Jump to content

angela

Members
 • Content Count

  6,561
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant
 • Hobbies
  lezen, filmpje, winkelen, uit eten

Recent Profile Visitors

1,126 profile views
 1. Ik heb visite gehad die bracht wat vlees mee en ging weg met een boom, was gezellig!
 2. Ik ben momenteel aan het werk bij een woning oplevering. Daar werd gisteren de tuin afgemaakt en ik heb alle bamboe stokken en bloempotten gekregen Ook nog een grote gouden spiegel maar dat is niet echt moestuin gebonden
 3. Ik vind een lei boom wel handig zelf een struik neemt redelijk wat plaats in. Laat je hem in de pot staan?
 4. angela

  Kweepeer

  Ik had de kweeperen geoogst mooi formaat weer. Boom daarna meteen gesnoeid en een keer los gestoken met de spade hij gaat bij Charly wonen. Omdat ik eigenlijk toch niets doe met de peren. Verder zit ik zelf een beetje in de lappenmand ben geopereerd en komt er momenteel weinig van de tuin.
 5. Hey Mellie ik snap je wel hoor hier krijgen ze bij de voedsel bank wel groente en fruit, hoeveelheden weet ik niet ook niet of het er standaard bij zit. Andere producten die ze krijgen zijn over het algemeen over de datum vorig jaar zelfs bij iemand gezien dat hij thee kreeg uit 2014 nu bederft thee niet maar toch. Vlees ik ook altijd over de datum. Ik heb echter ook gehoord dat niet alle voedselbanken zomaar iets aannemen. Ik had een vergeten courgette heb er soep van gekookt met spekjes erin, ik heb 6 liter soep weg kunnen geven aan wat oudere kennissen zo ook nog 3 bakken gebonden groente soep.
 6. Ik had het al ergens gemeld maar ik was in Zeeland en ik had uien geraapt heb er al een boel weggegeven heb zelf nog een volle emmer over. Uien vind je hier in de buurt niet dus was er wel blij mee ook al kosten ze niets in de winkel. Deze zijn veel sterker van smaak en langer houdbaar.
 7. Vandaag naar de tuin geweest en veel geoogst Ik heb kweeperen geplukt De jonagold appels de enigste 2 pompoenen (ik heb een slecht pompoenen jaar) nog een emmer tomaten geoogst boterbonen geplukt groene bonen geplukt de laatste bieten geoogst 4 courgette's geplukt 1 was nogal groot die zit nu al in de pan voor soep Nog 2 komkommers 1 emmer druiven alle rabarber eraf gehaald 1 savooien kool eruit gehaald. Was een volle kruiwagen.
 8. Vandaag een dagje zeeland gedaan en ik heb een voorbeeld genomen aan Henk en ben een uienveld in gedoken. Dit veld lag er al weer klaar bij voor het volgende zaaisel maar er waren toch nog veel uien te vinden. Morgen nog even uit de auto halen maar heb wel enkele kilo's geraapt en had nog veel meer kunnen rapen maar ik wou naar huis. Ik bleek toch meer uien geraapt te hebben dan ik dacht dus een boel weggegeven en heb nu zelf nog een volle emmer.
 9. angela

  Lupine

  Dit zegt het voedingscentrum: De witte, gele en blauwe lupine worden het meest gebruikt voor consumptie. Van lupine kun je de bonen eten. Na het verwijderen van de schil kunnen verschillende ingrediënten worden geproduceerd, zoals lupinemeel en eiwitconcentraat.
 10. angela

  Lupine

  Ik zag dit topic langs komen en ik vroeg mij af of mensen het wel eens gegeten hebben? Proeflab Wageningen heeft een missie: meer bekendheid geven aan lupine. Deze peulvrucht zou niet alleen gezond en lekker zijn, maar kan ook goed geteeld worden in Nederland. Dat geldt niet voor de sojaboon, die van ver moet komen. Te weinig mensen zijn bekend met lupine, zegt Marieke Laméris van Proeflab Wageningen. "Mensen kennen het alleen als een bloem. Dat is het ook, maar er zitten ook mooie bonen aan", vertelt ze aan EditieNL. Soja Die bonen zijn volgens haar een mooi ingrediënt. "Ze zijn eiwitrijk en duurzaam. We leven in een tijd waarin veel mensen op zoek zijn naar vleesvervangers. Soja is bekend, maar het nadeel daarvan is dat het lastig te telen is in Europa." Voor lupine geldt dat niet: de boon kan gewoon in Nederland geteeld worden. "Dat is zelfs goed voor de bodem. Er is namelijk geen kunstmest voor nodig en het levert extra stikstof op. Lupine is duurzaam en eiwitrijk." Wat is het? Lupine is een peulvrucht die rijk is aan eiwitten en voedingsvezels. Het bevat B-vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en zink. Lupine wordt onder andere gebruikt in vleesvervangers. Bron: Voedingscentrum Project Toch is er volgens Laméris nauwelijks vraag naar lupine, omdat het te onbekend is. Daarom start ze met Proeflab Wageningen een project. Vanaf oktober zetten verschillende restaurants in Wageningen een week lang gerechten met lupine op de kaart, in de hoop de bekendheid te vergroten. Een van die restaurants is De Keuken. Eigenaar Josephine Groenestein is groot fan van lupine. "I love it. Ik vind het in salades echt lekker", zegt ze tegen EditieNL. De peulvrucht is volgens Groenestein vergelijkbaar met kikkererwten. "Het is net zo zacht en niet zo melig als bonen. Bonen zijn heel gezond maar zit veel zetmeel in." Makkelijk te combineren Bovendien kan je er veel mee. "Je moet het lekker maken met kruiden. Erwtensoep of hummus zou je hier ook goed mee kunnen maken. Maar je hebt ook zoete gerechten waarin lupine goed in zou kunnen." Marieke Laméris sluit zich daarbij aan. "Het heeft een neutrale smaak, waardoor het bij veel gerechten past. Van chocoladetaarten tot hartige gerechten of ijs. Een van de restaurants die meedoen gaat er zelfs borrelbonen van maken."
 11. angela

  Nog wat foto's

  Dat gras zie je op de foto langs de kolen maar ook op de foto van die bloemen. Mijn moeders tuin staat er zelfs vol mee terwijl ik het al een paar keer heb weggehaald.
 12. angela

  Nog wat foto's

  Sommige dingen gaan goed in de tuin andere dingen weer niet. Ontzettend veel last van een bepaald soort gras dit jaar komt echt overal boven.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...