Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Posts

  24,544
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. We kregen heel wat emmers aardbeien die ingevroren zijn geweest (waarschijnlijk hadden ze gedacht er nog wel wat jam o.i.d. van te maken maar kwam het daar niet van?). Wij gaan eens kijken of we er wat lekkers van kunnen stoken. In emmers met waterslot deze keer, en (dus) ook wat gist. Geen suiker.
 2. @Mellie Ik ben dit oudere topic even aan het opschonen hoor, dus wie weet wat ik nog tegenkom, maar staat hier ergens het recept wat jij nu vaak gebruikt hebt?
 3. Nou, dat was wel een beetje het idee ja. Maar @appelvrouw dacht dat het er misschien wel heel heet zou kunnen worden in de zomer, en daar heeft ze wel een punt. Hopelijk groeien de kiwibessen even flink, dan houden die de zon weg. Joep heeft binnenin wel iets voor de tuut gemaakt, zodat eventuele kuikens niet in dat gat donderen en er nooit meer uitkomen We hadden eerder wel van die drinkemmers voor de kippen, en als we die dan onder het afdak hadden liggen dan kwam er ook altijd wel een vogeltje (vaak een koolmees) langs die er een nest in maakte. Dus waarom niet in zo'n gieter
 4. Nou er mislukte van alles dit voorjaar, op kippenuitbroedgebied Maar met een omweg hebben we nu dan toch echt een heel stel kuikens. Niet zelf gefokt, niet uitgebroed met eigen machine, maar gewoon ergens gekocht en opgehaald. Nou ja. Ook helemaal goed natuurlijk. Ze krijgen nog een grotere voerbak hoor, dit is wel heel krap voor zoveel kuikens. Maar eerst maar eens even opwarmen en bijkomen.
 5. Ik zag het op Wikipedia ja, over die soep Maar dat lijkt mij veel werk (maar goed, alles is hier veel werk natuurlijk ) en 'wij' maken er nu eieren van. Ook lekker! @speets Ja die gieters stonden hier nog, en ze zijn mooi enzo, maar in de praktijk pakten we toch eerder de plastic gieters . Minder zwaar, handiger gieten/vasthouden, en de gaatjes in de broeskop zijn fijner. Joep kwam ineens op het idee om ze op te hangen. Wie weet komt er een vogeltje in, of welk ander beest dan ook, en anders staat het gewoon leuk haha.
 6. @appelvrouw we hebben een varkensveld omgetoverd tot kippenwei. Dus een stuk naar achteren op ons land. Daar komen de vleeskippen. @jootje ja zeker kriebelige monsters die kevers en hun larven.
 7. Ja mooi die weegbree, onze 'vallei' staat er ook vol mee Van dichtbij zijn het echt wel bijzondere bloemen. Dat de pompoenen maar hard mogen groeien!
 8. Dus als ik de mannelijke bloemen laat zitten dan krijg ik hoogstwaarschijnlijk bittere vruchten?? Nou dat zullen we dan wel zien (proeven) want ik ga echt niet de tijd nemen om die dingen er allemaal steeds uit te zoeken en weg te knijpen. Ik zet elk jaar komkommers tegen een rek in mijn kas en dat wordt snel een kleine jungle en dan ga je er geheid een boel niet eens zien.
 9. Zo, even een berg met foto's: Het hek om de kippenwei is zo goed als klaar. Hier en daar nog een puntje op een i. De bramen vermaken zich goed hier, we hebben er even heel wat in gesnoeid. Langs ons hek viel ook een boel te snoeien. Nu kan de buurman weer iets dichter bij het hek maaien. Half mei heb ik de tomaten en paprika's uitgeplant in de kas. Ondertussen zijn ze al weer flink gegroeid! We hebben veel aan bomen geschud zodat de meikevers er uit vielen en op konden worden gegeten door onze eenden en kippen. Wel met een jas/vest met capuchon want anders vallen die grote kevers in je nek! De larven van die kevers richten weer schade aan in de moestuin. Ik heb al aardig wat (lok-)sla verloren. Nog geen aardbeienplanten zoals vorig jaar, maar het seizoen is pas net begonnen. We hebben bamboestokken geoogst Veel water gegeven, o.a. met deze tuinslangen waar we gaatjes in hebben gemaakt. Er zijn flinke scheppen mest geleverd, door onze overbuurman. o.a. voor de pompoenen: Ook hebben we veel houtsnippers verdeeld, we hebben er o.a. deze zitplek mee gemaakt: Daar zit je in de zomer echt heerlijk in de schaduw. De kiwibessen kregen ook een laagje, en ze liggen nu ook tussen de aardappels.
 10. Net lunch: brood van @Arja, jammetje van @appelvrouw, eigengemaakte eiersalade, en eigengemaakte coppa (di Parma, maar dan niet uit Parma dus ). Oh ja, ook de boter had ik zelf gekarnd.
 11. Een "doodzonde" lijkt mij wat overdreven. En ik kan het zo niet goed zien maar het lijkt ook wat op gutteren: www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/gutteren-bij-glasgroenten-een-aanwijzing-van-goede-groeikracht/
 12. Deze staken zijn 1 a 2 jaar oud. Maar ik zie geen verschil onderling. Misschien na het drogen...? Het is de Phyllostachys aureosulcata. Nu ik hem nogmaals opzoek lees ik dat ie o.a. zo mooi is door de zigzag in de stam www.bandus.nl/koop/phyllostachys-aureosulcata/
 13. We hadden al wel eens eerder een enkele bamboestok geoogst en gedroogd, als test. En nu hebben we er 10 afgeknipt. Met een schaar voor dikke takken, en dan nog ging het zwaar. Het zijn mooie stokken geworden van 3,5 meter lang. Nu moeten ze nog drogen. Er zijn er wat bij die in een lichte knik groeiden. Ik weet niet goed waardoor dat komt?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.