Jump to content

Tim77

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Thanks, dan ga ik het proberen met stro ipv houtsnippers! Is het mogelijk om het stro te inoculeren met de inhoud van een doorgroeide/gebruikte koffiedik kweekset? Of heb je daar altijd vers broed voor nodig? Mocht het kunnen met doorgroeid koffiedik, welke verhouding tussen stro en koffiedik moet ik dan ongeveer aanhouden? Moet ik dan ook nog gips of krijt toevoegen?
 2. Gezien het onderwerp misschien een beetje off-topic maar ik was benieuwd naar jullie ervaringen met het kweken van oesterzwammen op houtzaagsel. Voor het kweken in grotere emmers is dit praktischer dan koffiedik (zie bijv ook https://youtu.be/45b2t7fqhjA). Bij dierspeciaalzaken is genoeg te vinden (zaagsel/houtvezels/bodembedekker) maar er staat nergens om wat voor houtsoorten het gaat, terwijl ik ergens heb gelezen dat bijv naaldhout of hout van fruitbomen een no-go is voor kweken van zwammen?
 3. Tim77

  Voorstellen

  Goedemiddag! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Tim, woon in regio Amsterdam en ben (nog) niet echt een moestuinier. Wel heb ik kleinschalig wat aardbeienplanten staan en wat potten met kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en basilicum. Mijn voornaamste plant-gerelateerde hobby is het kweken van vleesetende planten, zowel inheemse/winterharde als tropische varianten; huis en tuin staan er vol mee. Onlangs begonnen met het zelf kweken van oesterzwammen en zodoende op dit forum terechtgekomen voor meer informatie. groeten, Tim
 4. Mijn eerste 3L koffiedik emmertje van Rotterzwam staat nu een week of 5 te groeien in de keuken en is ongeveer 3/4 vol; nog wel even te gaan dus. Ik ben nu volop aan het inlezen hoe ik straks nieuwe kweken kan opstarten na m’n eerste of tweede oogst over een tijdje. Het schijnt mogelijk te zijn om 1/5 over te houden, even goed vochtig te maken en weer opnieuw aan te vullen met laagjes koffiedik. Wat is jullie ervaring hiermee? Wanneer is het nodig om weer vanaf vers broed te beginnen? Het gebruik van (oud/doorgroeid) substraat geeft op termijn problemen volgens dit youtube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=uuQQ_Mjk1bg Als dit klopt, zijn er eventueel andere (eenvoudige) manieren om het “uitgeputte mycelium” weer op krachten te krijgen zonder telkens nieuw broed te hoeven kopen? Ander substraat bijv?
×
×
 • Create New...