Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  24,979
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kweepeerstroop! Tenminste... dat hoop ik. Dat het dik wordt zeg maar. Mijn jam is regelmatig te dun, mijn limonadesiroop nog wel eens veel te dik. Dus tja...
 2. Ik heb de grote van 25-11-20 aangesneden en die is ook weer heerlijk. Die heb ik toen snel in de wax gedaan omdat hij ging barsten. Dus voor een Parmezaanse is hij iets zacht/snijdbaar. Maar toch nog mooi stevig en echt wel even goed drukken met het mes voor ik er doorheen was.
 3. Gisteren een snel soepje van tomaat en paprika (had die dag daarvoor een boel passata gemaakt en een portie in de koelkast gezet) met broodjes er bij en een meloen uit de kas als toetje. De dag daarvoor gebakken spekjes + maïs + capucijners + paprika + Chinese-yam-luchtaardappeltjes (iets voorgekookt) met wat kruiderij er over en een lik aioli er bij. Vanavond bladerdeegpizza met tomaat en paprika en ui en kruiderij (basilicum, tijm, enz.) Morgen kweepannenkoeken, met plakken kweeappel en kweestroop er overheen.
 4. Ik ga er morgen mee aan de slag! Ik maak gewoon weer zo'n hele grote waar ik dus aardig wat punten van kan snijden. Hopelijk zijn er nog wat mensen met interesse die het nog niet gemeld hebben Deze kaasjes zullen in de week na de mtfd rijp worden, en ook die week daarna nog heerlijk zijn. Je bewaart ze gewoon in de koelkast.
 5. Nee voor nu heb ik geen pitten over, ik heb nog wel kweeperen hangen maar ik moet nog even bedenken wat ik daar mee ga doen en dan moet ik dat ook nog echt gaan doen zeg maar... voordat ik weer pitten heb Jootje had ergens gelezen dat het ook goed gaat met de pitjes uit die Japanse kweepeertjes. Dat moet ik zelf nog even gaan proberen, er hangen er hier nog wel wat.
 6. Ja, die eten ze. Nee, ik heb geen voorkeur voor een merk. Iets wat in de hamsterbonus is bijv.
 7. Ik heb wel een erwtenstruikje voor je.
 8. Oh echt heel weinig, hij heeft ons ook bijna niets gekost ooit!
 9. Ja ik heb ook ineens rupsjes in mijn basilicum! Elke keer denk ik ze allemaal te hebben en dan zie ik een paar dagen later weer verse vraat... Heeft dan niemand wat varkens die al die walnoten en peren enz. op willen eten?
 10. Ook ik moest mijn Elstars oogsten want de vogels gingen er ineens op/in te keer!
 11. @weknow Tja hoe ga ik de smaak eens beschrijven. Ik zou hem iig niet knapperig en sappig noemen. De 2 appels die ik heb geproefd kwamen makkelijk los van de boom, er liggen er ook al wat onder dus ik denk dat ze voldoende rijp zijn? Het groenige van de onderkant van de appel was nu ietwat geel. Maar niet fel ofzo. Het is een aardige vaste hap, zeker niet zoet maar ook niet enorm zuur. Niet dat je gezicht er van samentrekt zeg maar. Het is zeker een eetbare appel (we hebben veeeeel zaailingen staan overal op ons landje en ik heb de categorie 'eetbaar' voor appels die je niet meteen weer uitspuugt.) Maar als je bijv. de Elstar proeft die er naast staat... nou DAT is een lekkere appel Dit dan niet.
 12. Er is wel wat verschil ja, tussen de ene en de andere hand. Maar mijn huid is niet zomaar zacht dus ik ga het nog wat langer gebruiken, ook op mijn eeltige voeten Het laat iig niets achter op je huid, trekt snel in.
 13. Ja, zoiets? Ik heb net wat op mijn ene hand gesmeerd (om straks het verschil te voelen) en het ruikt inderdaad naar amandelen. Al is die geur ook wel weer snel weg.
 14. Ha! Ja nee, 18 kilo aan peertjes en dan uit elk een paar pitjes Geen 18 kilo pitjes! Maar het is al wel echt een gel geworden nu.
 15. 18 kilo te kleine/scheve/aangevreten peren De kweeperen zelf staan nu te koken, en ik heb er steeds wat pitjes uitgehaald tijdens het snijden. Best teveel werk, maar toch goed te doen hoor. Het is nu al dikker!
×
×
 • Create New...