Jump to content

Imogene24

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen
 1. Hallo, Ik vroeg mij af of er mensen zijn die ervaring hebben met het knofllook kweken uit zaad. (dus niet door een teentje te planten). Ik heb net mijn olifanten knoflook geoogst en heb een heleboel zaad aan de onderkant van de bol aangetroffen. Ik heb gelezen dat kweken uit zaad niet zo'n succes is en lang duurt, maar ik zou er graag meer over te weten komen.
 2. Ik heb na een onderbreking van een jaar, nu voor de 2e keer limabonen in de tuin. Altijd in de volle grond en dat wil heel prima. Ik heb ooit een zakje gekocht via ebay uk en na de eerste keer planten heb ik mijn eigen zaad gewonnen uit de opbrengst. Ik kook ze en dan laat ik ze afkoelen en dan maak ik er een mediterrane salade mee. ( met feta, sun dried tomatoes, verrse tomaten, ui, knoflook, paprika, zout , cayenne peper en verse basilicum). Ik vind de bonen erg lekker en ze blijven mooi stevig. De bloemen vind ik ook erg mooi, de bijen zijn er dol op. ( heb er dit jaar alleen niet zo veel, omdat de slakken ook erg blij waren met de jonge scheuten).
 3. Hallo beetje laat misschien, maar toch nog een recept. 2 personen vegetarisch met courgette en aubergine Lekker oosters! scheutje (bio) zonnebloemolie warm laten worden in wok. 2 eetlepels chili bean paste ( ik bedoel daarmee de variant uit sechuan china) erbij samen met 3 of 4 grote tenen knoflook in fijne stukjes. Lekker wokken tot er een heerlijke geur van af komt ( na 3 a 5 minuten ongeveer) Lichte sojasaus erbij en wat Shaoxing rijstwijn daarbij in stukken gesneden aubergine en courgette ( van alle 2 , 1 stuks) en lekker wokken. naar mate het vocht in de groente gaat zitten, eventueel meer sojasaus en rijstwijn erbij tot de groenten klaar is. Als laatste vleesvervanger er door heen, b.v quorn of Tahoe. ( wel even mee wokken, maar niet zo lang dat deze niet sjompig wordt) Een keer wat anders!
 4. Hallo, Ik ben met moestuinieren begonnen voor t eerst afgelopen jaar. Na tegenslagen maar ook leuke leermomenten en gelukkig ook mooie resultaten, ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik me meer wil richten op de tomaten, peper en knoflook teelt. Ik heb al een leuke collectie inmiddels maar ben op zoek naar de tomaat : Rose de Bern(e) uit Zwitserland. En de olifanten knoflook. Ik heb ook zaden om te ruilen, te veel om allemaal op te noemen. Maar b.v Chili de arbol, padron peper, shishito peper , top sirloin tomaat. Ox heart tomaat, wilde galapagos tomaat, etc Ook lijkt me leuk wat ideeen uit te wisselen met mensen die net begonnen zijn of tips hebben mbt het telen van tomaten, pepers en knoflook ( de laatste wil ik in Oktober gaan proberen.) Heb geprobeerd een foto te plaatsen en een avatar in te stellen, maar zonder succes helaas... Iemand suggesties ??? Mvg Julia
×
×
 • Create New...