Ga naar inhoud

jantje123

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jantje123

  1. jantje123

    schaduwgaas

    Ik heb een glazen serre en wil de planten (tomaten, druif, aardbeien, paprika, komkommer, ...) beschermen tegen verbranding van de zon. Je kan van die doeken kopen bij de kas maar liever zou ik zelf iets maken met schaduwgaas. Ik heb al op verschillende plaatsen gevonden op het internet waar ze schaduw/windbreekgaas aanbieden. Heeft iemand hier ervaring mee: - windbreekgaas en schaduwgaas, het lijkt me hetzelfde product (wordt ook vaak in 1 naam genoemd) - er staat steeds een reductiefactor bij 30 tot zelfs 90%. hoeveel zou schaduwfactor moeten zijn voor serreteelt? - levensduur van zulk gaas (vooral UV stabiliteit zal belangrijk zijn lijkt me) - bepaalde merken goede ervaring mee?
  2. Hoi, Iemand ervaring met de werking van Pireco producten? Zouden toegelaten zijn in biologische teelt. Ben vooral geïnteresseerd in bladziektes. Dit product zou zorgen voor sterkere planten zodat bladziekten geen of minder vat hebben op de panten bv meeldauw of tomatenziekte. Graag ervaringen.
  3. Mij lijkt het ook een serre van janssens alu. Wel een reeks die voor de makro is gemaakt denk ik want de senior victoria bestaat alleen in 1.8m, de victoria SL bestaat ook in 2m maar heeft volgens de site van Janssens 4 dakramen. Maar ziet er wel goed uit. Ik ga binnenkort eens kijken bij de makro, volgens de webshop zijn er enkele modellen opgebouwd.
  4. Ik ben aan het overwegen om een tuinkas / serre te plaatsen. Ik heb al wat rond gekeken op het internet en zie dat makro (BE) serres verkoopt. Ziet er wel een mooie serre uit en is vergeleken met andere vergelijkbare serres gunstig geprijsd maar heeft iemand hier ervaring mee naar kwaliteit? Het betreft Serre Victoria 310 x 606 x 274 m zwart. https://www.makroshop.be/nl/tuin/serres-paviljoenen-terrasoverkappingen/serres/RM_1196156/serre-victoria-310-x-606-x-274-m-zwart
  5. Hoe staan jullie aardbeien er nu bij op de stelling na de winter? Bij mij staan ze minder dan vorig jaar. Enkele soorten zijn veel (tot bijna alle) bladeren verloren tijdens de winter. Zie wel dat het rhizoom begint de verdikken, zijn dus niet dood. De planten die ik heb afgesneden in augustus (gaan nu dus het tweede jaar in) hebben meer bladeren en zien er dus beter uit.
  6. Verplanten lijkt me nu niet de juiste periode. Planten moeten eigenlijk niet veel grond hebben. Zolang de vocht en voedingshuishouding maar OKE is. Dat is met veel grond natuurlijk wel wat makkelijker.
  7. Ondertussen de eerste aardbeien geplukt.(lambada en daroyal) De sonata, korona, Christine en Florence beginnen kleine vruchten te zetten.
  8. Ik heb dit jaar voor het eerst een gedeelte van mijn aardbeien in bakken geplant. Bato bakken kon ik niet op de kop tikken. Het zijn metselkuipen geworden. (slakken zijn hier spijtig genoeg ook de baas ) Wel veel grond per bak (zijn bakken van 65L) maar dit maakt de voeding en vochthuishouding wel wat makkelijker. Ik heb 8 planten (2 bakken met 10 planten maar dat is te veel). Om het knakken van de vruchtstelen tegen te gaan heb ik een breed lint (12cm) naast de bakken gespannen. Er zitten veel bloemen in en bij de vroege planten (daroyal) beginnen de aardbeien reeds te dikken. (hebben na de winter enkele weken in de koude kas gestaan) Ook de Lambada geeft redelijk veel bloemen.
  9. Hoi, Ik teelt al enkele jaren aardbeien maar door ziektes en slakkenoverlast wil ik nu overschakelen naar teelt in bakken. Ik heb een stelling gemaakt met hierop vrij grote bakken. Als substraat heb ik een mengeling gebruikt van potgrond, witveen, compost en grondverbeteraar. In juni heb ik frigoplantjes gepant (Christine en Korona). Korona doet het fantastisch (heb nu veel en lekkere aardbeien), Christine is heel wat minder. Al snel heb ik de gekende problemen bij stubstraatteelt ervaren: kniktrossen, watervoorziening,.. Enkele vragen die ik hierbij nog heb: 1. Het substraat is minder vast als tuingrond waardoor enkele planten onder invloed van het gewicht van de aardbeien en/of door de wind scheef komen te staan. Is dit te verhelpen? 2. water geven: Ik overweeg het installeren van een druppelslang of een druppelsysteem. Als ik kies voor een duppelsysteem, moet er dan per plant 1 druppelaar en grondpen worden voorzien of is één per twee planten voldoende? 3. Op het substraat verschijnt nu een witte pluizige schimmel. Wat is het, is het schadelijk, kan het voorkomen worden? Iemand ervaring hiermee?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...