Ga naar inhoud

coo'tje

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    randstad
  1. In mijn geval was het echt niet door je keel te krijgen zo verschrikkelijk vies. Misschien zit er nog verschil in smaak omdat die Duitse mensen het wel hebben opgegeten. Het blijft toch een bizar verhaal
  2. kan me zo voorstellen dat bij een kweker ook niet elke bij of insect is gecontroleerd. Of zou het bij een kweker kunstmatig bestoven worden? Eigenlijk heb ik geen idee.
  3. Dat is ook het antwoord wat ik heb gekregen van een vragenrubriek van het tijdschrift van de volkstuinverenigingen. Ik heb een zakje zaad gehad waarin 1 zaadje zat van een plant met kruisbestuiving. En ja gekruisd met waarschijnlijk een sierkalebas, De vergelijking in smaak met oorsmeer weet ik niet, maar mij deed het denken aan gal. En je wil het niet eten zo vies is het, gelukkig maar want anders kan je er flink ziek van worden schijnt het.
  4. Ik heb van de aardbeien uit mijn tuintje jam gemaakt. Ik maakte de jam met van Gilse suiker speciaal. Dat is een suiker voor wat minder zoete jam. Ook voegde ik aan de jam wat citroensap en Rozenwater toe. Het Rozenwater geeft de jam een intenser smaakje. Je kunt rozenwater kopen bij de Turkse winkel of bij de Toko. Je moet er maar heel weinig in doen, je kan beter eerst even proeven voordat je er meer aan toevoegt.
  5. wij roken onze zalm in een pan met deksel. De pan en deksel bekleden we met alu-folie. Er zit een roostertje in waarop we de vis leggen. De folie rollen we rond het deksel zodat alles goed afsluit. Onderin de pan gaat wat houtmot, gekocht bij de hengelsportzaak want dat is veel goedkoper dan bij een tuincentrum. De pan gaat buiten op een gaspit en dan 10 minuten hoog vuur, 10 minuten lage vlam en 10 minuten laten staan zonder vlam eronder. En we hebben altijd heerlijk warm gerookte zalm. Trouwens is koud ook heel lekker. (de pan is gekocht op een rommelmarkt)
  6. Ik had de zaadjes van de supermarkt, weet geen merk. Maar de plant ziet eruit als normaal, de courgette ook. Misschien dat de volgende courgette wel goed is, ik zal het zien. En anders gaat hij eruit, jammer dan. Uh nee nooit ossegalzeep gegeten, maar de smaak was zo bitter als gal.
  7. coo'tje

    mijn volkstuintje

    Hallo allemaal, ik ben nieuw hier op het forum. Sinds 3 jaar ben ik in het gelukkige bezit van een volkstuin op een gezellig complex. Toen ik de tuin kreeg was het een groot grasveld. Maar dankzij hard werken is het na een paar jaar toch al een leuke tuin geworden. Ik heb een gedeelte voor groenten en fruit, de rest bestaat uit heel veel bloemen en een vijvertje. Ik kan genieten van alles en ook van de vogels, insecten, vlinders die de tuin komen bezoeken. Ik hoop hier van het forum te leren en er gezellig af en toe rond te hangen. Groetjes,
  8. Hallo allemaal, ik ben nieuw op het forum. Sinds drie jaar een volkstuin. Ik heb een courgetteplant opgekweekt van zaad uit een zakje dat ik gekocht heb bij de supermarkt. Hij staat sinds een poosje in de volle grond. Eerst wel beschermd vanwege de kou. Maar vandaag de eerste courgette geoogst en ik wilde er soep van maken. Bij het snijden vond ik dat de vrucht al een vreemde geur had. Maar zag er verder wel normaal en goed uit. Dus soep gekookt en wilde ik proeven. Het leek wel of ik een schep ossegalzeep in mijn mond had. Meteen uit mijn mond gespoeld en heb het pannetje soep omgekieperd en weggegooid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...