Jump to content

JohanC69

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg
 1. Geen enkel probleem. Ik zal de vraag stellen om de berichten te verwijderen. Ik had toch al een vermoeden maar wou dit bevestigd zien.
 2. Kan iemand me zeggen welke groente dit gaat zijn ? Of misschien een fruitsoort ? In ieder geval iets met stekelvormige vruchten.
 3. Wat betreft die peulen: na een eerste oogst kan ik daar toch nog (struik)bonen bijzetten ? En eventueel vrije ruimten vul ik dan met wat sla of wat radijsjes. Ik denk dat ik zelfs een 2de vak ga voorzien voor peulen want als ik zo'n tipi moet voorzien voor die stokbonen van 75 x 75 cm is mijn bak al half gevuld En in die andere helft dan nog eens die hoge erwten. Die hebben trouwens toch enige tijd nodig vooraleer je ze kan oogsten. En aangezien ik beginner ben wil ik ook niet teveel tegelijk doen. Al doende leert men. Ik ga dan een andere methode gebruiken voor die aardbeien (als ik ze ga zetten).
 4. Hallo, ik probeer om naar volgend jaar toe mijn nieuwe moestuin in te delen. Het betreft een kleine moestuin met 6 'bedden' van 120x190 cm. Ik zit met een groot probleem wat de wisselteelt betreft: ik wil namelijk geen koolgewassen zetten vermits ik de voorbije jaren geen groot succes heb gehad hiermee. Ik had nu eraan gedacht om volgende indeling te gebruiken: 2 x knolgewassen 1 x bladgroenten 1 x peulen 1 x vruchtgewassen 1 x aardbeien Ik heb nu even proberen uit te rekenen hoe ik de wisselteelt moest doen maar dit blijkt eigenlijk onmogelijk omdat de aardbeien blijkbaar 2 jaren op hetzelfde bed blijven staan. Heeft iemand een oplossing hiervoor ? Zoniet moet ik de aardbeien achterwege laten en noodgedwongen bvb een 2de bed vruchtgewassen gebruiken. IK zou wel graag die 2 bedden met knolgewassen houden omdat ik van plan ben om meerdere soorten uien te planten en ook een deel prei. Alvast bedankt voor de tips. Johan
 5. Hallo, bedankt voor de reacties. Ik ben van plan om ieder bed afzonderlijk te maken door gebruik te maken van planken rondom. Vermoedelijk zullen de bedden iets hoger komen te liggen dan het pad ertussen. Ik ben van plan om 'traditionele' groenten te planten. 1 bak met o.a. ajuin, sjalot, prei, ... met in de herfst look 1 bak met struikbonen (en mss struikerwten want die gaan samen) 1 bak met o.a. selder, wortel, venkel 1 bak met o.a. komkommer en courgette 1 bak met sla-achtigen (weet niet wat ik hier nog bij kan doen - kunnen ook radijsjes worden met sla) 1 bak met aardbeien Als ik 8 bakken gebruik kan ik eventueel een 2de bak maken zodat ik de rotatie van 4 jaar toch kan houden. Ben nu een paar jaren bezig met m2-bakken en koolachtigen zijn niet zo'n succes (die rupsen ook).
 6. Hallo, volgende week komt men mijn tuin heraanleggen. Ik ga hier een klein deel voorzien als moestuin (6 x ±3 m). Ik dacht eraan om hier 8 'bedden' te maken van telkens 1,2 m x 1,5 m. Een alternatief en misschien aan te raden zijn 6 bedden van 1,2m x 2 m ? Momenteel is er leemgrond. Maar men gaat ook grond aanvoeren voor mijn moestuin en deze normaal mengen met de leemgrond. Nu is mijn vraag eigenlijk: moet ik hier deze herfst al iets aan doen of moet ik de grond eerst wat laten 'rusten' tot volgende lente ? Dien ik dan alles af te dekken met karton of worteldoek om de groei van onkruid tegen te gaan ? Ik heb wel al wat gelezen maar vind niet direct een antwoord op deze vraag. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen hiermee.
×
×
 • Create New...