Jump to content

speets

Members
 • Posts

  4,269
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

757 profile views

speets's Achievements

 1. Ik zet deze twee er ook maar even bij: 'Plantenbieb'. Een uitkomst als je geen planten weg kan gooien: https://roomed.nl/plantenbieb-nederland/ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1LiA8GPeIhOMY6PlgkiZj3r9txxfgJa-q&ll=52.03162396273869%2C6.416671879586393&z=10
 2. Hoeveel planten: een stuk of 8, maar het zijn stekken van 1 moederplant. Was een experimentje van Frans dat ik wilde nadoen. Maar ze zijn erg laat want mijn vingers zijn lang niet zo groen als die van Frans. Er zitten in elk geval al 3 dikkerds aan. Verder heb ik eigenlijk niet zo goed gekeken, meer gelet op Phyto. En ja hoor: vanmorgen toch een paar verdachte blaadjes, en het blijft de hele week buiïg. Duimen dat het goed gaat.
 3. Ook kenners kunnen zich vergissen ;-) Het is geen ridderspoor. Volgens mij ook koriander, maar dat kun je ruiken en proeven.
 4. Kan het een Chelone oblique of Schildpadbloem zijn?
 5. Fijn hoor! En wel een grote lap ja! Maar je kan natuurlijk een (groot) deel van dat plastic laten liggen tot later. Niet teveel hooi op je vork nemen want dan is de lol er snel af. Succes!
 6. Ook hier een tuinbuurman die zijn zwaar aangetaste aardappels en tomaten gewoon laat staan Toch zijn mijn aardappels niet aangetast. Zal wel een resistent(er) ras zijn. De kerstomaten moesten eruit, maar de Galahads houden ook hier fier stand.
 7. Gauw weggooien, ziet er heel ongezond uit 🤮
 8. Nog een in het 'verre Oosten': De tuin is sowieso in juli, augustus en september opengesteld voor publiek.
 9. Nee, maakt niet uit, maar beter niet uit elkaar halen. Hij woekert niet met wortelstokken of uitlopers, als je dat bedoelt. De pol breidt elk jaar wel iets uit. En hij zaait uit, maar niet erg hinderlijk. Oeps, oud draadje 🤐
 10. Het zou heel mooi zijn als dat sluipwespjes zijn! Ik zie niets op jouw foto's, kun je een betere maken? Of zoek zelf op foto's van sluipwespen. P.S. In dat geval vooral niet spuiten met spruzit! Die rupsjes kunnen overigens ook de larven van sluipwespen zijn. Hoeveel buikpoten hebben ze?
 11. Je kunt ook kiezen voor vlinders in plaats van aardbeien 😉
 12. Ik weet de oplossing! Mijn kippen stuiven alle kanten uit als ik naar buiten ga met een grote rode shawl om. Dan denken ze dat er een heeeele grote haan aan komt 🤣 Probeer maar! En @RoosDeTuinier hoe is het met dat kippenkontje?
 13. Voor wie zaterdag in de buurt van Borne is: Stekjesruil "Planten en meer" Samen met Plantenasiel Borne. Stekjes, zaden, zaailingen, tuin/kamerplanten, plantenboeken, potjes, gereedschap etc. Zaterdag 19 juni 2021 - Kulturhus Borne - 10.00 - 12.30 uur
 14. Houttuynia cordata/moerasanemoon/lizard tail/heartleave/chameleon plant/Bishop’s Weed geoogst om te drogen. Voor van de winter, want ik ben er helemaal verslaafd aan geraakt. In plaats van koriander. Minstens net zo lekker en veel makkelijker (zolang je het niet in de volle grond zet 😊). In Japan wordt het met de bosmaaier geoogst. Het heeft o.a. anti-virale en anti-bacteriele eigenschappen 'dus' nee, ik heb geen Covid gehad 🙃
 15. Het zou goed kunnen dat 'ie verdroogd is. Dan inderdaad maar helemaal terugsnoeien, water (blijven) geven en het beste ervan hopen. Ze zijn sterk, zal wel goed komen.
×
×
 • Create New...