Jump to content

speets

Members
 • Content Count

  4,248
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

640 profile views
 1. Het zou goed kunnen dat 'ie verdroogd is. Dan inderdaad maar helemaal terugsnoeien, water (blijven) geven en het beste ervan hopen. Ze zijn sterk, zal wel goed komen.
 2. speets

  Oerprei

  Dank @HuubvG Jazeker ken ik dit draadje. Ik weet wel wat er "had gemoeten", maar het is niet de bedoeling om zoveel mogelijk te oogsten. Ik wil zoals gezegd alleen af en toe 1 preitje oogsten en de rest laten staan. Zoals je ook doet bij bv citroengras. Dus dat ga ik maar gewoon doen.
 3. Meld je klachten op klachtenkompas.nl Dit is een site van de Consumentenbond. Hij is daar nog niet 1x gemeld! En ook melden bij marktnet.nl of welke andere site dan ook waar hij adverteert. Als iedereen nou eens die moeite neemt dan houdt het misschien een keer op.
 4. Ja, hartgespan lijkt mij. Weet iemand wat dit is? Lijken hele grote madelieven, wel zo groot als tennisballen. Helaas geen betere foto.
 5. Ja! Hier ook! Of nou ja... ik heb ze niet opgegraven, maar de grootste en de mooiste komt al boven de grond! Ik had voor de zekerheid alvast nieuwe knollen gekocht, dus dat wordt een kleurig, fleurig jaar. Heerlijk. Verder koolrabi geplant, mest gestrooid en zonnebloemen gezaaid. En paardenbloemen gestoken. Maar het was wel koud 🤥
 6. Fijn spul, vooral in het vroege voorjaar als er nog weinig op de tuin staat. De kippen zijn er ook dol op. Ik zaai ook nooit, het komt elk najaar vanzelf weer op. Nu bloeit het en is het bijna gedaan. Dan schoffel ik het onder. Maar wat me al langer opvalt is dat het daar onder de kaalgevroten buxus veel malser is, en ook langer eetbaar blijft. Vanmorgen viel het kwartje: die buxus heeft vorig jaar mest gehad om hem een beetje te helpen tegen de motten. Daar profiteert de postelein nu van 😊 P.S. Ik weet dat dit een stokoud draadje is, maar ik wilde er geen nieuw topic van maken
 7. speets

  Oerprei

  Deze staat al een aantal jaren op dezelfde plek ongestoord zijn ding te doen. Vorig jaar kwam er een prachtige bloem aan. Ik wil af en toe eens zo'n dikke stengel oogsten en de rest laten staan. Maar hoe doe je dat? Iemand die dat ook doet? Of is het geen oerprei?
 8. Ai wat jammer! De stek die ik vorig jaar van jou gekregen heb, heeft zich hier heel goed gehouden. Blij mee 😍 👍 De slakken hadden de kop eruit gevroten, dus hij splitste in een 7-koppige plant, die op alle delen knoppen vormt. 'Elk nadeel hep ze voordeel'. Ik ga ook proberen hem te stekken, wil er wel meer van. Vandaag de eerste 'spruitjes' geplukt. Het blad ruikt lekker, dat ga ik meekoken.
 9. Ik zet er geregeld een paar in het water om te wortelen, om te vernieuwen. We hebben een keer gehad dat ze het de hele winter goed deden, maar in het voorjaar alsnog het loodje legden.
 10. Ik mis de knoflook heel erg. Nu vond ik op een fodmapsite een link om zelf knoflookolie te maken (waar je dan geen last van hebt als fodmapper) zonder gevaar voor botulisme. Een uitkomst 🙃
 11. Hier een verhaal over knoflookolie maken zonder risico op botulisme. En je hoeft ook niet binnen een paar dagen het hele potje leeg te eten 😋 Ook voor kruidenolie.
 12. @fre3ke Nu zou ik op mijn beurt van jou graag lezen hoe jij dat weet. Volgens mij is diepgevroren vis altijd van goede kwaliteit, juist omdat het meteen aan boord is ingevroren. Dat heeft toch niets met 'supermarkt' te maken? Of mis ik iets?
 13. Dit doe je vooral met bv tomaten en paprika om ze op tijd naar buiten te kunnen doen. Kijk maar eens rond hier 🙂
 14. Hiero 🙃
 15. Dank Jorg, een goed teken dus @rorror denk het niet, was gister ook al meerdere keren. Het valt me inderdaad op dat er tegenwoordig veel meer mensen tegelijk ingelogd zijn dan een paar jaar geleden! Tegenwoordig vaak al een tweede regel met inloggers (op mijn scherm). Morgen maar weer vroeg inloggen, als het nog niet zo druk is 😁

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...