Ga naar inhoud

uitgedruifd

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door uitgedruifd

  1. Ik kan me niet meer herinneren waarop ik mijn aanschaf van de FoodSaver gebaseerd heb maar weet wel dat ik er wel flink wat "onderzoek" aan besteed heb dus ik denk dat je gelijk hebt, beter een duurdere kopen die niet ergens op een plank stof staat te vangen maar koop een goede die daadwerkelijk gebruikt wordt. Wat trouwens wel vervelend is is dat de plastic zakken/rollen best prijzig zijn. Ik hergebruik ze en daar moet je wel zin in hebben want plastic zakjes afwassen is geen opwindend klusje
  2. ja ik heb zo'n vacuümeermachine sinds anderhalf jaar en gebruik hem veel. Na wat vergelijkend onderzoek op het internet kwam ik uit op een FoodSaver en ben er blij mee. Hij zuigt goed vacüum en werkt gemakkelijk. Ik bewaar er vanalles en nog wat mee; droge, natte en vloeibare voedingsmiddelen maar bijvoorbeeld ook een extra paar sokken onderin mijn tuintas zodat ik altijd een paar droge bij me heb, en dat is al een paar keer welkom geweest. Ook voor kantenklaar maaltijden die je gedroogd hebt (in een droogmachine maar kan vaak ook in een oven, laagste stand) als je gaat kamperen of lange wandelingen maakt is heel welkom; je gooit je lichtgewicht eten in een potje kokend water en even later heb je een maaltijd die je niet met water/blik en al de natuur in hebt hoeven slepen. Hopelijk heb je wat aan deze beschrijving
  3. Dankjewel iedereen. Het "winnende" antwoord zit er nog niet bij maar ik ben wel weer een eindje verder geholpen. Ik geloof beslist dat wij weckers een overdreven positieve houding hebben tov onze producten (hoewel overdreven ... al die tevredenheid, geluk en trots is natuurlijk ook gezond maar het is ook waar dat we er in elk geval geen malle chemische prut aan toevoegen dus dat alleen al kan alleen maar beter zijn. Niettemin, weckpotten bijvoorbeeld 25 minuten op 88 Graden Celsius houden is natuurlijk niet bevordelijk voor de vitamines (en mineralen?) waar ik naar op zoek was is een aanduiding van hoeveel verlies er eigenlijk optreedt. Als in mijn druivensap nog 50% van de voedingswaarde zou overblijven, zou je gewoon dubbel zoveel sap kunnen drinken om aan dezelfde voedingswaarde te komen. Als dat nog maar 10% is, wordt het wel erg stevig doordrinken geblazen ... (Natuurlijk eten we zoveel mogelijk vers maar er is een limiet aan wat je kunt eten en daarbij zal iedereen wel herkennen dat je het op een bepaald moment in het seizoen echt wel gehad hebt met die tuinbonen, of die courgettes, of die druiven ... )
  4. Als ik kleine hoeveelheden over heb maak ik wel eens een paar potjes appelmoes (geen suiker) zonder te steriliseren, gewoon zoals je jam maakt met een schroefdeksel. In de koelkast blijven ze zeker een week of drie goed (en er blijft waarschijnlijk meer voedingswaarde over zonder sterilisatie in je weckpan) Jam weck ik trouwens nooit, daar zit al zoveel suiker in. Ik heb laatst nog een potje abrikozenjam van twee jaar geleden gegeten, en dat was heerlijk. (ik voeg wel citroensap of citroenzuur toe, dat helpt bij de conservering en is nog lekker ook)
  5. ik gebruik ook nooit suiker maar een vriend had wel ooit te zure druiven. Ik weet dat hij suiker toevoegde aan de druiven in de oogstmand van zijn sap-pan. De hoeveelheid is gewoon naar smaak. Je zou een handvol druiven kunnen persen (met de hand boven een zeef of in een passevite etc) en dan een beetje proevend meten wat de beste verhouding is.
  6. Heeft iemand een idee hoeveel voedingswaarde er verloren gaat bij het pasteuriseren/steriliseren van eigen conserven/sappen? Ik heb net bijvoorbeeld 12 liter druivensap ingemaakt (sap-pan en daarna de flessen op 88C gesteriliseerd). Ik doe dat al jaren in de veronderstelling dat het supergezond is. Een vriendin echter beweerde dat er niks anders meer inzit dan suiker en water. Is dat waar? Is er misschien een website met dit soort info? (bijvoorbeeld www.voedingswaardetabel.nl geeft niet aan wat er verandert als het gepasteuriseerd is)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...