Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  23,993
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Martijn ik heb je bericht samengevoegd met dit topic over Akebia. Edit: al zie ik dat er verschillende Latijnse namen worden genoemd, is dit een andere plant? In dat geval zet ik het weer terug?
 2. Het was hier een trieste bende maar ondertussen nemen de planten hun hoek van de tuin aardig over.
 3. Nog wat foto's van de afgelopen weken, die ik allang had moeten plaatsen maar het kwam er maar niet van. Veel gedaan deze (en vorige...) maand. O.a. nieuwe biggen gemaakt: Bloemen geplukt: Noten van vorig jaar gekraakt, voordat de nieuwe alweer vallen. Schappen getimmerd in de schuur, met hulp uit het verre Frankrijk: Ook kippen en eenden geslacht met diezelfde hulp, maar die foto's zal ik jullie besparen. De foto's van de kippen die werden gepakt door een (ander...) roofdier post ik hier ook maar niet. Hier wel een rondje tuin: Pompoenen op hun retour. De tomaten doen niet veel meer, ik heb al aardig wat planten verwijderd. Niet omdat ze ziek waren, maar wel 'op'.
 4. We hebben de ossen nu weer dichter bij huis lopen, daar stond een veld al een tijdje leeg en het onkruid ging er alweer aardig de hoogte in. Dus even die 2 ossen er overheen! Ze moesten wel een eindje lopen vanaf hun oude veld, maar we hebben deze keer nog wat minder moeilijk gedaan met hekjes en afzettingen. We hebben het draad weggehaald, ik riep ze, en Joep startte de grasmaaier. Ze kwamen keihard aanrennen en stapten zo over de grens. Joep reed voor ze uit en ik liep achter ze. Maar ik denk dat die maaier (als lokmiddel) de volgende keer ook niet eens nodig is. Ze liepen langs alle varkens en andere velden, namen af en toe wat hapjes van het gras in het pad, en toen we bij hun nieuwe veld aankwamen liepen ze er zo in. We hadden uiteraard wel een draadje gespannen om aan te geven dat het pad daar eindigt en dat ze naar rechts moesten. Geen probleem! In hun oude veld hebben we wat aanpassingen gemaakt, zeker rond de hakbosjes. Het draad staat nu wat verder van de boompjes af. We hadden het ook allemaal wel wat krap ingericht, blijkbaar zijn we nog steeds niet gewend aan zoveel ruimte Voor de ossen hadden we veel schrikdraad (tijdelijk) weggehaald zodat ze 1 groot veld hadden. Nu komen er weer varkens op en dan hebben we toch liever dat ze veldje voor veldje op de kop zetten en dat de andere velden nog even kunnen groeien. Dus we hebben de draden weer uitgerold en vastgemaakt. En as-we-speak worden er alweer 2 velden goed omgeploegd
 5. Ik heb ketchup gemaakt, een paar flesjes volgens Jamie Oliver-recept, en een paar volgens een recept van Cornersmith.
 6. Ik heb stekken geknipt en op water gezet, mocht iemand een herinnering nodig hebben
 7. Wauw, die appels! Gaaf man, aan zo'n boompje inderdaad! Kan je straks lekker samen met wat bramen in een heerlijke taart veranderen Ik ben benieuwd naar de nieuwe bak straks, ga je vast veel plezier van hebben.
 8. Verrukkelukke pizza's bij @Anna3, en morgen hamburgerbroodjes want die kregen we nog mee ook
 9. Dat laatste hebben wij ook gedaan Appelvrouw! Al hadden wij lang niet zoveel oogst
 10. Shit... we hebben geen krielkipjes meer Iets (we denken een bunzing?) heeft ze afgelopen nacht of vroege ochtend gedood en 1 van de kipjes is onder het hek door getrokken en die vonden we iets verderop. Daar was de kop van af. De andere 2 waren nog heel, al had 1 van hen wel aardig wat bloed op haar kop en die kop en nek waren kaal geplukt. We hebben jaren geleden ook een paar kipjes op deze manier verloren maar daarna is het weer tijden goed gegaan. En de zomer is (bij ons dan...) meestal niet de tijd dat roofdieren nou zo dichtbij durven te komen. Daarom viel die roofvogel van vorig jaar ook zo op. Ik zal de nare foto's niet posten hier, maar hier toch 2 crime-scene foto's Hier is er 1 onderdoor getrokken... Je snapt niet dat het past, want de doorgang is +/- 5 cm hoog. Of diep, zeg maar.
 11. Hier ook aardig wat vruchten per plant, al doen de planten in de moestuin het stukken beter dan die in het ex-varkensveld wat we vol hebben gezet. Dat veld werd lang niet zo vol als verwacht. Ik ben alleen echt nog niet aan het oogsten, de planten staan er nog heel aardig bij en ik laat de vruchten zo lang mogelijk liggen.
 12. Afgelopen weekend hebben we er 1 geplukt om eens te proeven, en ze smaken inderdaad wel naar komkommer ja. Maar dan met een heleboel pitjes (alleen maar pitjes, eigenlijk) die je uiteraard gewoon kunt eten maar niet echt lekker kauwen. Door bijv. een salade zou dat minder opvallen.
 13. Ik ook zeker wel eens een week.
×
×
 • Create New...