Ga naar inhoud

sachasenne

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Belgie
  1. @aalsterse-willy : hoe hebben jouw aardappelen onder stro het gedaan vorig seizoen?
  2. Komkommers , broccoli en courgettes.
  3. Deze is nu lichtgroen maar zo zijn er ook witte.
  4. Mijn bloemkolen zijn allen geoogst. Nu had ik in de bloemkolen bij het schoonmaken al wit/groene larfjes. Nu ik het perceel opgeruimd heb zie ik dat de grond vol steekt met zo'n larfjes. Moet ik iets doen aan de bodem om volgend jaar geen problemen te hebben?
  5. Poging Ter vergelijking heb ik er het hoesje van de iphone naast gelegd. Volgend jaar ga ik toch terug het stro systeem toepassen maar dzn met vroege aardappelen. Voordeel is dat ik nu een goede bijna verteerde laag compost heb. Heel ryk aan regenwormen maar vooral massas pissebedden. Het principe werkt dus perfect ! De aardappelplanten die in de schaduw stonden hebben maar 2 a 3 aardappelen. Diegene die in de zon stonden eerder 5. En die aardappelen zyn n stuk groter/dikker. In het kippehok hebben we onbewerkte grond die zeer arm is en dichtgeklonken. Zo kan ik die toch nog gebruiken. Bestaat dat : halflate of late aardappelen telen zonder te sproeien voor de aardappelziekte?
  6. Edit : Foto plaatsen lukt me niet onmiddellijk.opbrengst per plant is n schamele 3 a 4 aardappelen.
  7. Update : Mijn halfvroege aardappelen die ik onder stro heb laten groeien beginnen te verdorren en krygen zwarte vlekken op het blad. Ik vrees voor de aardappelziekte. Omdat het maar een experimentje was weet ik niet meer welk ras het is. Ik had niet verwacht dat er veel zou groeien . Ik heb nu 2 planten uitgedaan. Beginnersvragen : Als ik de aardappelen nu al uitdoe ivm aardappelziekte, betekent dat dat ze nog niet te eten zyn, of dat ze enkel klein zyn maar al wel te eten? De aardappelen hebben n rode schil. Is dat het ras (wat ik niet meer weet) of is dat omdat ze nog niet volgroeid zyn?
  8. Oef jullie geven me goede hoop ! Het is hetzelfde pootgoed. Maar de 10 andere staan beschut tegen een omheining met rieten matten. De 60 stuks staan in open ruimte. Vorst zou dan wel een plausibele verklaring kunnen zyn. Voorlopig ben ik terug optimistidch gestemd ! Dank je !!
  9. Het loof van mijn vroege aardappelen is ongeveer 10 cm hoog , wordt bruin en verdort. Ik vermoed dat het de aardappelziekte is? In n ander deel van de tuin heb ik er een 10 tal geplant om te kyken waar ze het best groeien. Het is de eerste keer dat ik aardappelen plant. Die doen het wel goed. Spytig genoeg is het grote gedeelte met 60 stuks aangetast. Is er nog iets te redden? Of kan ik beter alles uitdoen en groentes zaaien nu het nog zo vroeg is in het seizoen?
  10. Op de grond ligt een laag van stro/grasmaaisel dat al gedeeltelijk verteerd is. Zou ik dit eerst wegharken zodat de aardappenen gewoon op de grond liggen of zou ik ze er zo opleggen?
  11. Ik ben een beginnend tuinierster Twee weken geleden heb ik vroege aardappelen geplant, op de traditionele manier. Nu las ik toevallig een experiment waarbij aardappelen geteeld werden onder stro. Aardappelen los op de grond en daar een 20 a 30 cm stro op. Blijkbaar met een betere opbrengst als op de klassieke manier. Wij hebben een heel grote kippenren. Ongeveer 300 vierkante meter. Ik kan daar makkelijk een stuk van afboorden zodat de kippen er niet bij kunnen en daar aardappelen telen onder stro. Voor ik deze poging onderneem had ik graag gehoord of iemand hier al ervaring mee heeft?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...