Jump to content

Jorieke123

Members
 • Content Count

  22,251
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kom ik ook nog met een foutje.. Ik denk dat je olifantenlook bedoelt? Geen oerprei? Je pepertjes zien er erg goed uit! En de balken op de kas ook. Nu die platen nog en je hebt er weer lang plezier van!
 2. @appelvrouw: Het plastic gaat weg, het viel hier en daar al wat uit elkaar en al die kleine stukjes zouden dan hier in de grond komen. Dus we hebben er strakke pakjes van gemaakt en gaan er vanuit dat de vuilniswagen eind van de week nog gewoon ons afval op komt halen Het is toch wel 7 jaar meegegaan, al groeiden er al af en toe kweekgraswortels doorheen, en zat er een gaatje in het dak waar het dus lekte. En dan reken ik de voor en achterkant dus niet mee, alleen het zeil wat over de bogen zat.
 3. Donaldk; onze slager heeft geen vaste slachtkosten per beest. Een zwaarder varken kost meer dan een lichter varken, en qua uitbenen/snijden rekenen ze OF een bedrag per kg bijv. OF hun uren. (onze slager doet dat laatste, maar ik hoor ook wel dat ze dus per kg rekenen)
 4. Vandaag zijn we begonnen met het 'slopen' van de tunnelkas die hier nu 7 jaar staat. We gaan hem ombouwen tot versleepbare kippenren. We hebben die kas in 2013 opgehaald bij Borsalino in Belgiƫ, het frame stond daar toen ook al even maar hij had er nog een nieuwe hoes bij. De rits van de deur is hier wat jaren geleden stuk gegaan en sindsdien hing er voor de ingang een anti-winddoek. Dat winddoek gaan we nu ook weer gebruiken zodat de kippen weinig last hebben als het weer eens hard waait. Mijn zusje heeft het plastic eerst in repen gesneden en daarna moest er gegraven worden om hem uit de grond te krijgen. De buizen onder de grond waren al flink verroest en hier en daar ook compleet 'door'. We hebben het frame naar de schuur gedragen, wat nog best lastig was omdat het hier en daar net niet breed genoeg was voor dit gevaarte. Daar bij de schuur hebben we de onderkanten afgezaagd, alles dus wat ingekort zeg maar. Daardoor is hij nu minder hoog, maar nog steeds hoog genoeg. We maken er een frame onder van PVC buizen, waar hij dus op kan glijden straks. En we gaan hem helemaal 'bekleden' met kippengaas.
 5. Jorieke123

  Klussen, binnen!

  Heerlijk Henk, netjes gedaan ook! Ga je veel plezier van hebben
 6. Die melding zegt me zo niets, maar grote kans dat de mailbox van Sand&oak vol zit.
 7. Flinke pan met hutspot gemaakt, eten we morgen ook nog van. De wortels en aardappels stonden/staan nog in de tuin.
 8. Gisteren noodles met geroerbakte groene blaadjes uit de tuin (zwartmoeskervel, winterpostelein, barbarakruid) en palmkoolspruitjes. En een gebakken eitje er bij en zoetzure komkommerplakjes. Vandaag een salade van winterpostelein met witlof en rucola, met buffelmozzarella (de Stoerderij) en geroosterde pompoenpitjes. Oh en tortilla-chips met verschillende gekochte dipsausjes. Die waren aangeschaft voor een familiefeest 11 april maar dat gaat niet door. Dus nu eten we de boodschappen...
 9. Nou, nu mag de MTFD ook niet eens meer doorgaan... Het zat er natuurlijk al aan te komen...
 10. Ok mooi, dat zijn betere palletranden ja. De ruimte tussen planken van een pallet verschillen nogal per pallet... Je zou een extra stuk worteldoek op de bodem kunnen leggen voor de zekerheid. Of een andere stof of bijv. jute zakken (maar wij zijn vast de enige die daar een boel van hebben liggen en dus voor van alles gebruiken )
 11. Het is heerlijk zonnig, maar er staat een naar koud windje! Als je laag bij de grond blijft dan pak je alleen de zon: Wij hebben echter even lekker in de nieuwe schuur gewerkt gisteren, omdat de wind echt te koud en stevig was. Mijn zusje logeert hier nu al een klein weekje en ze helpt dus veel mee We hebben in die schuur o.a. van allerlei haakjes en spijkers opgehangen/in de muur geramd, waar schepjes en bezems en kniekussens kunnen hangen. Ook hebben we een inklapbaar schap/tafel gemaakt voor bijv. de Moestuinforumdag (die deze lente helaas niet doorgaat ) In de moestuin zijn we (mijn zusje en ik) nu veel bezig met onkruid verwijderen, en de vakken zaaiklaar te maken. Ik heb al vroege aardappels gepoot, erwten en capucijners en peultjes gezaaid (die komen al op) en al aardig wat rijtjes spinazie en sla en raapstelen en mosterdblad enz. gezaaid. We eten al van de rabarber, en ook andere vaste planten komen boven of zijn al even aan de groei. Naast de moestuin groeit al leuk wat daslook, dat zie je elk jaar meer worden. Overal piepen nu jonge daslookjes boven de grond. Vooral rond de oudere planten, maar ook stukken verderop. Het zoemt al van de hommels die op de dovenetels en bloeiende wilgen af komen. Ook de amandel (robijn) wordt druk bezocht. Ik heb afgelopen november heel wat bloembolletjes gepoot in onze 'nieuwe' tuin. Vooral in het grasveld. Maar ook langs de oprit. En in de keuken kiem ik de hele winter al af en toe een potje tuinkers of broccoli of alfalfa.
 12. Heb je die palletranden al gekocht? Die van je voorbeeld-foto zijn namelijk een stukje minder sterk omdat ze daar op de korte kant ook nog een scharnier bevatten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...