en nog steeds prima vruchten! Nu komt het einde van de oogst van dit jaar wel in zicht, dus binnen een paar weken ga ik jullie advies opvolgen, wegknippen onder de laatste vruchtscheuten en zeker even goed compost toevoegen. Het oogsten is inderdaad wel een gedoe bij de hoogste vruchten, gelukkig draagt hij aan alle kanten vrucht dus blijft er genoeg te plukken over.
  4. Beste moestuiniers, Hier een vraag van een beginnende frambozen- en bramenfanaat. Vorig jaar juni heb ik een aantal fruitplanten geplant, dit waren toen enkele stengels van ca 30 cm. Dit eerste groeiseizoen heb ik ze niet gesnoeid (geen heel doordachte keuze - ik dacht gewoon: ik geef ze nog wat extra ruimte om te groeien, ze waren nog klein). De meeste zijn afgelopen zomer stevig doorgeschoten. Mijn gele framboos Golden Everest spant hiervan de kroon: hij gaat richting 2,5 meter hoog. Wat ook apart is: begin juli heeft hij een redelijke oogst gegeven. Daarna is hij echter net zo hard doorgegaan met nieuwe scheuten maken aan de struik en er omheen (twee uitlopers ca 60 cm naast de struik die inmiddels ook al een meter hoog zijn), maar daarnaast ontzettend veel nieuwe knoppen. Op dit moment genieten we van een enorme tweede oogst. De afgelopen weken al heel veel geplukt, en ook nu zitten er nog jonge frambozen aan én nieuwe knoppen. Ik heb dus helemaal niks te klagen - maar ik vind het wel bijzonder. De Golden Everest staat te boek als zomerframboos en geen doordragend ras. Terwijl deze plant nu maar blijft gaan, en vorig jaar (toen hij nog een stuk kleiner was) zelfs tot december vrucht heeft gedragen (dat was overigens niet veel soeps qua smaak, zal jullie niet verbazen). Nu was het natuurlijk wel een erg zachte winter, maar toch bijzonder. Ik ben nu in dubio wanneer en hoe ik deze plant het best kan snoeien. Ik ben nu van plan te wachten tot alle vruchten van de plant af zijn, en daarna te snoeien. Maar hoe snoei ik? Het devies is 'vruchtdragende stengels tot de grond afknippen'. Bij mijn plant zitten de vruchten aan zijtakken van een stevige stam, die inmiddels al zo'n 2,5 cm dik is. Snoei ik die hele stam terug tot de grond? Alle tips zijn welkom Toevoeging nadat ik nog eens goed ben gaan kijken: een uitloper die naar mijn weten toch echt dit jaar is gegroeid, draagt nu ook al vrucht. Zou een zomerframboos normaal gesproken niet alleen op overjarig hout vrucht dragen?
×
×
  • Create New...