Jump to content

Jorieke123

Administrators
 • Content Count

  23,291
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Jorieke123

Personal Information

 • LOCATION
  Zelhem
 • OCCUPATION
  Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heerlijk gegeten dit weekend, tussen de klussen door. O.a. van allerlei lekker (desem)brood, met lekkere jammetjes en kaasjes enzo. En Thaise pompoensoep, bieten-pindasoep, erwtensoep, een hele (Zelhemse)kip uit de oven, met wat groene blaadjes en asperges er bij als salade. Oh en zelfgebakken friet met Zelhemse gehaktballen! Man man, dat was top.
 2. De kleinste aardappeltjes die ik gisteren uit de grond haalde, gebakken met capucijners en maïskorrels uit de vriezer. En met reepjes ham er door. Wat kruiderij er over, en eten maar!
 3. Je kunt je vraag daar stellen, dan komt het topic weer hoger te staan en zien nieuwe mensen het eerder. Wie weet komen er nieuwe foto's.
 4. Jorieke123

  Kippenwerk

  Zo die eens is wel echt pikzwart ja. En je kippen doen het vast erg goed op al die wormen! En druk dat ze er mee zijn
 5. Jorieke123

  Formaat kas

  Wij hebben sinds vorig jaar een kas van Dave Storm, van 9 bij 3,4. Eigenlijk best te groot, zeker voor 2 personen Maar zoals RobO al zegt: hoe groter hoe beter. En we hebben nou eenmaal een grote tuin en eten daar jaarrond uit.
 6. Die 1e lijkt mij Jacobskruiskruid. De 2e misschien wel veldsla?
 7. Mooie plannen, leuk vooruitzicht! Er zijn geheid een boel leden die je willen en kunnen helpen. Hier alvast een klein voorzetje van mij: Ik zou je boomgaard combineren met je kippenweide, dus daar moet dan een kippenproof hek omheen. Misschien zo maken dat ze er alleen heen kunnen als jij dat wilt? Dus met een hekje of luikje ofzo. Mocht er dan fruit vallen dan ben jij er als eerste bij, tenzij je het laat liggen en de kippen het allemaal op mogen ruimen. Wat echt wel scheelt in plaagbeestjes in/bij je fruitbomen. En het scheelt ook in eventuele woelmuizen in je boomgaard. Ik ga er dan wel even vanuit dat je een beetje stoere kippen hebt/neemt, geen kleine krielkipjes met van die veren aan hun poten die bijna niet krabben en verdwijnen in hoog onkruid Je schrijft niet hoeveel jullie zelf gaan bouwen aan het huis, maar ik wil je vast waarschuwen: als je daar veel zelf doet (met vlagen dan ook, als er weer eens een bepaald stuk af moet of net af is) dan zou ik je moestuin even erg klein houden. Uiteraard al wel stukken met pompoenen en aardappels en ander 'makkelijk' spul wat niet verpietert als het even geen wied/water/pluk-aandacht krijgt. Geloof me: je neemt al gauw teveel hooi op je vork en dan lukt van alles maar een beetje.
 8. Hier doet de Texla het al 2 jaar slecht, daarvoor vele jaren geteeld met succes. Dus die zet ik dit seizoen eens een keertje niet. Ik ga denk ik weer iig Annabelle en Agria of AnaÏs zetten. Geen bewaaraardappels, dus ik kan je vraag verder niet beantwoorden Appelvrouw. Ik laat mijn aardappels namelijk in de (zand)grond zitten tot ik ze nodig heb, dus dan zijn die vroege rassen ook nog erg goed te oogsten de hele winter en ook in het voorjaar nog.
 9. Toch mooi hoe de hanen alle meelwormen voor de hennen laten liggen. En er zelfs af en toe 1 oppakken en dan weer loslaten om ze dus 'gevonden' te hebben voor de hennen
 10. Kleine correctie: hoe vaak ik de gebleekte bietenstengels ook waste, er bleef zand tussen je kiezen komen... dus ik heb het niet door de sla gedaan. Ze smaakten ook wel erg bietig, dus misschien maar goed ook.
 11. Met onze volle vriezer(s) en al het levende spul nog in de tuin en in de velden (zowel groente als dieren voor eieren en vlees) kunnen wij erg goed eten De appels zijn op, vandaag dronken we het laatste verse sap wat ik er van maakte. Ze werden al aardig rimpelig. Ook de kweeperen die ik had liggen zijn op, ik had er nog wel wat in stukjes ingevroren. De uien, pompoenen, zoete aardappels en gewone aardappels staan niet op deze foto.
 12. Een uh... triodooier? Beetje bleek op deze foto, de dooiers waren donkerder van kleur...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...