Jump to content

Torrentioso

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Torrentioso

 1. Ik ga vanavond bbq-en; in plaats van kalk werk ik morgen dan een beetje houtskool-as door de toplaag van de aarde met het idee dat dit de ph enigszins verhoogt en kalium toevoegt. De bitterzoutoplossing sproei ik op de bladeren zodat magnesium via de bladeren wordt opgenomen- verder mest ik niet bij. Volgende week krijgt alles een flinke dosis compostthee, maar dat is niet echt mest, toch?
 2. De planten staan in 30 liter potten en ze staan onder een afdakje, dus dat zit goed. Bedankt voor de tip om bitterzoutoplossing te sproeien- ga ik proberen. Misschien ook nog klein beetje AZ kalk, want dat schijnt snel opneembaar te zijn- baat het niet dan schaadt het niet.
 3. Ik moet mezelf corrigeren: de planten zijn eigenlijk rond de 50 a 60 cm hoog, dus nog niet zo heel groot in mijn beleving. Ik heb ze 2 x bemest- 1ste keer met kippemestkorrels opgelost in water, 2de keer met vloeibare plantenvoeding van de Action. Misschien moet ik ook meer plantenvoeding toevoegen? Ik ging ervan uit dat de 1/3 compost, waaruit de moestuinmix bestaat, in principe voldoende voedingsstoffen zou moeten bieden.
 4. @sugarlevi: de planten zijn denk ik ongeveer 3/4 meter. Ik weet niet of het struiktomaten of een stamtomaten zijn, eerlijk gezegd. Ik heb ze gekocht als vleestomaten... Ik ging ervan uit dat het stamtomaten waren; vandaar dat ik ze heb heb gediefd. Ik heb gelezen dat het accuraat bepalen van de PH waarde van de grond nog niet zo makkelijk is, dus ik ga gewoon een klein beetje AZ Kalk van Ecostyle toevoegen om te zien wat er gebeurt. Daar zit ook magnesium in, dus een eventueel tekort daaraan heb ik dan ook meteen ondervangen.
 5. Misschien moet ik binnenkort maar even de zuurgraad van de moestuinmix checken... Ik hou jullie op de hoogte.
 6. Hallo allemaal, Ik ben nieuw op dit forum- heb onderstaande vragen ook in de voorstel-topic geplaatst, maar realiseer me dat dat waarschijnlijk door niet heel veel mensen gelezen wordt , dus plaats ik mijn vragen ook even hier. Ongeveer twee maanden geleden heb ik bij een tuincentrum 3 Mme Jeannette peper-planten en 2 vleestomaat-planten gekocht. Beetje laat in het seizoen, maar goed. Ik heb vervolgens zelf een moestuinmix gemaakt van gelijke delen vermiculite, tuinturf en compost. De peperplanten heb ik in Airpots v 15 liter gedaan en de tomaten in Airpots v 30 liter- hebben ze 'n beetje de ruimte om te groeien. Sinds kort heb ik een 100 liter regenton met vulautomaat geplaatst en daar een Blumat-systeem op aangesloten voor automatische bewatering. De pepers doen het best goed- groeien flink en komen bloemetjes aan. De groei van de tomatenplanten lijkt echter al 'n paar weken te zijn gestagneerd- ik neem nog maar weinig groei waar (hoef bijvoorbeeld niet (veel) meer te dieven) en er zitten geen bloemetjes of vruchten aan- wat doe ik verkeerd? De bladeren zijn ook gekruld, maar ik geef meer dan genoeg water. Ik heb een paar foto's bijgevoegd. Het witte residu op de bladeren is trouwens wat opgedroogde melk- ik heb een kamperfoelie op m'n balkon met meeldauw, dus ik heb alles curatief/preventief behandeld met een melk-oplossing. Binnenkort ga ik met kaliumbicarbonaat/groene zeep/olijfolie spuiten om de meeldauw te bestrijden. Ik ben nu begonnen met een emmertje compostthee- eerst even proberen zonder luchtpomp, maar gewoon een paar keer per dag roeren- zou dat mijn tomatenplanten de benodigde boost kunnen geven? Is het misschien een kwestie van te weinig voedingsstoffen in de bodem? Ik heb twee keer wat mestkorrels opgelost in water en bij de plantjes gegoten... Tips zijn heel welkom, want ik wil deze (na)zomer wel een lekker sappig tomaatje kunnen plukken van m'n eigen planten Grt Torrentioso
 7. Hoi allemaal, Ik ben nieuw op dit forum, dus stel ik me eerst even voor, voordat ik jullie bombardeer met al mijn beginnersvragen. Ik heb jarenlang een tuin gehad en altijd met het plan rondgelopen om een m2 moestuintje aan te leggen- nooit van gekomen. Sinds een jaar woon ik in een appartement met een balkon en ik dacht, laat ik nu toch eens met die m2 tuin aan de gang gaan Ongeveer twee maanden geleden heb ik bij een tuincentrum 3 Mme Jeannette peper-planten en 2 vleestomaat-planten gekocht. Beetje laat in het seizoen, maar goed. Ik heb vervolgens zelf een moestuinmix gemaakt van gelijke delen vermiculite, tuinturf en compost. De peperplanten heb ik in Airpots v 15 liter gedaan en de tomaten in Airpots v 30 liter- hebben ze 'n beetje de ruimte om te groeien. Sinds kort heb ik een 100 liter regenton met vulautomaat geplaatst en daar een Blumat-systeem op aangesloten voor automatische bewatering. De pepers doen het best goed- groeien flink en komen bloemetjes aan. De groei van de tomatenplanten lijkt echter al 'n paar weken te zijn gestagneerd- ik neem nog maar weinig groei waar (hoef bijvoorbeeld niet (veel) meer te dieven) en er zitten geen bloemetjes of vruchten aan- wat doe ik verkeerd? De bladeren zijn ook gekruld, maar ik geef meer dan genoeg water. Ik heb een paar foto's bijgevoegd. Het witte residu op de bladeren is trouwens wat opgedroogde melk- ik heb een kamperfoelie op m'n balkon met meeldauw, dus ik heb alles curatief/preventief behandeld met een melk-oplossing. Binnenkort ga ik met kaliumbicarbonaat/groene zeep/olijfolie spuiten om de meeldauw te bestrijden. Ik ben nu begonnen met een emmertje compostthee- eerst even proberen zonder luchtpomp, maar gewoon een paar keer per dag roeren- zou dat mijn tomatenplanten de benodigde boost kunnen geven? Zo, dat is wel weer even voldoende denk ik Grt. Torrentioso
×
×
 • Create New...