Jump to content

speets

Members
 • Content Count

  4,146
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

308 profile views
 1. Bedankt fruitje3, dat je dit draadje nog een keer omhoog schopt. Nu ben ik ook gewaarschuwd Eigenaardig dat "Alpine-plants" op Marktplaats 8 goede punten heeft en maar liefst 7 "verbeterpunten". Een behoorlijk scheve verhouding! Verder geven 5 mensen hem 5 sterren, en 4 mensen 1 ster. De overall score die MP erbij zet is 3.5 ster. Dat lijkt me overdreven: ik kom uit op 3 sterren. Ook niet best dus. Niet alleen op dit forum, ook op MP is men dus niet onverdeeld positief. Dat iemand die zich "fruitje" noemt, het opneemt voor iemand die in fruitplanten en - bomen handelt, is opmerkelijk te noemen, om niet te zeggen buitengewoon toevallig Chris Speets.
 2. De kleur niet nee. Maar het contrast wel 😉
 3. Zou ik niet doen. Had jij geen last van kippenrovers? Een buizerd ziet vooral die witte kippen in het groene gras al op een kilometer afstand Edit: O wacht: intussen zit alles onder en achter het gaas. Foutje
 4. In Buurse, bij Haaksbergen (Ov), zit een leuke kwekerij op een schitterende plek. En ook nog eens ontzettend aardige mensen. http://www.fruittuin.com/ : "In onze online winkel kunt u allerlei soorten fruitbomen, kleinfruit, zaden en bloembollen kopen. We kweken meer dan 200 soorten fruitplanten op een natuurvriendelijke manier. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, we sorteren de soorten op hun resistentie op ziektes. Onze klanten willen ook graag gezonde soorten die ze niet hoeven te spuiten. Dit is ook de reden dat u in onze webshop ook niet alle soorten zult vinden. Wij kweken bovendien veel oude rassen die hun kwaliteiten al meer dan 50 jaar hebben bewezen. Wij zorgen ervoor, dat u veel informatie krijgt bij de aankoop van fruitbomen en/of kleinfruit, maar verzorgen dit ook tot jaren na aankoop. Dat wil zeggen, dat we u ook begeleiden bij het snoeien en verzorgen van de bij ons gekochte planten. Wij willen u net zo laten genieten van fruitbomen en kleinfruit, als wij doen, samen met onze kinderen. Onze kwekerij is niet groot en ligt midden in de natuur. Lieveheersbeestjes bestrijden de luis en vogels de rupsen. Er lopen kippen rond, die de grond afscharrelen om allerlei schadelijke insecten op te eten".
 5. speets

  Rattenkeutelbonen

  Dank je rorror. Dat is ook precies de zoekmachine die ik gebruik, maar die gaf dus geen enkele hit
 6. speets

  Rattenkeutelbonen

  Gister viel hier een enveloppe op de mat met brieven uit de oorlog, van mijn Limburgse opa (1888), waarin hij schrijft over bruine en gele soepbonen. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar wat bedoelt hij nou met rattenkeutelbonen? Ik kreeg niet één hit, dus heb me in arren moede en geheel tegen mijn principes tot Google gewend. En ja hoor: https://www.parool.nl/ps/belle-en-de-bonen~bbecf156/ (ook over de Maribelle).
 7. speets

  Schaapjes

  Ooooo, kobált! Dat is iets heel anders dan koper, waar jij het over had. Dat is een heel ander verhaal ja, dan heb ik niets gezegd Fijn dat ze in elk geval weer wat gras heeft gegeten. Hopelijk is ze nu weer op de goede weg, al blijft het vreemd dat ze zo slecht groeit. Veel succes met je zorgenkindje
 8. speets

  Schaapjes

  Ik kan niets vinden over Shetlandschapen en kopergebrek. Alleen secundair, ten gevolge van bijvoorbeeld teveel ijzer of molybdeen in het rantsoen. Waar heb je dat gehoord/gelezen? Link? Schapen wisselen rond de leeftijd van 1,5 jaar de twee binnenste snijtanden. Daarna de twee buitenste, en daarna pas de kiezen. Is allemaal wel te vinden op internet. Dat kan het probleem dus niet zijn. Wormen en/of leverbot kan ook nog, ook al zie je nu weinig in de mest. Het is hartje winter dus dan leggen ze geen eieren (mestonderzoek betekent determineren en tellen van eieren). Hoe vaak heb je ze ontwormd? Allemaal? Wanneer voor het laatst en met wat voor preparaat? Ik neem aan dat de dierenarts daar ook al wel naar gevraagd heeft. Als dat in het najaar niet is gebeurd met een goed preparaat (van de d.a.), zou je dat in elk geval even kunnen doen. Het feit dat de andere "haast twee keer zo groot" zijn, kan ook wijzen op een aangeboren gebrek (ze zijn toch samen opgegroeid?). Dat kan van alles zijn, van een hartafwijking tot een enzymgebrek. Het is wel kwalijk dat ze niet herkauwt. Probeer er in elk geval wat smakelijk hooi in te krijgen om die pens weer aan het werk te krijgen. Dat is altijd het beste bij pensproblemen. Dit is een sober ras dat 'thuis' vooral ruwvoer eet. Brokken en mais enzo verstoren de penswerking nog meer. En ik zou ook een herkauwpoeder/penspoeder voor schapen halen (vraag de d.a.). Al met al een moeilijk verhaal, dat kennelijk al lang speelt. Even geen koper meer geven en niet te lang mee doordokteren, want daar wordt er maar 1 beter van Veel succes en laat je nog wat van je horen?
 9. speets

  Schaapjes

  Koper? Waarom geef je dat er nog extra bij? Dat is voor schapen snel teveel van het goede. Geeft al snel vergiftiging, zelfs bij lage overdosering! Gele slijmvliezen, donkere urine... Dat onder het draad door grazen kan er op wijzen dat het arme schaap probeert om via kruiden compensatie (Molybdeen) te zoeken.
 10. Het wordt zo onoverzichtelijk als iedereen telkens een nieuw topic opent voor zaken die al zo vaak benoemd zijn. Ook dit jaar zijn er weer meerdere nieuwe draadjes over slakken gestart, en er zullen er nog vele volgen, let maar op! Er is hier heel veel info te vinden, maar als er elk jaar weer nieuwe topics worden geopend over hetzelfde onderwerp, met informatie die al vaker gegeven is, zoek je je suf in al die draadjes. Dus waarom niet gewoon in 1 centrale draad? Ik vind het jammer van zo'n informatief forum. Maar misschien hang ik hier al te lang rond en moet ik maar eens opkrassen
 11. Maar ook zeker aan de zon! Planten kunnen óók verbranden
 12. Dat wordt elk jaar wel een aantal keren genoemd. Zoek op nematoden in "problemen in de moestuin". En dan alleen zoeken in "Onderwerp". Of zoek op nematoden of aaltjes in het onderwerp "slakken".

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...