Jump to content

Jorieke123

Moderators
 • Content Count

  23,060
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vandaag zijn er nog wat foto's gemaakt: En hier achteraan lopen ook nog wat varkens: Ingezoomd:
 2. Een zelfgemaakt mondkapje van Jootje! Zit erg goed! Ook foutere dingen zoals chocolade pepernoten en koek-choco repen
 3. Gisteren bij Landwinkel de Winde in Harfsen geweest, en in streekwinkel de Maathoeve in Heeten. Die laatste heeft op de website wel dat Landwinkel-logo, maar staat niet op de kaart op landwinkel.nl We kwamen die winkel toevallig tegen door een andere route omdat er een weg af was gesloten. Er zijn maar weinig landwinkels open op een maandag, en deze 2 wel Heel aardig assortiment hoor. Geen verse groente of fruit, wel kaas en wat andere gekoelde dingen. In beide winkels een enkel (ontdooit?/langer houdbaar-) brood van een bakker die blijkbaar aan alle Landwinkels levert. En verder gezellig wat potjes en flessen met mosterd, jammetjes, sappen, honing, enz. enz. Ook biertjes, zoutjes, snoepgoed, chocolade, en vast wat zaken zoals eieren en hier en daar een worst of vergelijkbare vleeswaren maar daar ben ik dan niet naar op zoek dus ik sla het blijkbaar niet in me op Wij kunnen weer even vooruit: (op onze veldvarken-facebookpagina heb ik zo goed als alles op deze foto's klikbaar gemaakt zodat je naar de pagina van het merk gaat.) Ook zijn we bij kwekerij en boerderij Decohof in Hoonhorst geweest, die hebben sinds kort een (nu nog heel klein) winkeltje. Ik zou er vooral heen gaan voor het varkensvlees, dat komt van vrije blije varkens. Ze hebben jaren geleden biggen bij ons gekocht en hebben ondertussen hun eigen 'kudde' Wij hebben er een parelhoender gekocht. Maar dan eentje die uit de vriezer kwam, want levend maken ze mij echt veel teveel herrie hoor En ik kocht er wat uien, aangezien die van mij zijn mislukt. Verder staan er wat potjes honing, wat jam/inmaak, en je kunt er wat groenten kopen die ze daar zelf telen. Ik zou zeker van te voren even vragen of op hun Facebookpagina kijken wat ze op dat moment aanbieden.
 4. Dit jaar klom Joep ons dak niet op, want we hebben een schoorsteenveger laten komen Dat betekende wel dat er dus geen foto's vanaf het dak zouden komen... Gelukkig kwamen Jootje en haar man vandaag langs, en ze namen hun drone mee! Hier alvast wat foto's van rond ons huis:
 5. Hier Jootje en haar man op bezoek, we hebben de lokale horeca gesteund door pizza's te halen. Plus een salade uit onze tuin, met daarin o.a. rode spitskool die ik had opgekweekt uit zaadjes van Jootje En waterbuffel-ijs van de Stoerderij als toetje. Morgen iets met die rode spitskool, ik denk als stamppot. En als lunch een paar pizzapunten want die waren goed aan de maat en dus ligt er nu nog wat in de koelkast
 6. Nou, ik moet er wel bij zeggen dat dit een kleiner formaat mand is Maar toch blij mee hoor!
 7. Onze krielkippen lopen weer in de moestuin, daar mogen ze elke winter het grote middenvak even goed overhoop harken en pikken. We hebben al even geen roofvogels meer dichtbij gezien, maar mocht er nog 1 komen kijken dan remt dit hem hopelijk wat af:
 8. In de 2e week van mei nog een stel aardappels in de grond gedrukt, los van de rijen die ik normaal al heb staan. Het waren flinke knoeperts met erg veel uitlopers er aan, die we kregen voor onze varkens. Ik denk Agria? Ik weet het niet eens zeker. Ik heb er eerder al een paar geoogst, en nu waren de laatste 3 planten aan de beurt. Leuke oogst hoor En nog een heel stel paprikas uit de kas:
 9. Broodjes van de bakker met gekochte komijnekaas want ik moet nodig weer zelf kaas maken.
 10. Ha maar wel een goeie tip ja. Al had deze roofvogel naast een witte hen ook een zwart krielkipje en een bruine leghen te pakken. Dus hij heeft vast een brilletje/verrekijker
 11. Ik ben pompoenwafels aan het bakken, maar de 1e komt er niet zo mooi uit Poging 2 bakt nu... De temperatuur moest wat hoger:
 12. Ik denk dat de PB voor RobO is?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...