Jump to content

Jorieke123

Members
 • Content Count

  22,725
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had best aardige plantjes staan. Een beetje teveel onkruid er omheen, dus ik heb gisteren even alles netjes gemaakt. En vanmorgen waren er bijna geen plantjes meer, alles afgepikt/opgegeten door vogels (mussen) Ook de andijvie en radicchio moesten het ontgelden. En ik had er nog wel een gaas-paneel bovenop liggen, dat hielp eerdere jaren nog wel...
 2. Bedankt! ik pas het 1e bericht nu steeds aan. Bedankt ook voor die site Grork, wel apart dat mijn favoriet (fruitbedrijf Horstink) daar dan niet op staat? Maar daar staan iig wat winkels die er leuk uit zien en waar we er eentje (of 2...) van uitzoeken om te bezoeken binnenkort.
 3. Mijn corbaci-planten staan al wat scheef door al de vruchten die er aan hangen: @prettig gestoord deze komen van jou:
 4. Mijn tomaten staan er nu zo bij: daarna geoogst en de kraan van de IBC tank open gezet om alles weer eens even goed water (en voeding: vissenpoep) te geven.
 5. Edit: ik vermeld jullie tips hier in het 1e bericht! Bij ons 'in de buurt' heb je bijvoorbeeld: www.fruitbedrijfhorstink.nl deversekers.nl www.den4akker.nl waar ze een boel streekproducten verkopen. Wie weet er nog meer van die leuke winkels, en dan in dit geval voor mij ook een aantal in Brabant? En dan vooral in de buurt van Den Bosch en Eindhoven. Het mag ook wat kleiner zijn, met vooral eigen producten, zoals de Stoerderij en Blauwebessenland, waar we ook naartoe gaan binnenkort. Friesland Groningen Drenthe Flevoland Overijssel https://www.facebook.com/nieuweaardappelen Gelderland www.fruitbedrijfhorstink.nl deversekers.nl www.den4akker.nl stadsboerindoetinchem.nl www.dekruisbrink.nl Utrecht dekersenhut.nl www.weistaar.nl/over-ons/landwinkel Noord-Brabant Limburg Zeeland Zuid-Holland Noord-Holland www.landenboschzigt.nl/
 6. Jorieke123

  Varkens

  We zijn al een tijdje aardig aan het afbouwen met onze varkens. En nu kwamen vorige week 'ineens' toch echt de laatste vleesvarkens in zicht. Het vlees was in no-time uitverkocht, en nu moeten er nog wat gedroogde worsten terug komen van de slager en dan was dat het. We hebben nu nog 1 vleesvarken lopen die we voor ons zelf laten slachten van de winter, 1 fokbeer, 2 fokzeugen, en een clubje biggen waarvan we er 2 houden en de rest al verkocht hebben. Er liepen hier ooit wel eens zo'n 25 varkens, en dan telden we de jongste biggen niet eens mee. Dus dan is dit clubje wat er nu loopt ineens wel erg klein Door de droge hete zomers gingen er een boel dingen niet zoals gewenst. Droge stoffige velden die voor de winter niet eens goed vol groeiden met onkruid. En dus kwam alles dan in het voorjaar ook heel laat op gang, als het voorjaar ├╝berhaupt wat regen gaf dan. Ook hebben we het idee dat de hoge temperaturen er voor zorgden dat onze zeugen niet (goed) drachtig raakten. Daar hebben we aardig wat gedoe mee gehad de laatste jaren. We gaan nu eens even kijken wat we nu gaan doen, misschien missen we die grote groep met varkens wel enorm en bouwen we alles weer op (maar voorlopig even niet....) We zullen dus (met de fokdieren die we nog hebben lopen) nog wel eens biggetjes hebben, want die 'maken' we toch het liefste zelf (i.p.v. ergens anders kopen). Maar we houden geen vleesvarkens meer voor de verkoop.
 7. Ik knip zomaar van alles weg als ik dat wil, ga niet tellen en dan dagen wachten. We hebben best eens een gebarsten tomaat maar dat komt vooral omdat we vrij veel water geven (er staat een ibc tank met vissen in de kas en dat water verversen we af en toe voor een groot deel en dat water gaat dan naar de tomaten en komkommers.) Alleen de rijpe tomaten barsten dan, en zijn nog steeds lekker hoor (zeker in saus enz.)
 8. o.a. met dit als resultaat: (in het midden een palmkool die vast heel groot gaat worden en dus alvast een stok heeft om aan vast gebonden te worden ivm wind op dat dakterras. Er ging dik 70 liter potgrond in, maar goed dat ik meerdere zakken mee had genomen.)
 9. Een krat vol met plantjes voor op een dakterras o.a. palmkool, savooiekool, aardbeien, meloen, tijm, salie, rozemarijn, citroenmelisse, knoflookbieslook, wat sla, en vast nog wat meer maar daar kom ik nu niet op....
 10. Die 3 van ons lopen nu alweer een weekje de hele dag in ons voorste stuk tuin, bij de moestuin en rond het huis enz. (en dan doe ik ze 's avonds terug naar ons achterste stuk tuin, waar hun hok staat) En vandaag kwamen ze tot 2x toe vanaf de weg aanlopen om weer hier bij ons hun snavel schoon te maken in de emmer die ik voor ze neer heb gezet De snavel werkelijk waar helemaal onder de slierten en smurrie... Geen idee waar ze dan helemaal zijn geweest...?! We konden nu zien waar ze door het hek stappen en daar hebben we een kratje en een stuk gaas tegenaan gezet. Morgen nieuwe kansen, nieuwe prijzen!
 11. We hebben hier wat overleg gepleegd en we doen het dit jaar toch maar niet. Jammer, maar helaas.
 12. De 4 oudste lummels krijgen al veertjes
 13. Nieuwe aardappels uit de kas, de laatste plant. Met zelfgemaakte mayo (uiteraard van eieren van onze kippen), een kippenpoot, en een salade van tomaat en komkommer en een walnootje er door

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...