Jump to content

ElineSophie

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noord Holland
 1. Vanmorgen inkopen gedaan: Tomaat, andijvie, prei, tuinkers, aardappel, spinazie, bloemkool, bonen, basilicum, wortel, sla, radijk, ui, komkommer, mais, witlof, pompoen en zonnebloemen ingeslagen. De eerste zaaimiddag gehad vanmiddag (3m2). Wortel, sla (3 soorten) en radijs staan in de grond.
 2. Oke! Dat wordt dan tomaat, paprika, witlof! Tnx beiden....
 3. Oke.... En tomaat gaat goed met witlof. Maar dat wil waarschijnlijk nog niet zeggen dat paprika ook goed gaat met witlof... Of wel?
 4. Hoi hoi, Ik ben mijn moestuinschema aan het opstellen, (voor het eerst in mijn leven). Ik kan alleen nergens vinden wat de goede en slechte buren van paprika's zijn. Ik zou ze het liefste bij de witlof en tomaten doen (qua ruimte). Gaat dat goed?
 5. Misschien moet ik het anders verwoorden: de rest van mijn TUIN maakt me niet uit, maar kippen op de openbare weg lijkt me geen wenselijke situatie. Het gaat dus meer om het afschermen van het ERF. Vossenstand wordt hier wel redelijk in de hand gehouden, een jager van de provincie komt regelmatig langs tegen ganzen en vossen omdat er redelijk veel boeren hier zitten. Roofvogels heb ik nog niet gezien. Ik nijg dus wel naar rondscharrelen... Leggen jouw parelhoenders in hun hok, Sandra? Of komen ze daar bijna helemaal niet?
 6. Dan loopt het denk ik wel los met het weglopen. Ze moeten sowieso een meter of 50 lopen voor ze bij het hek zijn... Vos-gewijs is een net niet voldoende ben ik bang....
 7. Een druif is nog lastig fotograveren! Tataaaa:
 8. Dat woordje "erf-gebonden" klinkt mij dan weer als muziek in mijn oren.... (Zie mijn post na jou over tuin afrasteren als je kippen houdt). Bij gebrek aan kennels is dit misschien wel mijn ideale kippetje. Wat denk jij? (Gezinssamenstelling: 2 volwassenen, een fulltime peuter, een parttime kleuter, een parttime puber en een fulltime kat. Verder erg veel ruimte, landelijk, buren erg ver weg,maar een tuin die niet geheel af te schermen valt)...
 9. Even een aanvulling op mezelf, inmiddels geleerd: 1,60 is te laag voor een vos. Dus dat wordt òf overkappen òf een naar buiten lopende schuine rand om de ren maken...
 10. Vossen kunnen in iedergeval niet onder de nachtren door (gaas is ingegraven zag ik)... Natuurlijk wel door het hek naar vanuit het weiland, maar overdag ben ik daar niet zo bang voor. Wat zou jij doen? Een soort nemen wat niet te erg vliegt? En gewoon zo laten? En ze de eerste twee weken alleen in hok+nachtren laten?
 11. Hebben jullie ervaring met "kippen-wegloop-gedrag"? In deze ren (rechts van het schuurtje) willen wij een kippenhok plaatsen voor een kip of 5 en een haan. 's nachts blijven de kippen in het hok+ren. Overdag kan de ren open en mogen de kippen vrij rondscharrelen. Dit gedeelte van de tuin ligt 1,5 meter lager, maar een kip kan natuurlijk vliegen/fladderen... Vliegen kippen dan naar het hogere gedeelte en gaan ze ook vrolijk de weg op? (Ik ben van origine een kattenmens en heb geen ervaring met vogelgedrag, hahaha). En aan de achterkant van het lagere stuk zit een hek zoals jullie op de foto's zien. Daarachter ligt een wei waar s zomers koeien lopen. Opzich is het geen drama als ze daar ook heengaan. En is een ren van 1,60 meter hoog genoeg om vossen buiten de deur te houden of moet ik de bovenkant dan ook afgazen? Kort samengevat: moet ik qua afrastering en omheining nog dingen doen? Iemand een idee/tips?
 12. Schaar er in gezet en volgens mij aardig gelukt. Tnx namens mij en mijn kale druif
 13. Ondanks het feit dat het ook overdag gaat vriezen komende week toch gewoon de schaar erin vandaag? Iemand nog een last-minute advies?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...